weke delen sarcoom oorzaken

Weke delen sarcoom is een vorm van kanker die begint in de zachte weefsels van het lichaam.

Zachte weefsels verbinden, ondersteuning en surround ander lichaam structuren. De zachte weefsels omvatten spieren, vet, bloedvaten, zenuwen, pezen en de bekleding van de gewrichten.

Veel soorten zacht weefsel sarcoom bestaan. Sommige soorten zullen eerder kinderen aantasten, terwijl anderen beïnvloeden voornamelijk volwassenen.

Weke delen sarcoom kan overal voorkomen in je lichaam, maar de meest voorkomende soorten voorkomen in de buik en in de armen en benen.

Een zachte weefsel sarcoom geen symptomen in een vroeg stadium veroorzaken. Als de tumor groeit, kan dit leiden

Maak een afspraak met uw arts als u aanhoudende tekenen en symptomen die je zorgen te maken.

In de meeste gevallen is het niet duidelijk wat de oorzaak van weke delen sarcoom.

Wanneer een arts te zien

Wat je kunt doen

In het algemeen, kanker ontstaat wanneer cellen ontwikkelen (mutaties) in hun DNA. De fouten maken cellen groeien en verdeel uit de hand. De accumulatie abnormale cellen vormen een tumor die kan groeien op nabijgelegen structuren binnendringen en zich verspreiden naar andere delen van het lichaam.

Het type cel dat de genetische mutatie ontwikkelt bepaalt welk type wekedelensarcoom u. Sommige vormen van weke delen sarcoom omvatten

Wat te verwachten van uw arts

Factoren die het risico kunnen verhogen van sarcoom omvatten

Chirurgie

Als uw huisarts vermoedt dat u weke delen sarcoom, zult u waarschijnlijk worden doorverwezen naar een kanker arts (oncoloog) die is gespecialiseerd in sarcomen. Weke delen sarcoom is vrij zeldzaam en is het best behandeld door iemand die ervaring heeft met het, vaak op academisch of gespecialiseerd kankercentrum.

Bestralingstherapie

Omdat afspraken kunnen kort zijn, en er is vaak veel weg te gaan, is het een goed idee om goed voorbereid aan te komen. Hier is wat informatie om u te helpen klaar te krijgen.

chemotherapie

Uw tijd met uw arts is beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen kan u helpen het meeste van uw tijd samen. Lijst uw vragen van de belangrijkste tot de minst belangrijk in het geval de tijd om is. Voor een weke delen sarcoom, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Gerichte behandeling met geneesmiddelen

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen tijd om andere punten die u wilt bespreken dekken. Uw arts kan vragen

Tests en procedures die worden gebruikt om weke delen sarcoom diagnosticeren omvatten

Het verwijderen van een weefselmonster te testen. Uw arts kan een biopsie procedure uit te voeren om een ​​monster van de vermoedelijke sarcoom voor het testen in een lab te verwijderen. Om het monster te verwijderen, kan uw arts een lange, dunne naald te gebruiken. Soms is een biopsie monster verwijderd tijdens een operatie.

Als een zacht weefsel sarcoom wordt vermoed, is het vaak het beste om hulp te zoeken bij een medisch centrum dat veel mensen ziet dit type kanker. Ervaren artsen zullen de beste biopsie techniek te kiezen voor een goede chirurgische behandeling en de planning te garanderen.

In het laboratorium, de arts getraind in het analyseren lichaamsweefsels (patholoog) onderzoekt het weefselmonster op tekenen van kanker. De patholoog analyseert ook het monster om het type kanker te begrijpen en te bepalen of de kanker agressief.

Uw behandelingsopties voor weke delen sarcomen is afhankelijk van de grootte, het type en de locatie van de tumor.

Chirurgie is een veel voorkomende behandeling voor weke delen sarcoom. Chirurgie gaat over het algemeen het verwijderen van de kanker en sommige gezonde weefsel eromheen.

Wanneer wekedelensarcoom invloed op de armen en benen, kan het nodig zijn om de aangedane arm of been af. Artsen proberen hun best om amputatie te voorkomen. Een mogelijkheid om dit te bereiken kan gebruik chemotherapie en straling aan de tumor voor de operatie, waardoor de kans dat een amputatie onnodig wordt vergroot krimpen.

Wanneer zacht weefsel sarcoom verspreidt naar een ander gebied van het lichaam, kan het mogelijk zijn om de andere tumor met chirurgie, ook.

Radiotherapie betreft de behandeling van kanker met een high-powered balken van energie, zoals X-stralen of protonen.

Uw arts kan met behulp van radiotherapie voor de operatie om een ​​tumor te krimpen om het makkelijker te verwijderen met een operatie. Straling wordt ook gebruikt na de operatie om kankercellen te doden die overblijven.

Chemotherapie en bestraling kunnen worden gecombineerd.

Chemotherapie is een behandeling met geneesmiddelen die chemicaliën gebruikt om kankercellen te doden. Chemotherapie kan worden toegediend door pil, via een ader (intraveneus), of beide methoden kunnen worden gebruikt.

Sommige vormen van weke delen sarcoom beter reageren op chemotherapie doen dan anderen. Zo wordt chemotherapie vaak gebruikt voor de behandeling rhabdomyosarcoom.

Gerichte drugs te blokkeren specifieke abnormale signalen aanwezig in sarcoom cellen die hen in staat stellen om te groeien.

Gerichte geneesmiddelen voor de behandeling van een type sarcoom maagdarm stromale tumor omvatten

Veel nieuwe gerichte geneesmiddelen worden bestudeerd.

Een diagnose van kanker kan overweldigend zijn. Na verloop van tijd zul je manieren om te gaan met de angst en onzekerheid van kanker te vinden. Tot die tijd kunt u vinden het helpt om

Iemand vinden om mee te praten. Zoek een goede luisteraar die bereid is om te luisteren naar je praat over je verwachtingen en angsten. Dit kan een vriend of familielid te zijn. De zorg en het begrip van een counselor, medisch maatschappelijk werker, geestelijken lid of kanker steungroep kan ook nuttig zijn.

Vraag uw arts over steungroepen in uw omgeving. Of controleer uw telefoonboek, de bibliotheek of een kanker organisatie, zoals het National Cancer Institute en de American Cancer Society.

een bezoek aan uw arts