sirolimus (oraal) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert de voortgang van u of uw kind op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel goed werkt. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te houden en blijven gebruiken gedurende ten minste 12 weken na het stoppen met sirolimus. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Heeft claritromycine, erythromycine, itraconazol, ketoconazol, rifabutine, rifampicine, telitromycine, of voriconazol niet nemen terwijl u behandeld wordt met dit geneesmiddel, tenzij uw arts u dat zegt.

Het gebruik van dit geneesmiddel kan uw risico op het krijgen van kanker of kanker huid van het lymfesysteem (lymfoom) te verhogen. Praat met uw arts als u zich zorgen over dit risico.

Dit geneesmiddel kan uw risico op het ontwikkelen van infecties verhogen. Voorkomen dat in de buurt van mensen die ziek zijn tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Was uw handen vaak. Vertel uw arts als u enige vorm van infectie voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Vertel uw arts als u ooit een infectie die niet weg zou gaan of een infectie die bleef terugkomen hebben gehad.

Sirolimus kan ernstige vormen van allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u of uw kind een uitslag, jeuk, groot, bijenkorf-achtige zwelling in het gezicht, oogleden, lippen, tong, keel, handen, benen, voeten, en geslachtsorganen, rode, gezwollen huid, problemen ademhaling, problemen met slikken, of pijn op de borst tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel kan ook het risico op bloeden en veroorzaken vertraging in de wondgenezing te verhogen. Blijf weg van ruwe sport of andere situaties waar je kon worden gekneusd, geknipt of gewond. Poets en flos je tanden zachtjes. Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen, waaronder scheerapparaten en vingernagel tondeuse. Neem contact op met uw arts onmiddellijk als u of uw kind ongewone bloeden of blauwe plekken, zwarte, teerachtige ontlasting, bloed in de urine of ontlasting opmerken, of kleine rode vlekken op de huid.

Dit geneesmiddel kan uw cholesterol en vetten verhogen in het bloed. Als deze situatie zich voordoet, kan uw arts u of uw kind een aantal geneesmiddelen die de hoeveelheid cholesterol en vetten kan verlagen in het bloed te geven.

Dit geneesmiddel kan uw risico op het ontwikkelen van een zeldzame en ernstige virusinfectie genaamd BK-virus-geassocieerde nefropathie (BKVAN) te verhogen. De BK-virus kan invloed hebben op hoe uw nieren werken en leiden tot een getransplanteerde nier te mislukken. Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind is het hebben van meer dan één van deze symptomen: bloed in de urine, een verminderde frequentie of de hoeveelheid urine, toegenomen dorst, verlies van eetlust, rug of zij pijn te verlagen, misselijkheid, zwelling van het gezicht , vingers, of onderbenen, moeite met ademhalen, ongewone vermoeidheid of zwakte, braken, of gewichtstoename.

Dit geneesmiddel kan uw risico op het ontwikkelen van een ernstige en zeldzame hersenen infectie genaamd progressieve multifocale leuko-encefalopathie (PML) te verhogen. Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind met meer dan één van deze symptomen: visie veranderingen, verlies van coördinatie, onhandigheid, verwarring, geheugenverlies, moeite met spreken of begrijpen wat anderen zeggen, en zwakte in de benen.

Dit geneesmiddel kan uw huid gevoeliger voor zonlicht te maken en kan uw risico op huidkanker verhogen. Gebruik een zonnebrandcrème wanneer je buiten bent en vermijd sunlamps en zonnebanken.

Terwijl u wordt behandeld met sirolimus, en nadat u stoppen met de behandeling met het, is het belangrijk om uw arts over de inentingen (vaccinaties) moet u te ontvangen. Gebruik geen inentingen (vaccinaties) niet zonder goedkeuring van uw arts. Sirolimus kan de weerstand van uw lichaam te verlagen en er is een kans dat je misschien de infectie het vaccin is bedoeld om te voorkomen krijgen. Bovendien moet je niet in de buurt van andere personen in uw huishouden die levende vaccins ontvangen, want er is een kans dat ze kunnen het virus doorgeven aan jou. Enkele voorbeelden van levende vaccins zijn onder andere mazelen, bof, influenza (neusgriepvaccin), poliovirus (orale vorm), rotavirus, en rubella. Niet dicht bij hen te komen en blijf niet in dezelfde kamer met hen voor zeer lang. Als u vragen over dit hebt, raadpleeg dan uw arts.

Neem contact op met uw arts meteen als u een nieuwe mol, een verandering in de grootte, vorm of kleur van een bestaande mol, of een mol die vloeistof lekt of bloedt opmerken.

Terwijl u sirolimus, is het belangrijk om een ​​goede mondhygiëne te handhaven en te zien een tandarts regelmatig voor de tanden te reinigen.

Rauwe oesters en andere schelpdieren kunnen bacteriën die ernstige ziekte en eventueel de dood kan veroorzaken. Dit is waarschijnlijk een probleem als deze levensmiddelen worden gegeten door patiënten met bepaalde medische aandoeningen. Zelfs het eten van oesters van “schone” water of goede restaurants kan niet garanderen dat de oesters niet de bacteriën bevatten. Eten van rauwe schaaldieren is geen probleem voor de meeste gezonde mensen, maar kunnen patiënten de volgende voorwaarden een groter risico: kanker, immuunziekten, orgaantransplantatie, langdurig corticosteroïden (zoals astma, artritis of orgaantransplantatie), leverziekte (met inbegrip van virale hepatitis), overmatig alcoholgebruik (2-3 of meer drankjes per dag), diabetes, maagproblemen (met inbegrip van de maag chirurgie en lage maagzuur) en hemochromatose (een ijzeren disorder). Eet geen rauwe oesters en andere schelpdieren terwijl u rekening sirolimus. Wees er zeker van oesters en schelpdieren zijn volledig gekookt.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden (bv St. Janskruid) of vitaminesupplementen.