vragen over geneesmiddelen tegen epilepsie – topic overzicht

Tijdens het werken met uw arts om een ​​geneesmiddel routine voor uzelf of uw kind te plannen, kan het helpen om te praten over een aantal van de keuzes en problemen betrokken. Sommige van de volgende vragen kunnen helpen bij de voorbereiding.

Sommige geneesmiddelen tegen epilepsie hebben meerdere malen te worden genomen per dag. Dit is soms moeilijk voor kinderen in schoo; mensen met een drukke, onregelmatige schema; en mensen die hebben een harde tijd herinneren om hun drugs te nemen. Mensen die minder dagelijkse doses kunnen meer kans om de behandeling plan te volgen zijn. Praat met uw arts over wat te doen als u een dosis mist.

Alle anti-epileptische medicijnen hebben bijwerkingen, maar sommige kunnen bijwerkingen die aan u of uw kind dan anderen acceptabeler zijn te hebben.

Allergische of toxische reacties in de huid, lever en bloed soms resulteren uit het gebruik van anti-epileptica. Uw leeftijd of medische geschiedenis kan je meer kans om een ​​van deze bijwerkingen hebben te maken. Langdurig gebruik van anti-epileptica, terwijl vaak nodig, kunnen andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Vraag uw arts om de korte termijn en lange termijn risico’s van het geneesmiddel te bespreken.

Het kan moeilijk zijn om uw tiener te krijgen om een ​​geneesmiddel dat gewichtstoename, haaruitval of groei, of acne veroorzaakt te nemen; Sommige geneesmiddelen kunnen stemmingswisselingen, geheugenverlies, of depressie veroorzaken. Maar anderen kunnen niet van invloed op je gemoedstoestand; Werkgerelateerde problemen kan belangrijk zijn. Bijvoorbeeld, als je werk vereist een nauwe, vast werk, wilt u misschien een geneesmiddel dat zorgt ervoor dat je handen schudden of beïnvloedt spiercontrole te voorkomen.

Veel geneesmiddelen tegen epilepsie kunnen interageren met andere geneesmiddelen die u mogelijk gebruikt. Dit betekent dat uw epilepsie medicijn niet zo goed kan werken, of het kan invloed hebben op de manier waarop een ander geneesmiddel dat u gebruikt werkt. Sommige van deze interacties kan gevaarlijk zijn. Het is belangrijk om uw arts te vertellen over alle geneesmiddelen, kruiden pillen, of voedingssupplementen u gebruikt.