sirolimus (oraal) het juiste gebruik

doseren

opslagruimte

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Het exacte bedrag van de medicijnen die u nodig hebt is zorgvuldig uitgewerkt. Het gebruik van te veel zal het risico op bijwerkingen verhogen, terwijl het gebruik van te weinig kan leiden tot afstoting van uw getransplanteerde nier.

Dit geneesmiddel komt meestal met een medicijn gids en geduldig richtingen. Lees ze aandachtig en zorg dat u ze begrijpt voordat u dit geneesmiddel. Als u vragen hebt, raadpleeg dan uw arts.

Neem dit geneesmiddel op dezelfde manier elke dag. Dit betekent neem deze dan op hetzelfde moment en neem het consequent, met of zonder voedsel.

Heeft uw dosis niet wijzigen of stoppen met het innemen van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts. Het kan zijn dat dit geneesmiddel voor de rest van je leven om je lichaam te voorkomen dat afwijzing van de niertransplantatie.

Sirolimus wordt meestal gebruikt samen met een corticosteroïde (cortisone-achtige geneeskunde) en cyclosporine. Sirolimus moet worden genomen 4 uur na ciclosporine gemodificeerde drank of cyclosporine gemodificeerde capsules (Neoral). Als u vragen heeft over dit, vraag dan uw arts.

Als u samen het nemen van sirolimus met cyclosporine voor 2 tot 4 maanden na de transplantatie, kan uw arts u om te stoppen met cyclosporine en verhoging van de dosis van sirolimus. Echter, sommige patiënten (bijvoorbeeld zwarte patiënten of patiënten met afstoting in het verleden) moeten blijven gebruiken cyclosporine voor maximaal een jaar na de transplantatie. Uw arts zal u vertellen of je nodig hebt om te blijven nemen cyclosporine.

Slik de tablet in zijn geheel. Do not crush, breken of kauwen. Als u niet in staat om de tablet-vorm aan te nemen, zal uw arts u een drank te geven en worden gegeven instructies over hoe om het te nemen.

Om de drank te gebruiken

Als dit geneesmiddel krijgt in je huid, wassen met water en zeep meteen. Als het in uw ogen, spoel ze met water.

Je moet niet grapefruit eten of drinken van grapefruitsap terwijl u dit geneesmiddel gebruikt. Grapefruit en grapefruitsap kunnen hogere niveaus van sirolimus in het lichaam veroorzaken. Dit zou kunnen resulteren in meer ongewenste effecten.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar de tabletten bij kamertemperatuur in een gesloten container, vanaf hitte, vocht en direct licht.

Bewaar de drank in de koelkast. Beschermen tegen direct licht en vocht. Niet bevriezen. Misschien de drank bij kamertemperatuur opgeslagen gedurende een korte tijdsperiode (ten hoogste 15 dagen). Als je een lichte waas of troebelheid in de fles, laat het bij kamertemperatuur en schud totdat de nevel verdwijnt. Gooi ongebruikte medicijnen na 30 dagen.