stille hartaanval: wat zijn de risico’s?

Een stille hartaanval is een hart aanval die weinig of geen symptomen heeft. Je mag nooit symptomen om u te waarschuwen dat u hebt ontwikkeld een hartprobleem, zoals pijn op de borst of kortademigheid hebben gehad. Sommige mensen later herinneren aan hun stille hartaanval werd verward met indigestie, misselijkheid, spierpijn of een slechte zaak van de griep.

De risicofactoren voor een stille hartaanval zijn hetzelfde als die van een hartaanval met symptomen. De risicofactoren

Het hebben van een stille hartaanval plaatst je op een groter risico van het hebben van een hartaanval, die fataal kan zijn. Het hebben van een hartaanval verhoogt ook het risico op complicaties, zoals hartfalen.

De enige manier om te vertellen als je hebt gehad een stille hartaanval is beeldvormende onderzoeken, zoals een elektrocardiogram, echocardiogram of anderen over. Deze tests kunnen veranderingen die signaleren dat je een hartaanval gehad onthullen.

Als je je afvraagt ​​of je een stille hartaanval heb gehad, overleg dan met uw arts. Een overzicht van de symptomen, de anamnese en een lichamelijk onderzoek kan helpen uw arts beslissen of meer tests nodig zijn.

Met

een bezoek aan uw arts