Spiriva

Therapeutische klasse: Bronchodilator

Gebruikt Voor Spiriva

Farmacologische klasse: Antimuscarine

Tiotropium behoort tot de familie van geneesmiddelen bekend als luchtwegverwijders. Luchtwegverwijders worden ingeademd door de mond om te helpen bij het openstellen van de bronchiën (luchtwegen) in de longen. Ze door inhalatie (een inhalator) en de luchtstroom naar de longen te verhogen.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van geïnhaleerd tiotropium in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van geïnhaleerde tiotropium bij ouderen zou beperken.

Voordat u Spiriva

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die tiotropium bevatten. Het kan niet specifiek Spiriva zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Gebruik van dit geneesmiddel alleen zoals voorgeschreven door uw arts. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, en niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Ook niet stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel of een astma-medicijn zonder uw arts te vertellen. Om dit te doen kan de kans op ademhalingsproblemen verhogen.

Dit geneesmiddel komt meestal met de patiënt instructies. Lees ze zorgvuldig door voordat u het geneesmiddel. Als u de instructies niet begrijpen of vragen over het gebruik van de inhalator, raadpleeg dan uw arts.

Gebruik van dit geneesmiddel op hetzelfde tijdstip iedere dag.

Spiriva® capsules mag alleen worden gebruikt met de HandiHaler® apparaat. Laat de capsule niet slikken. Spiriva® capsules mogen alleen worden ingeademd door de mond (orale inhalatie). Gebruik niet de HandiHaler® apparaat met een ander geneesmiddel.

Sta niet toe dat het poeder uit de capsules in je ogen te krijgen. Als het poeder krijgt in uw ogen, kan het wazig zien en pupilverwijding (verhoogde pupilgrootte) veroorzaken. Als dit gebeurt, bel dan uw arts meteen.

Om de Spiriva® HandiHaler® gebruiken

Om de Spiriva® Respimat® inhalator

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Niet dit geneesmiddel meer dan één keer per 24 uur gebruiken.

Buiten het bereik van kinderen.

Correct gebruik van tiotropium

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Laat de capsules in de blisterverpakking totdat u klaar bent om het geneesmiddel te gebruiken zijn. Alleen open één blaar op een moment dat je klaar bent om een ​​capsule te verwijderen en zet het in de HandiHaler® apparaat. Zodra u een blaar hebt geopend, gebruik dan de capsule meteen. Na gebruik van de eerste capsule, zou de 2 resterende capsules worden gebruikt in de komende 2 opeenvolgende dagen. Capsules die per ongeluk worden blootgesteld aan lucht en niet bedoeld voor onmiddellijk gebruik moet worden weggegooid.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert uw vorderingen nauwkeurig tijdens het gebruik van dit geneesmiddel te zien of het goed werkt en om te helpen eventuele ongewenste effecten te verminderen.

Dit geneesmiddel zal niet stoppen met bronchospasmen die al is begonnen. Uw arts zal u een ander geneesmiddel te gebruiken in geval van een acute aanval te geven.

Tiotropium kan allergische reacties, waaronder anafylaxie en angio-oedeem veroorzaken. Neem contact op met uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, kortademigheid, of grote, bijenkorf-achtige zwelling op het gezicht te ontwikkelen, oogleden, lippen, tong, keel, handen, benen, voeten, en geslachtsorganen na het gebruik van deze geneeskunde.

Dit geneesmiddel kan paradoxale bronchospasmen, wat betekent dat je ademhaling of een piepende ademhaling zal verergeren. Paradoxale bronchospasmen kan levensbedreigend zijn. Neem contact op met uw arts meteen als je hoesten, ademhalingsproblemen, kortademigheid of piepende ademhaling na het gebruik van dit geneesmiddel.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Spiriva

Neem contact op met uw arts meteen als u eventuele wijzigingen in uw ogen, zoals oogpijn, ongemak, wazig zien, visuele halo’s of gekleurde beelden met rode ogen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Neem contact op met uw arts meteen als u daling van de urine volume, verlagen van de frequentie van het plassen, moeite met plassen of pijn bij het plassen.

Dit geneesmiddel kan duizeligheid of wazig zien veroorzaken. Rijd niet, het gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet in staat om goed te zien aan het doen zijn.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen voor de eetlust onder controle, astma, verkoudheid, hoesten, hooikoorts, of sinus problemen, en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Spiriva Side Effects

Spiriva (tiotropium)

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

COPD, Maintenance Symbicort, albuterol, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA, ipratropium, Xopenex, Proventil, Breo Ellipta, Atrovent, Combivent, Ventolin HFA, DuoNeb, tiotropium, Anoro Ellipta, Proventil HFA, Daliresp, Brovana, albuterol / ipratropium, salmeterol , Combivent Respimat, Advair HFA, glycopyrrolate, budesonide / formoterol, levalbuterol