slaaptekort: een oorzaak van hoge bloeddruk?

Mogelijk. Men denkt dat slapen minder dan zes uur per nacht kan worden gekoppeld aan een verhoogde bloeddruk.

Mensen die slapen vijf uur of minder per nacht kunnen een hoger risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk of verergering van reeds hoge bloeddruk. Er is ook een verhoogd risico op hoge bloeddruk voor mensen die slapen tussen vijf en zes uur per nacht.

Men denkt dat de slaap helpt uw ​​bloed te reguleren stresshormonen en helpt je zenuwstelsel gezond te blijven. Na verloop van tijd, kan een gebrek aan slaap kwetsen vermogen van uw lichaam om stress hormonen te reguleren, wat leidt tot hoge bloeddruk.

Slapen zeven tot acht uur per nacht kan een rol spelen bij de preventie en behandeling van hoge bloeddruk spelen. Praat met uw arts voor tips om beter te slapen, vooral als u een hoge bloeddruk.

Een mogelijk behandelbare oorzaak van het gebrek aan slaap bijdragen aan hoge bloeddruk obstructieve slaapapneu – een slaapstoornis die herhaaldelijk starten en stoppen ademhalen tijdens de slaap. Praat met uw arts als u zich moe voelt, zelfs na een volledige nachtrust, vooral als je snurken. Obstructieve slaap apneu kan de oorzaak zijn, en het kan uw risico op hoge bloeddruk, evenals hartproblemen en andere gezondheidsproblemen te verhogen.

Met

een bezoek aan uw arts