Zelf pijniging

Invoering

Help en ondersteuning voor jongeren

Zelf pijniging

Hoe gelukkig te zijn

Zelfbeschadiging is wanneer iemand opzettelijk schade of verwondt hun lichaam. Het is meestal een manier van omgaan met en uiten van overweldigende emotionele nood.

Soms als mensen zelfbeschadiging, voelen ze zich op een bepaald niveau dat zij voornemens zijn om te sterven. Meer dan de helft van de mensen die door zelfdoding sterven hebben een geschiedenis van zelfbeschadiging.

Echter, is het de bedoeling vaker om zichzelf te straffen, uiten hun angst of verlichten ondraaglijke spanning. Soms is de reden een combinatie van beide.

Zelfbeschadiging kan ook een schreeuw om hulp.

Pesten: hoe hulp te krijgen

Als je zelfvertrouwen schaden, dient u uw arts om hulp te zien. Zij kunnen u doorverwijzen naar professionals in de gezondheidszorg op een lokale gemeenschap geestelijke gezondheidszorg voor verdere beoordeling. Deze evaluatie zal resulteren in uw zorgteam het uitwerken van een behandelplan met u te helpen met uw nood.

Behandeling voor mensen die zelfbeschadiging meestal gaat het zien van een therapeut om je gedachten en gevoelens te bespreken, en hoe deze invloed hebben op je gedrag en welzijn. Zij kunnen u ook leren coping-strategieën om te voorkomen dat verdere episodes van zelfbeschadiging. Als je slecht bent depressief, kan het ook betekenen dat antidepressiva of andere medicatie.

Lees meer over het krijgen van hulp als u zelfbeschadiging.

Er zijn organisaties die ondersteuning en advies voor mensen bieden die zelfbeschadiging, maar ook hun vrienden en familie. Deze omvatten

Vind meer geestelijke gezondheid hulplijnen.

Er zijn veel verschillende manieren mensen kunnen zich bewust schaden, zoals

Is uw kind depressief?

Mensen proberen vaak zelfbeschadiging geheim te houden vanwege schaamte of angst voor ontdekking. Bijvoorbeeld, als ze zichzelf zijn snijden, kunnen zij bedekken hun huid en het bespreken van het probleem. Het is vaak om familie en vrienden te sluiten om op te merken wanneer iemand is zelfverminking, en om het onderwerp met zorg en begrip te benaderen.

Als u denkt dat een vriend of familielid is zelfbeschadigend, kijk uit voor een van de volgende symptomen

Mensen die zelfbeschadiging kunnen zichzelf ernstig gewond, dus het is belangrijk dat ze spreken met een arts over de onderliggende probleem en het verzoek behandeling of therapie die hen kon helpen.

Zelfbeschadiging komt vaker voor dan veel mensen beseffen, vooral onder jongeren. Het is geschat op ongeveer 10% van de jongeren zelfbeschadiging op een bepaald punt, maar mensen van alle leeftijden te doen. Dit cijfer zal waarschijnlijk een onderschatting, omdat niet iedereen hulp wil ook.

In de meeste gevallen, mensen die zelfbeschadiging doen om hen te helpen omgaan met overweldigende emotionele problemen, die kunnen worden veroorzaakt door

Deze problemen kunnen leiden tot een ophoping van intense gevoelens van woede, schuld, hopeloosheid en zelfhaat. De persoon kan niet weet wie te wenden voor hulp en zelfverminking kan een manier zijn om deze opgehoopte gevoelens los te worden.

Zelfbeschadiging is verbonden met angst en depressie. Deze psychische aandoeningen kunnen mensen van alle leeftijden beïnvloeden. Zelfbeschadiging kan ook optreden samen met antisociaal gedrag, zoals misdragen op school of het krijgen in de problemen met de politie.

Hoewel sommige mensen die zelfbeschadiging zijn op een hoog risico van suïcide, veel mensen die zelfbeschadiging niet willen om hun leven te beëindigen. In feite kan de zelfbeschadiging hen te helpen omgaan met emotionele nood, zodat ze niet de behoefte voelen om zichzelf te doden.

06/04 /

06/04 /

Geestelijke gezondheid hub voor jonge mensen met een advies over depressie, angst, zelfbeschadiging, stress, pesten en eetstoornissen

Vijf tips om uw stemming te stimuleren en helpen om gelukkiger te voelen

Als je gepest wordt, praat met iemand. Er zijn veel mensen die kunnen helpen

Spot de tekenen van depressie bij kinderen en tieners, en zien wat er hulp beschikbaar is