soja (Glycine max) doseren

Onderstaande doseringen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, publicaties, traditioneel gebruik, of deskundig advies. Veel kruiden en supplementen zijn niet grondig getest, en de veiligheid en effectiviteit kunnen niet worden bewezen. Merken kunnen anders worden gemaakt, met een variabele ingrediënten, zelfs binnen hetzelfde merk. Onderstaande doses kunnen niet van toepassing op alle producten. U dient product etiketten te lezen en te bespreken doses met een gekwalificeerde zorgverlener vóór aanvang van de behandeling.

Soja-eiwit dosering is controversieel en consistente klinische effecten hebben ontbroken. In de Verenigde Staten is 25 mg per dag van soja is goedgekeurd voor het verminderen van cholesterol. Incidentie van borst- en prostaatkanker is laag in Azië, dus dieet soja-inname is onderzocht.

Als antioxidant is 25 gram soja-eiwit in een schok genomen mond tot acht weken en 50 gram soja (kinako) is dagelijks voor 90 dagen.

Voor kanker (preventie en behandeling), is 20-58 gram soja-eiwit gedurende zes weken tot zes maanden zijn genomen door de mond, ook 8 ounces van sojamelk is ook drie maal daags gedurende 12 maanden.

Voor de gezondheid van het hart, hebben 25-50 gram soja-eiwit (bijv Abalon®), en soja-bevattende voedingsmiddelen (zoals tofu en yoghurt), en soja voedingsmiddelen met 40-60mg isoflavonen genomen door de mond dagelijks gedurende 4-52 weken.

Voor galsteen preventie heeft sojaproteïne werd oraal gedurende twee weken.

Voor de cognitieve functie, 25,6 gram of een onbekende dosis van soja-eiwit, soja aan te vullen, of sojamelk (met 60-160mg isoflavonen) zijn genomen door de mond per dag gedurende 3-12 maanden.

Ziekte van Crohn, is soja afkomstig eiwit toegevoegd aan standaard enterale behandeling van vier weken.

Cyclische borstpijn, werd 17 gram soja-eiwit als een drank werd oraal tweemaal daags gedurende drie maanden.

Voor diabetes, heeft 11,3-111 gram soja-eiwit of 0,5-0,8 gram per kilogram soja-eiwit (bijv. Abalon®) genomen door de mond elke dag voor een periode van vier weken tot vier jaar. Ook is gefermenteerde sojabonen Touchi thee door oraal gedurende drie maanden, een enkele dosis van 7-10 gram soja vezel of een maaltijd met 10 gram soja polysaccharide is gebruikt als een enkele dosis, is 52 gram soja romp vezel geweest oraal dagelijks gedurende vier weken, en een sojaproteïne dieet is gevolgd gedurende acht weken.

Voor de verbetering van de sportprestaties, is 0,4-1,5 gram per kilogram soja-eiwit verdeeld werden vroeger gebruikt om drie keer per dag gedurende 6-8 weken, en een vetvrije soja-eiwit drankje is genomen door de mond tweemaal daags na de oefening, vijf dagen per week gedurende 12 weken.

Voor fibromyalgie, is een shake met 20 gram soja-eiwit en 160 mg soja-isoflavonen werden oraal dagelijks gedurende zes weken.

Voor hoge bloeddruk, is 15-66 gram soja-eiwit is genomen door de mond dagelijks gedurende 4-52 weken, ook 500 ml sojamelk is tweemaal daags gedurende drie maanden.

Voor de ontsteking als gevolg van hemodialyse, is soja-eiwit is genomen door de mond gedurende acht weken.

Voor bloedarmoede door ijzertekort, heeft twee capsules van shoyu polysacchariden genomen via de mond tweemaal daags gedurende vier weken.

Nierziekte zijn de volgende diëten gevolgd gedurende zeven weken tot zes maanden: een op soja gebaseerde plantaardige eiwitarm dieet, een 35% soja-eiwit en 30% plantaardig eiwit dieet, een dieet met soja-eiwit als de helft van de dagelijkse eiwit intake.

Voor het verlagen van cholesterol, heeft 11,3-140 gram soja-eiwit is genomen door de mond dagelijks gedurende 3-52 weken.

Voor de menopauze symptoom opvliegers, heeft 33,3-134,4 milligram van soja aan te vullen, te extraheren of eiwit is genomen door de mond dagelijks gedurende 12-96 weken. Dietary sojapoeder (Previna®) bevattende 12 mg soja-eiwit en 45 milligram isoflavonen werd oraal tweemaal daags gedurende 16 weken. Ook is 40-134 milligram van soja-isoflavonen is genomen door de mond dagelijks gedurende 6-26 weken.

Voor niet-opvliegers overgangsklachten, soja-eiwit, soja supplement of sojamelk (bevattende 60-160 mg isoflavonen is daags gedurende 3-12 maanden een dosis van 25 gram soja-eiwit is gebruikt voor maximaal 12 maanden.

Voor metabool syndroom, is soja-eiwit is genomen door de mond gedurende acht weken in plaats van dierlijke eiwitten.

Voor beweeglijkheid aandoeningen, hebben 15 gram soja-polysaccharide vezel is genomen door de mond elke dag gedurende maximaal 18 dagen.

Voor osteoartritis is 40 gram soja-eiwit werd oraal dagelijks gedurende drie maanden.

Voor osteoporose is 500 ml sojamelk werd daags gedurende 1-2 jaar, ook 80,4 milligram tot 40 gram soja-eiwit is daags gedurende drie maanden tot een jaar.

Voor premenstrueel syndroom (PMS), werd 30,5 gram soja-eiwitisolaat werden daags gedurende zeven maanden.

Voor reumatoïde artritis is soja peptide werd oraal gedurende vier weken.

Voor huidbeschadiging, heeft een huidcrème bevattende soja ingrediënten toegepast op de huid gedurende 12 weken.

Voor dwarslaesie, heeft 48 gram van een-vanillesmaak sojadrank genomen via de mond.

Om gewicht te verliezen, is 15 gram soja-eiwit per 1000 kilocalorieën genomen door de mond dagelijks gedurende maximaal 12 weken (vijf maaltijdvervangers, drie soja shakes of soja), vier stukken van beta-conglycin candy (0,625 gram beta -conglycin per snoep) is genomen door de mond tweemaal daags voor de reductie van visceraal vet, een op basis van soja vloeibare formule voor twee maaltijden per dag met werd genomen door de mond gedurende vier weken, een dieet op basis van soja low-calorie is gevolgd voor acht weken, vijf voedingsmiddelen bereid met geïsoleerde soja-eiwit zijn geconsumeerd eiwitinname tussen 86-96 gram per dag te handhaven gedurende 30 dagen 25 mg soja-isolaat (dat 59% eiwit) of soja concentraat (met 59,5% eiwit) is genomen tweemaal daags gedurende 12 weken mond.

Soja wordt over het algemeen beschouwd als veilig voor consumptie door zuigelingen en kinderen volgens zowel traditionele kennis en onderzoek. Vanwege mogelijke bezorgdheid over de veiligheid, moet een gekwalificeerde zorgverlener worden geraadpleegd over de keuze van zuigelingenvoeding.

Voor acute diarree bij zuigelingen en jonge kinderen, is soja formule is onderzocht voor maximaal 14 dagen; benut merken opgenomen Nursoy® en Isomil®.

Om voedselallergie bij kinderen te voorkomen, is soja formule onderzocht.

Voor infantiele koliek, hebben diverse sojamelk formules (bijv ProSobee®, Soy Enfamil®, Isomil®) genomen voor een periode van 48 uur tot 28 dagen.

Voor bloedarmoede door ijzertekort, heeft een 16 ounce van soja gebaseerde formule is dagelijks gebruikt voor 12 weken.

Voor het verlagen van het cholesterolgehalte, kinderen namen soja-eiwit via de mond gedurende vier weken.

Voor gewichtstoename bij zuigelingen, is soja formule is genomen door de mond over een periode van 6-12 maanden.

Deze evidence-based monografie is opgesteld door The Natural Standard Research Collaboration