vragen over de gewone verkoudheid

Misschien bent u in de greep van een zware verkoudheid. Of misschien heb je grote plannen komen en kan zich niet veroorloven om ziek te worden. Hoe dan ook, laat urban legends zijn uw bron over de behandeling en preventie. Wij hebben uw vragen gedekt.

Deze ziekten worden veroorzaakt door verschillende virussen. Ze hebben vergelijkbare symptomen, dus het kan moeilijk zijn om ze uit elkaar. In het algemeen zijn de symptomen van verkoudheid zijn veel milder dan griepsymptomen.

De symptomen van een verkoudheid onder meer zaken als

Griep, anderzijds, veroorzaakt vaak hogere koorts, rillingen, spierpijn, en vermoeidheid.

De koude kan worden veroorzaakt door bijna 250 verschillende virussen. Het is gewoon te moeilijk voor wetenschappers om een ​​vaccin dat je beschermt tegen alle van hen te maken.

Ook vanuit medisch oogpunt, is er minder behoefte aan een vaccin voor verkoudheid dan andere ziekten maken. Hoewel je verschrikkelijk voelt wanneer je er een hebt, ze over het algemeen komen en gaan zonder ernstige complicaties. Je bent ellendig voor een paar dagen, dan is het voorbij.

Het is mogelijk, als je snotteren, maar niet pijnlijke of koortsig.

Ook als uw symptomen langer dan 2 weken duren, en je hebt ook rode, jeukende ogen, is het misschien allergieën.

Maar het is vaak moeilijk om het verschil te vertellen, omdat mensen met allergieën en astma hebben meer kans om verkouden te krijgen. Zij kunnen al ontstoken en geïrriteerde longen, zodat ze minder goed in staat om te vechten tegen een virus.

Het belangrijkste wat je kunt doen is drink veel vocht om je lichaam gehydrateerd. Dit zal helpen voorkomen dat een infectie van de instelling in.

Vermijd dranken met cafeïne, zoals koffie, thee en cola. Zij kunnen beroven je lichaam van vloeistoffen. Als het gaat om eten, volg je eetlust. Als je niet echt honger hebt, probeer dan simpele dingen zoals witte rijst of bouillon.

Kippensoep is een troost, plus de stoom helpt breken verstopte neus. Ginger lijkt een maagklachten te beslechten. Een hete grog kan helpen bij het slapen, maar wees voorzichtig over het drinken van alcohol als u ook verkoudheid te nemen.