somatropine, zoogdieren afkomstig (injectie route, subcutane route) beschrijving en merknamen

Somatropine injectie is een synthetische versie van humaan groeihormoon. Groeihormoon wordt natuurlijk geproduceerd door de hypofyse en is noodzakelijk om de groei stimuleert bij kinderen. Kunstmatige groeihormoon kan worden gebruikt bij volwassenen of kinderen die bepaalde voorwaarden die normale groei voorkomen. Deze voorwaarden zijn onder andere een groeistoornis veroorzaakt door groeihormoondeficiëntie (onvermogen om genoeg groeihormoon te produceren), chronische nierziekte, idiopathische korte gestalte (onverklaarde kortademigheid), of het syndroom van Turner.

Somatropine injectie wordt ook gebruikt samen met een goed dieet behandeling korte darmsyndroom (SBS), een aandoening die de darm of darm absorberen voedsel goed voorkomt.

Canadese Merknaam

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van somatropine injectie bij kinderen met groeihormoondeficiëntie zou beperken.

Poeder voor oplossing

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie oud zijn om de effecten van somatropine injectie bij kinderen met korte darmsyndroom. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van somatropine injectie bij ouderen zou beperken. Oudere patiënten gevoeliger voor de effecten van somatropine, die een aanpassing van de dosering bij patiënten die somatropine injectie nodig.

allergieën

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Pediatric

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

geriatrisch

Zwangerschap

Borstvoeding

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit geneesmiddel wordt gegeven als een schot onder de huid of in een spier. Somatropine kan soms worden gegeven thuis aan patiënten die niet hoeven te worden in het ziekenhuis. Als u gebruik van dit geneesmiddel thuis, zal uw arts u leren hoe te bereiden en te injecteren het geneesmiddel. Zorg ervoor dat u begrijpt hoe het geneesmiddel wordt bereid en geïnjecteerd.

geneesmiddelinteracties

Als u gebruik maakt van dit geneesmiddel voor de behandeling van korte darmsyndroom, volg zorgvuldig de instructies van uw arts over een speciaal dieet. Neem alle andere geneesmiddelen of supplementen uw arts heeft voorgeschreven als onderdeel van uw combinatie behandeling.

andere interacties

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een patiënt informatie insert. Lees en volg de instructies in het inzetstuk voorzichtig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Andere medische problemen

Er zijn veel verschillende vormen (bijvoorbeeld flacon cartridge injecteerinrichting) Voor dit geneesmiddel. Zorg ervoor dat uw arts, verpleegkundige of apotheker leest u over het opstellen en beheren van deze medicatie. Lees ook alle instructies zorgvuldig te zorgen dat u weet hoe u uw apparaat te gebruiken.

Elke keer krijg je je medicijnen, controleert u of u de juiste apparaat hebt ontvangen. Praat met uw apotheker als u vragen hebt over het apparaat dat je gegeven hebt.

Je zult dan het lichaam de ruimte waar dit schot kan worden gegeven. Gebruik een ander lichaam gebied elke keer dat je jezelf een schot. Blijf op de hoogte van waar je elk schot om ervoor te zorgen dat u draaien delen van het lichaam te geven. Dit zal helpen voorkomen dat huidproblemen van de injecties.

Gebruik een nieuwe naald, ongeopend flesje of spuit elke keer dat u uw geneesmiddel injecteert.

Je zou niet gebruik maken van alle van de geneeskunde in elk flesje (glascontainer). Gebruik elke flacon slechts één keer. Heeft een open flesje niet redden. Als het geneesmiddel in de flacon kleur is veranderd, of als u deeltjes in het, gebruik het dan niet.

Gebruik alleen het merk van dit medicijn die uw arts voorgeschreven. Verschillende merken zijn mogelijk niet op dezelfde manier werken.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Dit geneesmiddel moet worden gegeven op een vast schema. Als u een dosis of vergeet uw geneesmiddel te gebruiken, contact op met uw arts of apotheker om instructies.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar ongeopende flesjes, cartridges, en de injectie-inrichtingen van Nutropin® en Nutropin AQ® in de koelkast, uit de buurt van licht en hitte. Niet bevriezen.

Bewaar ongeopende flesjes Saizen® en Zorbtive® bij kamertemperatuur, weg van warmte en direct licht. Niet bevriezen.

doseren

Bewaar het geneesmiddel die in de koelkast gemengd. De Nutropin® of Saizen® flesjes en Zorbtive® dat is gemengd moet worden gebruikt binnen 14 dagen. De Saizen® click.easy® cartridge dat is gemengd moet worden gebruikt binnen 21 dagen. Nutropin AQ® flacon, cartridge, en de injectie-inrichting moet worden gebruikt binnen 28 dagen. Zorg ervoor dat u begrijpt hoe lang kan u het geneesmiddel te slaan nadat het is gemengd. Gooi een gemengde geneesmiddel dat niet is gebruikt binnen deze tijd.

gemiste Dosis

Gooi gebruikte naalden in een harde, gesloten container die de naalden niet kan steken door. Houd deze container buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert u of uw kind bij regelmatige bezoeken voor enige problemen of ongewenste effecten die kunnen worden veroorzaakt door dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel kan een ernstige allergische reactie die onmiddellijke medische aandacht vereist veroorzaken. Vertel het uw arts meteen als u of uw kind een uitslag, jeuk, zwelling van het gezicht, tong of keel, ademhalingsproblemen, of pijn op de borst na de injectie te krijgen.

Dit geneesmiddel kan een ontwrichting in het heupbeen veroorzaken, vooral bij patiënten met groeihormoon-deficiëntie of het syndroom van Turner. Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind een slap of pijn in de heup of knie.

Pancreatitis (een ontstoken alvleesklier) kunnen optreden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind met meer dan één van deze symptomen: opgeblazen gevoel, koude rillingen, constipatie, donkere urine, snelle hartslag, koorts, indigestie, verlies van eetlust, misselijkheid, pijn in de maag, kant, of de buik eventueel uitstraalt naar achter, braken of gele ogen of huid.

Dit geneesmiddel kan invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Neem contact op met uw arts als u of uw kind een verandering in de resultaten van uw bloed of urine suiker proeven merkt of als u vragen hebt.

Dit geneesmiddel kan een verhoogde druk in het hoofd veroorzaken. Neem contact op met uw arts onmiddellijk als hoofdpijn, misselijkheid, braken, wazig zien, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens de behandeling. Uw arts kan wilt u of uw kind te hebben uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

opslagruimte

Dit geneesmiddel kan vochtretentie (extra water in het lichaam) veroorzaken. Vertel uw arts als u of uw kind branden, gevoelloosheid, pijn of tintelingen in alle vingers behalve de kleinste vinger, zwelling van de handen en voeten, of pijn, zwelling of stijfheid van de spieren. Uw arts kan uw dosis aan te passen om deze bijwerkingen te verminderen.

Dit geneesmiddel wordt meestal gemengd met bacteriostatisch water voor injectie. Je moet Bacteriostatisch water niet gebruiken voor injectie als u een allergische reactie op benzylalcohol hebben gehad. Als dit een probleem is, vraag dan uw arts over andere manieren om te mengen van dit geneesmiddel.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.