vragen van dood en sterven

Een van de belangrijkste mensen in de palliatieve zorg team is niet een arts of verpleegkundige. In feite is hij of zij niet een medische graad te hebben. Het is de kapelaan.

Als mensen in de buurt van het einde van het leven, zij en hun dierbaren hebben meestal belangrijke emotionele en spirituele vragen en zorgen, en het is belangrijk dat ze iemand om ze te horen.

Hier zijn enkele van de emotionele en spirituele problemen dat veel mensen en hun families hebben aan het einde van het leven.

Dit is veruit de meest voorkomende vraag die mensen geconfronteerd met de dood en hun families te vragen. En het is niet echt een questio; in plaats daarvan is een belangrijke emotionele expressie.

Het kan een uitdrukking van schok of woede. En er is niet een typisch theologische of medische te geven antwoord. Experts bij Capital Caring, die zorgt voor meer dan 1.000 mensen met de ziekte van tevoren in de Washington DC gebied te zeggen dat mensen niet willen praten over hun gevoelens. Ze willen om ze te uiten – hun verdriet, hun schok, hun verdriet. De rol van de kapelaan is om te helpen de patiĆ«nt of het familielid uitdrukking te geven aan die emoties.

Aan het einde van het leven, zijn mensen meestal niet op zoek naar nieuwe antwoorden op de eeuwenoude vraag wat er gebeurt na onze dood. In plaats daarvan, zij denken over het leven dat ze geleefd hebben en wat ze in het verleden hebben gekend. De kapelaan ondersteunt dat reflectie hetzij rechtstreeks, hetzij door uit te gaan in de gemeenschap en het vinden van wat ze nodig hebben.

Mensen die sterven, of degenen die het verlies van een geliefde, vaak willen gaan over het verhaal van hun leven – en hun ziekte. De kapelaan is er om hen te laten vertellen hun verhaal, of het nu vanaf het begin of ze willen gewoon te gaan over de diagnose – waar ze waren toen ze het hoorde, wat er daarna gebeurde – een bepaald aantal keren.