terugkerende Cancer

Als kanker terugkomt na de behandeling, artsen noemen het een herhaling of terugkerende kanker. Uitzoeken dat kanker is teruggekomen kan gevoelens van shock, woede, verdriet en angst veroorzaken. Maar je moet nu iets dat je niet voordat-ervaring. Je hebt door middel van kanker leefden al en je weet wat te verwachten. Vergeet ook niet dat behandelingen kunnen hebben verbeterd sinds u voor het eerst werden gediagnosticeerd. Nieuwe geneesmiddelen of methoden kunnen helpen met uw behandeling of in het beheer van bijwerkingen. In sommige gevallen hebben betere behandelingen turn kanker geholpen in een chronische ziekte die mensen kunnen beheren voor vele jaren.

Terugkerende kanker begint met kanker cellen die de eerste behandeling niet volledig te verwijderen of te vernietigen. Dit betekent niet dat de behandeling die u heeft ontvangen verkeerd was. Het betekent gewoon dat een klein aantal kankercellen de behandeling overleefden en waren te klein te zien zijn in de follow-up tests. Na verloop van tijd, deze cellen groeiden uit tot tumoren of kanker die uw arts nu kan detecteren.

Soms zal een nieuw type van kanker voorkomen bij mensen met een voorgeschiedenis van kanker. Wanneer dit gebeurt, wordt de nieuwe kanker bekend als tweede primaire kanker. Tweede primaire kanker verschilt van terugkerende kanker.

Artsen beschrijven terugkerende kanker door de plaats waar het zich ontwikkelt en hoe ver het zich heeft verspreid. De verschillende soorten zijn herhaling

Te achterhalen van de soort herhaling je hebt, zul je veel van dezelfde tests je had toen je kanker voor het eerst werd vastgesteld, zoals laboratoriumtests en imaging procedures. Deze tests helpen bij het bepalen waar de kanker is teruggekeerd in je lichaam, als het zich heeft verspreid, en hoe ver. Uw arts kan verwijzen naar deze nieuwe beoordeling van je kanker als ‘heropvoering. ”

Na deze tests, kan de arts een nieuwe fase om de kanker te wijzen. Een “r” wordt toegevoegd aan het begin van de nieuwe fase aan de heropvoering geven. De originele stadium bij diagnose niet verandert.

Zie onze informatie over Diagnose voor meer informatie over de testen die kunnen worden gebruikt om de vaste kanker te beoordelen.

De aard van de behandeling die je hebt voor recidiverende kanker zal afhangen van uw type kanker en hoe ver het zich heeft verspreid. Voor informatie over de behandelingen die kunnen worden gebruikt om uw terugkerende kanker, vind uw type kanker bij de ® samenvattingen voor volwassenen en kinderen kankers kankerbehandeling.