zelfmanagement – rotavirus

Als je baby ziek is, bieden kleine hoeveelheden vloeistof. Als je borstvoeding geeft, laat je baby verpleegkundige.

Lifestyle en huismiddeltjes

het voorkomen

Als je baby drankjes formule, bieden een kleine hoeveelheid van een orale rehydratie vloeistof of vaste formule. Niet verdunnen formule van uw baby.

Als uw oudere kind niet goed voelt, moedig hem of haar om te rusten. Bieden zacht voedsel, zoals soda crackers en toast.

Tal van vloeistoffen zijn belangrijk, ook, met inbegrip van een orale rehydratie vloeistof (Enfamil Enfalyte, Pedialyte, anderen). Vermijd appelsap, zuivelproducten en suikerhoudende voedingsmiddelen, die diarree van een kind kan verergeren.

Als je moeite hebt met diarree of braken, take it easy. Zuig op ijs chips of neem kleine slokjes water of heldere frisdrank, zoals ginger ale of bouillon. Eet zacht voedsel.

Vermijd alles dat je maag kan irriteren, met inbegrip van zuivelproducten, vette of sterk gekruid voedsel, cafeïne, alcohol en nicotine.

Om de verspreiding van rotavirus verminderen, was uw handen grondig en vaak – vooral nadat u het toilet te gebruiken, veranderen luier van uw kind of uw kind gebruik van het toilet. Maar zelfs strenge hand wassen heeft geen garanties bieden.

Er zijn twee vaccins geboden tegen rotavirus

RotaTeq. Dit vaccin wordt toegediend via de mond in drie doses, vaak op de leeftijd van 2 maanden, 4 maanden en 6 maanden. Het vaccin is niet goedgekeurd voor gebruik bij oudere kinderen of volwassenen.

Hoewel een paar gevallen van darminvaginatie – een zeldzame maar levensbedreigende vorm van darmverstopping – werden gemeld na vaccinatie met RotaTeq, de Food and Drug Administration (FDA) en de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is gebleken dat het aantal gevallen bij gevaccineerde kinderen was vergelijkbaar met het aantal gevallen gevaccineerde kinderen en geconcludeerd dat het vaccin een kind darminvaginatie niet verhoogde. Een soortgelijke anti-rotavirus vaccin (RotaShield) werd getrokken uit de markt in 1999 als gevolg van een associatie met darminvaginatie.

Als na de vaccinatie van uw kind heeft maagpijn, braken, diarree, bloed in zijn of haar kruk, of een verandering in de stoelgang, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.