sinusitis behandeling

acute sinusitis

chronische Rhinosinusitis

Medicijnen kunnen helpen verlichten van de symptomen van acute sinusitis. Zorgaanbieders kunnen pijnstillers of decongestiva-geneesmiddelen die de gezwollen membranen krimpen in de neus en het gemakkelijker maken om te ademen bevelen. Decongestivum neusdruppels en sprays worden gebruikt voor slechts een paar dagen, langdurig gebruik kan leiden tot nog meer congestie en zwelling van de nasale passages. Een arts kan antibiotica voorschrijven als de sinusitis wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie.

Chronische rhinosinusitis kan moeilijk te behandelen zijn. Geneesmiddelen kan enige verlichting van de symptomen aan te bieden. Chirurgie kan nuttig zijn als medicijn faalt.

Nasale steroïden sprays zijn nuttig voor veel mensen, maar de meeste nog steeds geen volledige verlichting van de symptomen met deze medicijnen te krijgen. Zoutoplossing (zout water) wast of neussprays kan behulpzaam zijn bij chronische rhinosinusitis, omdat ze dik afscheidingen te verwijderen en laat de sinussen uitlekken. Artsen kunnen orale steroïden, zoals prednison, voor ernstige chronische rhinosinusitis voorschrijven. Echter, orale steroïden zijn krachtige geneesmiddelen die bijwerkingen zoals gewichtstoename en hoge bloeddruk kan veroorzaken bij gebruik op lange termijn. Orale steroïden meestal worden voorgeschreven wanneer andere middelen hebben gefaald. Desensibilisatie aspirine kan nuttig zijn voor patiënten met aspirine verergerd respiratoire ziekte. Tijdens desensibilisatie, die wordt uitgevoerd onder streng medisch toezicht, is een persoon gegeven geleidelijk toenemende doses aspirine na verloop van tijd om tolerantie te induceren voor het geneesmiddel.

Wanneer geneeskunde faalt, kan een operatie de enige alternatief voor de behandeling van chronische rhinosinusitis zijn. Het doel van de operatie is sinus drainage te verbeteren en verstopping van de neus verminderen. Sinus chirurgie gewoonlijk uitgevoerd om

Hoewel de meeste mensen hebben minder symptomen en een betere kwaliteit van leven na de operatie, kunnen problemen voordoen, soms na een korte tijd.

Bij kinderen kan soms problemen worden geëlimineerd door het verwijderen van de amandelen. Deze klier-achtige weefsels, ligt hoog in de keel achter en boven het dak van de mond, de neus belemmeren.