spermatocele

Een spermatocele (AANSPORING-muh-toe-Seel) is een abnormale zak (cyste) die zich ontwikkelt in de bijbal – de kleine, opgerolde buis gelegen op de bovenste testikel die verzamelt en transporteert sperma. Goedaardige en in het algemeen pijnloos, een spermatocele meestal gevuld met melkachtig of heldere vloeistof die sperma kunnen bevatten.

De precieze oorzaak van Spermatocele is onbekend, maar kan veroorzaakt worden door een verstopping in een van de buizen die sperma transporteert.

Spermatocele, ook wel spermatische cysten, komen vaak voor. Ze meestal niet de vruchtbaarheid verminderen of behandeling vereisen. Als een spermatocele groeit groot genoeg om ongemak veroorzaken, kan uw arts voorstellen operatie.

Een spermatocele veroorzaakt meestal geen tekenen of symptomen en zou stabiel blijven in grootte. Als het groot genoeg is, echter, zou je voelt

Omdat een spermatocele meestal geen symptomen, zou je ontdekken slechts gedurende een testis self-examen, of uw arts vinden het misschien tijdens een routine fysiek examen.

Het is een goed idee om uw arts te evalueren elke scrotum massa uit te sluiten dat een ernstige aandoening, zoals teelbalkanker. Zorg er ook voor om uw arts te bellen als u pijn of zwelling in uw scrotum te ervaren. Een aantal omstandigheden kan testiculaire pijn en sommige vereisen onmiddellijke behandeling.

De oorzaak van Spermatocele onbekend. Spermatocele in geval van een blokkade in een van de meerdere buizen binnen de bijbal dat transport en opslag sperma van de zaadbal. Trauma en ontsteking kan ook een rol spelen bij het veroorzaken van de blokkade.

Wanneer een arts te zien

Wat je kunt doen

Er zijn niet veel bekende risicofactoren voor het ontwikkelen van een spermatocele, behalve voor het verhogen van de leeftijd. Spermatocele zijn het meest vaak gevonden bij mannen in de leeftijd tussen 20 en 50.

Een spermatocele waarschijnlijk complicaties.

Wat te verwachten van uw arts

Echter, als uw spermatocele is pijnlijk en is zo groot dat het veroorzaakt een onaangenaam gevoel gegroeid, moet u mogelijk een operatie aan de spermatocele verwijderen. Chirurgische verwijdering kunnen beschadigen de bijbal of de zaadleider, een buis die sperma vervoert van de bijbal naar de penis. Schade ontstaan ​​aan vruchtbaarheid kunnen verminderen. Een andere mogelijke complicatie die kan optreden na de operatie is dat de spermatocele terug zou kunnen komen, maar dit is ongewoon.

Wat u kunt doen in de tussentijd

Je bent waarschijnlijk om te beginnen door eerst het zien van uw huisarts of een huisarts. Echter, zou u dan worden doorverwezen naar een arts die is gespecialiseerd in de behandeling van de urinewegen en geslachtsorganen bij mannen (uroloog).

chirurgische behandeling

Omdat afspraken kunnen kort zijn, en er is vaak veel te onthouden, is het een goed idee om goed voorbereid aan te komen. Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen en weet wat te verwachten van uw arts.

Aspiratie, met of zonder sclerotherapie

Uw tijd met uw arts is vaak beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen kan u helpen het meeste van uw tijd samen. Voor spermatocele, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Hoe kunt u uw testikels onderzoeken

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om bijkomende vragen tijdens uw afspraak vragen.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden misschien tijd behouden te gaan over alle punten die u wilt meer tijd door te brengen. Uw arts kan vragen

Als de spermatocele veroorzaakt pijn, kunnen de meeste mensen veilig te nemen over-the-counter pijnstillers, zoals paracetamol (Tylenol, anderen) of ibuprofen (Advil, Motrin IB, anderen), om het ongemak te verlichten.

Om een ​​spermatocele diagnosticeren, heb je een lichamelijk onderzoek nodig. Hoewel een spermatocele over het algemeen is niet pijnlijk, zou je pijn voelt wanneer uw arts onderzoekt (betast) de massa.

Je zou ook de volgende diagnostische tests ondergaan

Hoewel uw spermatocele zal waarschijnlijk niet verdwijnen op zijn eigen, de meeste Spermatocele geen behandeling nodig. Zij over het algemeen geen pijn of complicaties veroorzaken. Als de jouwe is pijnlijk, kan uw arts adviseren over-the-counter pijnstillers, zoals paracetamol (Tylenol, anderen) of ibuprofen (Advil, Motrin IB, anderen).

Een procedure genaamd een spermatocelectomy algemeen wordt uitgevoerd op een poliklinische basis, met behulp van een lokale of algemene verdoving. Maakt de chirurg een incisie in het scrotum en scheidt de spermatocele van de epididymis.

Na de operatie, moet u wellicht een gaas gevulde atletische supporter druk uit te oefenen op en de site van de incisie te beschermen dragen. Uw arts kan u ook vertellen aan

Mogelijke complicaties van chirurgische verwijdering, dat de vruchtbaarheid van invloed kunnen zijn onder meer schade aan de bijbal of de buis die sperma (zaadleider) transporteert. Het is ook mogelijk dat een spermatocele terug zou kunnen komen, zelfs na de operatie.

Een andere behandeling die niet zo vaak wordt gebruikt is aspiratie, soms met sclerotherapie. Tijdens aspiratie, wordt een speciale naald in de spermatocele geplaatst en vloeistof wordt verwijderd (opgezogen). Als de spermatocele terugkeert, kan uw arts u aanraden opzuigen van de vloeistof weer, en vervolgens het injecteren van een irriterende chemische stof in de zak. De irriterende stof zorgt ervoor dat de spermatocele sac om litteken, die neemt de ruimte die de vloeistof bezet en verlaagt het risico van de spermatocele terugkomen.

Beschadiging van de bijbal is een mogelijke complicatie van sclerotherapie. Het is ook mogelijk dat uw spermatocele terug zou kunnen komen. Sclerotherapie gewoonlijk wordt gebruikt voor mannen die buiten hun reproductieve jaren.

Hoewel er geen manier om een ​​spermatocele te voorkomen, is het belangrijk voor u om scrotum self-examens ten minste maandelijks te voeren om veranderingen, zoals massa’s op te sporen, in uw scrotum. Elke nieuwe massa in je scrotum moet onmiddellijk worden geëvalueerd.

Uw arts kan u instrueren in het gebruik van een testis zelfonderzoek, die uw kansen op het vinden van een massa kan verbeteren uit te voeren.

Een goed moment om je testikels te onderzoeken is tijdens of na een warm bad of douche. De warmte van het water ontspant je scrotum, waardoor het makkelijker voor u om iets ongewoons te detecteren. Volg dan deze stappen

Door het regelmatig uitvoeren van dit examen, zult u meer vertrouwd met uw testikels en de hoogte van alle wijzigingen die van belang zou kunnen zijn geworden. Als je een brok te vinden, bel dan met uw arts zo spoedig mogelijk.

Regelmatig zelfonderzoek is een belangrijke gewoonte gezondheid. Maar geen vervanging voor het onderzoek van een arts. Uw arts controleert normaal gesproken je testikels wanneer u een lichamelijk onderzoek.

een bezoek aan uw arts