slaapapneu oorzaken

Obstructieve slaap apneu treedt op wanneer de spieren in de achterkant van je keel te ontspannen. Deze spieren ondersteunen het zachte gehemelte, de driehoekige stukje weefsel hangen van het zachte gehemelte (huig), de amandelen, de zijwanden van de keel en de tong.

Wanneer de spieren te ontspannen, je luchtwegen vernauwt of sluit als je inademt, en u kunt een adequate adem niet. Dit kan het zuurstofgehalte in uw bloed verminderen.

Je hersenen zintuigen dit onvermogen om te ademen en kort wekt je uit de slaap, zodat u uw luchtwegen kunnen heropenen. Dit ontwaken is meestal zo kort dat je het niet herinneren.

U kunt een snuivende maken, verstikking of hijgend geluid. Dit patroon kan zich herhalen vijf tot 30 keer of meer per uur, de hele nacht lang. Deze verstoringen effect hebben op uw vermogen om de gewenste diepe, rustgevende fasen van de slaap te bereiken, en u zult waarschijnlijk slaperig voelen tijdens je wakende uur.

Oorzaken van obstructieve slaapapneu

Mensen met een obstructieve slaap apneu zich niet bewust dat hun slaap werd onderbroken. In feite, sommige mensen met deze vorm van slaapapneu denken dat ze goed slapen de hele nacht.

Centrale slaapapneu is een minder voorkomende vorm van slaapapneu die optreedt wanneer je hersenen er niet in slaagt om signalen te verzenden naar je ademhaling spieren. Dit betekent dat u geen moeite om te ademen voor een korte periode van tijd te maken. U kunt wakker met kortademigheid of hebben een moeilijke tijd om te slapen of door te slapen.

Oorzaken van centrale slaapapneu