stoppen met roken: hoe familie en vrienden kunnen helpen – topic overzicht

Je kan voorzichtig aan te moedigen iemand die rookt om te stoppen. Denk aan uw opmerkingen over roken als slechts één geval dat die persoon in de richting van stoppen beweegt.

Familie en vrienden zijn een waardevolle bron van steun en motivatie voor een persoon die probeert te stoppen met roken. Mensen die al gestopt zijn een nog grotere bron van troost en kan tips voor succes bieden.

Als een persoon die rookt vraagt ​​uw steun terwijl het proberen te stoppen, kunt u

De meeste mensen proberen te stoppen met roken vele malen voordat ze succesvol zijn. Geef niet op uw inspanningen. Als de persoon die u de zorg over niet te stoppen, kunt u

Begin elke discussie over het stoppen op een zachte manier; Laat de persoon weten waarom je wilt hem of haar om te stoppen. Geef de persoon redenen die zo belangrijk voor hem of haar als ze zijn voor jou. (Probeer “Ik wil dat je met ons op voor een lange tijd” in plaats van “Ik ben moe van het schoonmaken van uw vuile asbakken.”; Een goede manier om te beginnen is om een ​​nieuwe behandeling optie die u hebt gehoord vermelden of gelezen over; Make het kort (minder dan 5 minuten); Vraag of er een manier is dat je hem kan helpen of haar te stoppen; Herhaal uw poging om de 6 tot 12 maanden.

Help hem of haar af te leiden. Doe mee met de activiteiten die hij of zij doet aan de drang om te roken, zoals ‘s middags wandelingen of hobby’s te verlagen; Negeer humeurig stemmingen. Probeer je best om eventuele slechte stemmingen tolereren. Ze zullen niet eeuwig duren; Zorg voor een beloning wanneer hij of zij voldoet aan een doel of mijlpaal zonder het gebruik van tabak; Vraag de persoon wat hij of zij nodig heeft; Als u rookt, rookt niet rond de persoon die probeert te stoppen. Heeft een sigaret niet bieden, zelfs als een grap. Heb je sigaretten niet te verlaten waar ze de persoon zal verleiden om één te nemen; Als u stoppen met roken, praten vaak aan de persoon die positieve veranderingen in uw gezondheid en het gevoel van welzijn. Praat over de momenten waarop je vond het zeer moeilijk om niet te roken en wat je deed door die situaties te krijgen.

Looft hem of haar voor het proberen te stoppen, en voor welke tijdsduur (dagen, weken of maanden) van het niet roken; Moedig hem of haar om het opnieuw te proberen. Zeg niet: “Als je het opnieuw te proberen.” Zeggen: “Als je het opnieuw te proberen.” Studies tonen aan dat de meeste mensen die er niet in slagen het ophouden met opnieuw zal proberen in de nabije toekomst; Moedig hem of haar om te leren van de poging. Dingen die een mens leert van een mislukte poging om te stoppen kan hem of haar helpen succesvol te zijn in een poging de toekomst zijn; Stel voor dat hij of zij overwegen meer intensieve behandeling wanneer je klaar bent om opnieuw te proberen.