terugkerende prostaat infectie: wat zijn de behandelmogelijkheden?

Een terugkerend prostaat infectie, ook bekend als chronische bacteriële prostatitis wordt gewoonlijk behandeld met antibiotica. Dit type prostaat infectie wordt veroorzaakt door bacteriën in de prostaat. Een prostaat infectie kan terugkeren omdat antibiotica kunnen niet diep genoeg in het prostaatweefsel om alle bacteriën te vernietigen of omdat het antibioticum niet effectief tegen het soort bacterie die de prostaat infectie.

Voor de behandeling van een prostaat infectie die niet beter wordt met antibiotica of blijft terugkomen, moet u mogelijk

Als je met antibiotica, neem ze precies zoals aangegeven, zelfs als u zich beter begint te voelen. Niet het nemen van het volledige verloop van antibiotica of ontbrekende doses kunnen interfereren met het vermogen van de antibiotica om de bacterie volledig te doden.

Als u terugkerende prostaat infecties die niet verbeteren met de behandeling, een arts die is gespecialiseerd in mannen urine en reproductieve gezondheid (uroloog). Het kan nodig zijn om vocht uit uw prostaat om de bacterie die het probleem veroorzaakt en het antibioticum dat waarschijnlijk het beste te werken te bepalen. Je zou een CT-scan of een cystoscopie, een procedure die wordt gebruikt om te zien in uw urineblaas en urethra nodig. Een uroloog kunt ook zoeken naar eventuele onderliggende problemen die je vatbaarder voor infecties zou maken of te voorkomen dat de behandeling van de doeltreffendheid ervan.

Met

een bezoek aan uw arts