zelfmanagement – rachitis

Blootstelling aan zonlicht geeft de beste bron van vitamine D. In de meeste seizoenen, 10 tot 15 minuten blootstelling aan de zon in de buurt middag voldoende. Echter, als je een donkere huid, als het winter of als u in noordelijke breedtegraden woont, zou u niet in staat zijn om voldoende vitamine D te krijgen van blootstelling aan zon.

het voorkomen

Bovendien, als gevolg van huidkanker betreft, zuigelingen en jonge kinderen, in het bijzonder, zijn gewaarschuwd om direct zonlicht te vermijden of draag altijd zonnebrandcrème en beschermende kleding.

Om rachitis te voorkomen, zorg ervoor dat uw kind eet voedingsmiddelen die vitamine D bevatten van nature – vette vis, visolie en eigeel – of die zijn verrijkt met vitamine D, zoals

Controleer of alle etiketten aan de vitamine D-gehalte van verrijkte voedingsmiddelen te bepalen.

Als je zwanger bent, vraag uw arts over het nemen van vitamine D-supplementen.

Omdat moedermelk bevat slechts een kleine hoeveelheid vitamine D moeten alle kinderen die borstvoeding krijgen 400 internationale eenheden (IU) van vitamine D dagelijks orale ontvangen. De Amerikaanse Academie van Kinderartsen beveelt aan dat kinderen die borstvoeding krijgen of mensen die drinken minder dan 33,8 ounces (1 liter) van zuigelingenvoeding een dag om een ​​mondelinge vitamine D-supplement te nemen.