Sinemet cr 200/50

Gebruikt Voor Sinemet CR 200/50

Therapeutische klasse: Antiparkinson

Farmacologische klasse: decarboxylaseremmer

Verlengde afgifte carbidopa en levodopa (Rytary®) gebruikt voor de behandeling van parkinsonisme veroorzaakt door encefalitis of parkinsonisme veroorzaakt door koolmonoxide of mangaan vergiftiging.

Dopamine is een natuurlijk voorkomende stof in de hersenen die helpt de controle van de beweging en activiteiten zoals lopen en praten. Bij patiënten met de ziekte van Parkinson, er onvoldoende dopamine in bepaalde hersengebieden. Levodopa komt in de hersenen en helpt vervang de ontbrekende dopamine, die mensen in staat stelt beter te laten functioneren. Door het verhogen van de hoeveelheid dopamine in de hersenen, levodopa helpt de symptomen en helpt u om de dagelijkse activiteiten uit te voeren zoals aankleden, wandelen, en het hanteren van keukengerei.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Voordat u Sinemet CR 200/50

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van levodopa en carbidopa combinatie in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van Rytary® bij ouderen zou beperken.

Hoewel passende studies over de relatie oud zijn om de effecten van Lodosyn® werden niet uitgevoerd in de geriatrische populatie worden geriatrische-specifieke problemen niet verwacht dat het nut van Lodosyn® bij ouderen beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nier-, lever- of hartproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die Lodosyn® nodig hebben.

Geen informatie beschikbaar over de relatie tussen leeftijd om de effecten van levodopa en carbidopa combinatie in geriatrische patiënten.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die carbidopa en levodopa bevatten. Het kan niet specifiek Sinemet CR 200/50 zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven, en elke keer dat je verondersteld wordt om het te nemen. Het is belangrijk dat u niet stopt met het innemen van uw geneesmiddel tenzij bevolen door uw arts. Het is ook belangrijk om niet te beginnen met andere geneesmiddelen voor de ziekte van Parkinson zonder eerst te praten met uw arts.

Je kan een “wearing-off” effect tegen het einde van het doseringsinterval ervaren. U dient uw arts te vertellen als u problemen met deze die uw dagelijks leven beïnvloeden. Uw arts kan wilt u uw dosis aan te passen.

Aangezien eiwit kunnen interfereren met de reactie van het lichaam op carbidopa en levodopa moet eiwitrijke diëten worden vermeden. Inname van normale hoeveelheden eiwit moeten gelijk de hele dag door worden gespreid, of genomen zoals voorgeschreven door uw arts.

Als u het nemen van multivitamine tabletten of van plan om te beginnen met het nemen van hen, bespreek dit dan eerst met uw arts. Ijzerzouten (vitamines) kan dit geneesmiddel te houden goed werkt.

Sinemet® tablet of Parcopa® desintegrerende tablet begint zijn ingrediënten 30 minuten los nadat u het neemt.

Correct gebruik van carbidopa en levodopa

Slik de verlengde afgifte capsule of sustained release tablet in zijn geheel. Do not crush, breken of kauwen.

Als je problemen hebt met het slikken van de verlengde afgifte capsules: De capsules kunnen worden geopend en de inhoud kan worden gestrooid op 1-2 eetlepels appelmoes. Dit mengsel moet onmiddellijk worden ingeslikt zonder te kauwen.

Als u gebruik maakt van de uiteenvallende tablet, zorg ervoor dat uw handen droog zijn voordat u de tablet af te handelen. Laat de tablet uit de fles niet te verwijderen totdat u klaar bent om het te nemen zijn. Leg de tablet op de bovenkant van je tong, waar het snel zal smelten.

Gebruik alleen het merk van dit medicijn die uw arts voorgeschreven. Verschillende merken zijn mogelijk niet op dezelfde manier werken.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Sinemet CR 200/50

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken aan veranderingen in uw dosis toe te staan ​​en om te controleren of er geen ongewenste effecten.

Neem dit geneesmiddel niet als u een monoamine oxidase (MAO) remmers hebben genomen (bijvoorbeeld fenelzine, tranylcypromine, Nardil®, Parnate®) in de afgelopen 2 weken.

Stop niet met het innemen van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts. Uw arts kunt u het bedrag dat u neemt alvorens volledig te stoppen geleidelijk te verminderen.

Neem contact op met uw arts meteen als u het hebben van convulsies (aanvallen), moeilijkheden met ademhalen, een snelle hartslag, hoge koorts, hoge of lage bloeddruk, verhoogde transpiratie, verlies van controle over de blaas, ernstige spierstijfheid, ongewoon bleke huid, of vermoeidheid. Dit kunnen symptomen van een ernstige aandoening genaamd maligne neurolepticasyndroom (NMS).

Sinemet CR 200/50 Side Effects

carbidopa / levodopa

Dit geneesmiddel kan duizeligheid, slaperig, problemen bij het beheersen van de bewegingen, of problemen te veroorzaken in concentreren of helder zien. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat autorijden, machines bedienen, of doe andere banen die vereisen dat je alert, goed gecoördineerd, of in staat om na te denken of te zien ook.

Het is belangrijk dat uw arts controleer je huid regelmatig op tekenen van een huidkanker melanoom genoemd. Als u een ongewone rode, bruine of zwarte vlekken op je huid opmerken, overleg dan met uw arts meteen.

Als u ongewone of vreemde gedachten en gedrag te ontwikkelen tijdens het ontvangen van dit geneesmiddel, moet u om het te bespreken met uw arts. Andere wijzigingen zou kunnen zijn verwarring, verergering van depressie, visuele hallucinaties (dingen zien die er niet zijn), suïcidale gedachten en ongewone opwinding, nervositeit of prikkelbaarheid.

Het is mogelijk dat een donkere kleur (rood, bruin of zwart) in het speeksel, urine of zweet kunnen verschijnen na het innemen van dit geneesmiddel. De kleur kan leiden tot een aantal van uw kleding te verkleuren. Dit is normaal en niets aan de hand.

Het is mogelijk dat je misselijk kunnen worden, vooral wanneer u eerst uw geneesmiddel beginnen.

Sommige mensen die dit medicijn hebben gebruikt had ongewone veranderingen in hun gedrag. Praat met uw arts meteen als u problemen krijgt met gokken of een toegenomen interesse in seks tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Voordat u een medische test, vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u dit geneesmiddel gebruikt. De resultaten van een aantal tests kunnen worden beïnvloed door dit geneesmiddel.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Ziekte van Parkinson Exelon, ropinirol, benztropine, Sinemet, pramipexol, carbidopa / levodopa, amantadine, Requip

Maligne neurolepticasyndroom Sinemet, carbidopa / levodopa, Sinemet CR, Lodosyn, Parcopa

GTP-CH Deficiency Sinemet, carbidopa / levodopa, Sinemet CR, Lodosyn, Parcopa