Solodyn

Therapeutische klasse: Antibiotic

Gebruikt Voor Solodyn

Chemische Klasse: tetracycline (klasse)

Minocycline capsules worden gebruikt om bacteriële infecties in verschillende delen van het lichaam te behandelen. Het wordt ook gebruikt om miltvuur infectie en andere infecties bij patiënten die geen penicillines kan ontvangen.

Minocycline behoort tot de klasse van geneesmiddelen die bekend staat als tetracycline antibiotica. Het werkt door het doden van bacteriën of het voorkomen van hun groei. Toch zal dit geneesmiddel niet werken voor verkoudheid, griep of ander virus infecties.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van minocycline capsules en tabletten met langdurige afgifte bij kinderen van 12 jaar en ouder zou beperken. Echter, de veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld bij kinderen jonger dan 12 jaar.

Voordat u Solodyn

Minocycline kan permanente verkleuring van de tanden veroorzaken en het afremmen van de groei van de botten. Dit geneesmiddel mag niet worden gegeven aan kinderen jonger dan 8 jaar, tenzij voorgeschreven door de arts van het kind.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van minocycline bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op nier-, lever- of hartproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die minocycline nodig hebben.

Studies suggereren dat deze medicatie de melkproductie of de samenstelling kunnen veranderen. Als alternatief voor deze medicatie wordt voorgeschreven, moet u het kind op bijwerkingen en adequate inname van melk te controleren.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die minocycline bevatten. Het kan niet specifiek Solodyn zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen. Dit geneesmiddel is niet voor langdurig gebruik.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een bijsluiter. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Slik de capsule, met langdurige afgifte capsule of tablet in zijn geheel met water. Niet doen, pletten, breken of kauwen.

U kunt dit geneesmiddel met of zonder voedsel. Inname van dit geneesmiddel met voedsel kan uw kansen op irritatie of zweren te verlagen in uw slokdarm (buis die de mond naar de maag verbindt).

Om u te helpen opruimen van uw infectie volledig, houden het innemen van dit geneesmiddel voor de full-time van de behandeling, zelfs als je begint te voelen beter na een paar dagen. Als u stopt met het innemen van dit geneesmiddel te snel, kan uw symptomen terugkeren.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Correct gebruik van minocycline

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert de voortgang van u of uw kind op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven om het te nemen. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Als uw of uw kind symptomen niet verbeteren of als ze erger worden na 12 weken behandeling met uw arts.

Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Het geneesmiddel kan ook leiden tot aangeboren afwijkingen als de vader wordt gebruikt als zijn seksuele partner zwanger wordt. Als een zwangerschap optreedt tijdens het gebruik van dit geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Solodyn

De anticonceptiepil kan niet zo goed werken tijdens het gebruik van minocycline. Om te houden van het krijgen zwanger, gebruik een extra vorm van geboortebeperking met je pillen. Andere vormen zijn onder andere condooms, een diafragma, of zwangerschap tot schuim of gelei.

Dit geneesmiddel kan de kleur van je huid, nagels, ogen, tanden, het tandvlees, of littekens donkerder. Praat met uw arts als u of uw kind zich zorgen maakt.

Minocycline kan diarree veroorzaken en in sommige gevallen ernstig zijn. Het kan 2 maanden of meer optreden nadat u stopt met het innemen van dit geneesmiddel. Heeft een geneesmiddel voor de behandeling van diarree zonder eerst met uw arts. Diarree geneesmiddelen kunnen de diarree verergeren of het langer duren. Als u of uw kind vragen heeft over deze of als milde diarree aanhoudt of erger wordt, raadpleeg dan uw arts.

Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, bleke ontlasting, donkere urine, verlies van eetlust, misselijkheid, braken, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen zich duizelig of licht in het hoofd worden. Zorg dat u weet hoe u reageert op deze combinatie van medicijnen voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn totdat u weet hoe dit geneesmiddel op u heeft doen.

Dit geneesmiddel kan een verhoogde druk in je hoofd die kan leiden tot permanent verlies van het gezichtsvermogen veroorzaken. Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind heeft ernstige hoofdpijn, wazig zicht, of visie veranderingen.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als koorts, huiduitslag, gewrichtspijn of vermoeidheid optreedt. Dit kunnen symptomen van een auto-syndroom waarbij het lichaam aanvallen zelf.

Solodyn Side Effects

Solodyn (minocycline)

Minocycline kan ertoe leiden dat uw huid gevoeliger voor zonlicht dan het is normaal. Blootstelling aan zonlicht, zelfs voor korte periodes, kan een huiduitslag, jeuk, roodheid of andere verkleuring van de huid, of een ernstige zonnebrand veroorzaken. Wanneer je begint gebruik van dit geneesmiddel

Als u een ernstige reactie van de zon, contact op met uw arts.

Dit geneesmiddel kan ernstige allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie vereist onmiddellijke medische aandacht. De meest ernstige symptomen van deze reactie zijn zeer snel of onregelmatige ademhaling, happend naar adem, of flauwvallen. Andere tekenen kunnen veranderingen in kleur van de huid van het gezicht, zeer snelle maar onregelmatige hartslag of pols, bijenkorf-achtige zwellingen op de huid en wallen of zwellingen van de oogleden of rond de ogen omvatten. Als deze bijwerkingen optreden, krijgen noodhulp in een keer.

Voordat u een medische test, vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u of uw kind dit geneesmiddel gebruikt. De resultaten van een aantal tests kunnen worden beïnvloed door dit geneesmiddel.

Als u van plan bent om kinderen te krijgen, praten met uw arts voordat u dit geneesmiddel. Dit geneesmiddel kan het proces van het sperma vorming cel bij mannen beïnvloeden.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie D Positief bewijs van de risico’s

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Acne doxycycline, clindamycine actueel, erytromycine actueel, tetracycline actueel, minocycline, Accutane, tretinoïne actueel, isotretinoïne, Yaz, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen, dapson actueel, Retin-A, Epiduo, adapaleen actueel, Microgestin Fe 1/20, Vibramycin, Tazorac, Claravis, TriNessa, Differin, Minocin, Tri-Sprintec, Gildess Fe 1/20