sociale angststoornis (sociale fobie) symptomen

Angst voor situaties waarin u kan worden beoordeeld; Piekeren over gênante of vernederen van jezelf, zorg dat je iemand zult beledigen, Intense angst voor interactie of praten met vreemden, uit angst dat anderen zullen merken dat je angstig kijkt, angst voor fysieke symptomen die kunnen ertoe leiden dat u verlegenheid, zoals blozen, zweten, trillen of met een trillende stem, het vermijden van het doen van dingen of spreken met mensen uit angst voor schaamte; vermijden van situaties waarin u het middelpunt van de aandacht zou kunnen zijn, hebben van angst in afwachting van een gevreesde activiteit of gebeurtenis; tijd doorbrengen na een sociale situatie analyseren van uw prestaties en het identificeren van gebreken in uw interacties, verwacht dat de slechtst mogelijke gevolgen van een negatieve ervaring tijdens een sociale situatie

Emotionele en gedragsmatige symptomen

lichamelijke klachten

Gevoelens van verlegenheid of ongemak in bepaalde situaties zijn niet noodzakelijkerwijs tekenen van sociale angststoornis, vooral bij kinderen. Comfort niveaus in sociale situaties verschillen, afhankelijk van de persoonlijkheidskenmerken van het individu en levenservaringen. Sommige mensen zijn van nature gereserveerd en anderen zijn meer extravert.

Het vermijden van normale sociale situaties

In tegenstelling tot de dagelijkse nervositeit, sociale angststoornis omvat angst, angst en vermijding dat interfereert met uw dagelijkse routine, werk, school of andere activiteiten.

Wanneer een arts te zien

Tekenen en symptomen van sociale angststoornis kunnen bestaan ​​hardnekkige

Voor de kinderen, kan angst voor interactie met volwassenen of leeftijdgenoten worden aangetoond door te huilen, met driftbuien, klampt zich vast aan ouders of weigeren in sociale situaties te spreken.

Prestaties type van sociale angststoornis is wanneer je intense angst en bezorgdheid alleen tijdens het spreken of het uitvoeren van in het openbaar, maar niet in andere soorten sociale situaties ervaren.

Fysieke tekenen en symptomen kunnen soms begeleiden sociale angststoornis en kan omvatten

Common, alledaagse ervaringen die misschien moeilijk te verduren als je sociale angststoornis zijn bijvoorbeeld

Sociale angststoornis symptomen kunnen veranderen in de tijd. Zij kunnen oplaaien als je geconfronteerd met een hoop stress of eisen. Hoewel het vermijden van angst-producerende situaties kan je beter op de korte termijn te voelen, je angst is waarschijnlijk blijven bestaan ​​op de lange termijn als je niet de behandeling krijgen.

Raadpleeg uw arts of geestelijke gezondheid provider als je bang bent en te voorkomen dat de normale sociale situaties, omdat ze in verlegenheid brengt, zorgen of paniek. Als dit soort van angst verstoort je leven, veroorzaakt ernstige stress en invloed op uw dagelijkse activiteiten, kan je sociale angststoornis of een andere psychische aandoening die behandeling nodig heeft om beter te krijgen.

Snelle hartslag, maagklachten of misselijkheid; Trouble vangen van uw adem, duizeligheid of licht in het hoofd, verwardheid of een gevoel “out of body, diarree, Spierspanning

Met behulp van een openbaar toilet; Interactie met vreemden, Eten in het bijzijn van anderen; Het maken van oogcontact Initiëren van gesprekken, Dating, Bijwonen partijen of sociale bijeenkomsten, gaan naar werk of school, een ruimte waar mensen al zitten invoeren; Terugkeren items naar een winkel