zet op een blij gezicht deel 2: community tv op

Een van de dingen die ik hoor veel van mensen met chronische ziekten is de wens normaal te zijn. Heeft u normaal voelt?

Hmm. Ik weet het niet. Dat is een moeilijke. Ik zou graag denken dat ik ben normaal, in de zin dat “iedereen heb iets.” Maar ik weet het niet. Ik bedoel, normaal in termen van de dag tot dag? Nee nee. Er zijn dingen die gewoon te onderbreken mijn normaal, om zo te zeggen, weet je? Wat is normaal? De normale persoon van mijn leeftijd, Afro-vrouwen van mijn leeftijd, weet u, en de dingen die ze doen, ik ben niet per se te doen als hoe ze het doen, weet je? Dus in veel opzichten, soms voel ik me als nee ik ben niet normaal. Maar nogmaals, is dat slecht? Wie wil normaal zijn? Soms normaal kan saai en duidelijk zijn, weet je? En ik denk dat ik wil meer dan alleen dat.

Wat zou je zeggen tegen een andere arme zwarte chick uit Brooklyn als ze werd gediagnosticeerd met MS?

Nou, ten eerste is dat je niet alleen bent. Je bent zeker niet de enige. Je weet wel? Je gaat online te krijgen en je bent niet van plan om veel vrouwen te zien zoals jij, net als ik. Maar we zijn er, en je bent niet alleen. En geloof me, veel van wat je voelt, ik ben te voelen. Sommige dagen zijn goed, sommige dagen zijn slecht, maar we samen gaan doen. We gaan maken. En hopelijk zal het beter.

Hoe houd je heen? Wat geeft je kracht en wat geeft je hoopt?

Erover praten, het gezelschap van mensen zoals ik. Tussen de steungroepen, tussen … nou ja, een groot stuk van dit is eigenlijk de steungroepen. Uitgaan en het zien van andere vrouwen, net als ikzelf, het zien van oudere vrouwen, weet je? Er zijn vrouwen in mijn … die ik heb ontmoet in mijn reizen, weet je, dat ik kan gewoon helemaal te sluiten en hebben betrekking op, en zag dat die beelden … Ik moet dat, ik moet dat, weet je? Toen ik voor het eerst werd vastgesteld, omdat ik niet zien dat het echt hield me nog meer depressief omdat ik niet iemand zoals ik zag. En ik onmiddellijk begon te schrijven en iemand kreeg een greep naar mijn schrijven, en het volgende wat je weet, alles wat ik zei in termen van ik ben niet het zien van iemand zoals ik. Ik moet een te zien, je weet wel, een jonge Afro-vrouw als professional als ik met MS, en het volgende wat je weet, iemand zei: “Nou, als je als je wilt om erover te praten, als je wilt over te vragen , dan zou u over het. “en onmiddellijk ik ging naar buiten en werd zeer betrokken in termen van het praten met vele anderen met de ziekte, en in die reis van uit te gaan en te praten over mijn ervaring, in veel opzichten is het was een soort van therapeutische voor mij, want ik heb om te voldoen aan een verscheidenheid van mensen, je weet wel, in verschillende stadia van hun reis, een aantal dat onlangs werden gediagnosticeerd, als ikzelf op dat moment, om mensen 10, 15, 20 jaar, goed in hun ziekte. het enige wat gemeen met iedereen was was dat ze hoop. Zo te zien dat zeker, je weet wel, moedigt me. weet je, als ik op mijn zwakste ik denk aan de vele mensen in mijn reizen, en ik m als, hey, als ze het kon doen, ik weet dat ik het kan.

Het helpen van anderen helpt u.

Absoluut, en het is, ik soort viel in die. Ik was op zoek naar informatie voor mezelf, en bij het zoeken naar informatie over mezelf dat ik voelde dat ik moest de informatie met anderen, Ik moet zeggen, ik moet vertellen, want ik wil niet dat niemand anders ooit het gevoel te delen de manier waarop ik me voelde. Ik wil niet dat niemand ooit, je weet wel, besteden de zomer in hun slaapkamer. Dat niemand schelen. Ik bedoel, ik wil niet dat mensen op die manier voelen, want dat is hoe ik me voelde, en ik weet hoe gemakkelijk je op die manier met deze ziekte dus alleen maar in staat om in een veel tijd om af te roepen de bergtop, weet je kunt voelen “Je bent niet alleen, het is OK, over praten.” weet je, dat is wat ik over, en schreeuwen vind ik dat mensen schreeuwen terug, “Hey, we zijn er ook. ‘en het helpt me. Het helpt.

Dus veel te zeggen voor coming out.

[Lacht]

Ja. Ja, er is veel te zeggen over coming out.

Bedankt.

met Richard M. Cohen

Krijgen en hulp bij chronische ziekte en invaliditeit te geven.

met Richard M. Cohen

Krijgen en hulp bij chronische ziekte en invaliditeit te geven.

met Richard M. Cohen

Krijgen en hulp bij chronische ziekte en invaliditeit te geven.

met Richard M. Cohen

Krijgen en hulp bij chronische ziekte en invaliditeit te geven.

met Richard M. Cohen

Krijgen en hulp bij chronische ziekte en invaliditeit te geven.

met Richard M. Cohen

Krijgen en hulp bij chronische ziekte en invaliditeit te geven.

met Richard M. Cohen

Krijgen en hulp bij chronische ziekte en invaliditeit te geven.

met Richard M. Cohen

Krijgen en hulp bij chronische ziekte en invaliditeit te geven.

met Richard M. Cohen

Krijgen en hulp bij chronische ziekte en invaliditeit te geven.

met Richard M. Cohen

Krijgen en hulp bij chronische ziekte en invaliditeit te geven.

met Richard M. Cohen

Krijgen en hulp bij chronische ziekte en invaliditeit te geven.

met Richard M. Cohen

Krijgen en hulp bij chronische ziekte en invaliditeit te geven.

met Richard M. Cohen

Krijgen en hulp bij chronische ziekte en invaliditeit te geven.

met Richard M. Cohen

Krijgen en hulp bij chronische ziekte en invaliditeit te geven.

met Richard M. Cohen

Krijgen en hulp bij chronische ziekte en invaliditeit te geven.

met Richard M. Cohen

Krijgen en hulp bij chronische ziekte en invaliditeit te geven.

met Richard M. Cohen

Krijgen en hulp bij chronische ziekte en invaliditeit te geven.