Simcor: toepassingen, dosering, bijwerkingen en waarschuwingen

Wat is Simcor?

Simcor wordt gebruikt om cholesterol te verlagen en triglyceriden (soorten vet) in het bloed. Simcor wordt gebruikt samen met een dieet met een lagere totale cholesterol, LDL “slechte” cholesterol en triglyceriden en HDL “goede” cholesterol verhogen.

Niacine, ook wel nicotinezuur, een vitamine B (vitamine B3). Het komt van nature in planten en dieren, en wordt ook toegevoegd aan veel voedingsmiddelen als vitaminesupplement. Niacine is ook aanwezig in veel verschillende vitaminen en voedingssupplementen.

Simvastatine in een groep van geneesmiddelen genaamd HMG CoA reductaseremmers, of “statines”. Simvastatine verlaagt het ‘slechte’ cholesterol (low-density lipoprotein of LDL) en triglyceriden in het bloed, terwijl het verhogen van niveaus van “goede” cholesterol (high-density lipoprotein of HDL).

Belangrijke gegevens

Simcor kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Je moet Simcor niet gebruiken als u allergisch bent voor niacine of simvastatine zijn, of als u een leverziekte, maagzweer of ernstige bloeden.

Niet gebruiken Simcor als u zwanger bent.

Doe geen borstvoeding geven tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Voordat u dit geneesmiddel

De volgende geneesmiddelen mogen niet worden gebruikt terwijl u Simcor: cyclosporine, danazol, nefazodon, gemfibrozil; claritromycine, erythromycine, telithromycine; fluconazol, itraconazol, ketoconazol, posaconazol; amiodaron, diltiazem, verapamil; boceprevir, telaprevir; atazanavir, cobicistat, darunavir, delavirdine, fosamprenavir, indinavir, nelfinavir, ritonavir, saquinavir of tipranavir.

Je moet Simcor niet gebruiken als u allergisch bent voor niacine (Niaspan, Niacor, en anderen) of simvastatine (Zocor, Vytorin), of als u

leverziekte

maagzweer

ernstige bloeden; of

als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Simvastatine kan een aandoening die leidt tot de afbraak van spierweefsel, wat leidt tot nierfalen. Deze aandoening kunnen vaker voorkomen bij vrouwen en ouderen en bij mensen die een nierziekte heeft of slecht gecontroleerde hypothyreoïdie (traag werkende schildklier) zijn.

De volgende geneesmiddelen kunnen het risico op ernstige spierproblemen verhogen als u ze samen met simvastatine te nemen. Deze medicijnen mogen niet worden gebruikt terwijl u rekening Simcor

cyclosporine

danazol

gemfibrozil

nefazodon

een antibioticum – clarithromycine, erythromycine, telithromycine

antischimmelmiddel – fluconazol, itraconazol, ketoconazol, posaconazol

hart of bloeddruk geneeskunde – amiodaron, diltiazem, verapamil

hepatitis C medicatie – boceprevir, telaprevir; of

HIV of AIDS medicatie – atazanavir, cobicistat, darunavir, delavirdine, fosamprenavir, indinavir, nelfinavir, ritonavir, saquinavir, tipranavir.

Voordat u begint met Simcor, vertel uw arts als u al gebruik maakt van een van deze andere geneesmiddelen

amlodipine; of

Hoe moet ik Simcor nemen?

ranolazine.

Om ervoor te zorgen Simcor veilig is voor u, vertel uw arts als u

geschiedenis van lever- of nierziekte

suikerziekte

jicht

een schildklier aandoening

als je drinkt meer dan 2 alcoholische dranken per dag; of

als u de overstap naar dit medicijn van de reguliere niacine, nicotinezuur of nicotinamide (of vitamine supplementen die niacine bevatten).

de overheid zwangerschap categorie X. Simcor kan een ongeboren baby schaden of geboorteafwijkingen veroorzaken. Do Simcor niet als u zwanger bent. Stop met het innemen van deze medicatie en vertel uw arts meteen als u zwanger wordt. Gebruik effectieve anticonceptie om zwangerschap te vermijden terwijl u dit geneesmiddel gebruikt.

Zie ook: de zwangerschap en borstvoeding waarschuwingen (in meer detail)

Niacine en simvastatine kan overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. Doe geen borstvoeding geven terwijl u Simcor.

Neem Simcor precies zoals voorgeschreven. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Neem nooit van dit geneesmiddel in grotere hoeveelheden of langer dan aanbevolen door uw arts. Het nemen van te veel van deze medicatie kan ernstige of levensbedreigende bijwerkingen veroorzaken.

Simcor wordt meestal genomen voor het slapengaan met een vetarme snack. Volg de instructies van uw arts. Do Simcor niet op een lege maag.

Simcor doseren informatie

Niet fijn, kauwen, of breken een verlengde afgifte tablet. Slik de tablet geheel.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Niacine kunnen bepaalde bijwerkingen zoals duizeligheid, zweten, koude rillingen, blozen (warmte, roodheid of tintelend gevoel onder de huid), snel of beukende hartslag, kortademigheid, of een gevoel veroorzaken, zoals u misschien flauwvalt. Deze effecten kunnen erger worden als u alcohol of hete dranken kort nadat u Simcor nemen drinken. Deze effecten moeten verdwijnen in de tijd als je blijft het nemen van de geneeskunde.

Uw arts kan raden u aan aspirine 30 minuten voordat je Simcor nemen om bepaalde bijwerkingen te voorkomen. Neem geen aspirine zonder advies van uw arts. Volg de aanwijzingen op het etiket of de instructies van uw arts over hoeveel aspirine te nemen.

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Het kan nodig zijn om te stoppen met het gebruik Simcor voor een korte tijd als je

ongecontroleerde aanvallen

een verstoring van de elektrolytenbalans (zoals hoge of lage kaliumwaarden in uw bloed)

Wat moet ik vermijden, waarbij rekening Simcor?

ernstig lage bloeddruk

een ernstige infectie of ziekte

uitdroging; of

chirurgie of een medische noodsituatie.

Als u stopt met Simcor langer dan 7 dagen in een rij, praten met uw arts voordat het herstarten van de medicatie. Het kan nodig zijn om te beginnen met een lagere dosis.

Niacine kan uw bloedsuikerspiegel verhogen, en kunnen ongebruikelijke resultaten met bepaalde medische tests veroorzaken. Vertel elke arts die u behandelt dat u het gebruik van dit geneesmiddel.

Tijdens het gebruik van dit geneesmiddel, kunt u regelmatig bloedonderzoek nodig.

U kan nodig zijn om Simcor te nemen op een basis op lange termijn voor de behandeling van hoge cholesterol. Stop niet met het nemen van deze medicatie, tenzij uw arts u dat zegt.

Bewaren bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen voor hyperlipidemie

Initial (voor patiënten die momenteel niet op nicotinezuur met verlengde afgifte en patiënten die momenteel op andere dan niacine verlengde afgifte niacine producten): 500 mg-20 mg eenmaal daags oraal voor het slapen gaan met een laag vetgehalte snack .; Patiënten die al simvastatine 20-40 mg die extra beheer van hun lipide niveaus moeten kunnen worden gestart met een Simcor dosis van 500 mg-40 mg eenmaal daags voor het slapen gaan .; Onderhoud (afhankelijk van de tolerantie van de patiënt en lipide niveaus): 1000 mg-20 mg tot 2000 mg-40 mg eenmaal daags voor het slapen gaan met een laag vetgehalte snack; De dosis niacine verlengde afgifte mag niet worden verlengd met meer dan 500 mg per dag per 4 weken. De werkzaamheid en veiligheid van doses Simcor hoger dan 2000 mg-40 mg per dag zijn niet onderzocht en wordt daarom niet aanbevolen. Als de behandeling wordt gestopt gedurende langere tijd (langer dan 7 dagen), wordt opnieuw titratie getolereerd aanbevolen.

Neem de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

Grapefruit en grapefruitsap kunnen interageren met simvastatine en leiden tot potentieel gevaarlijke effecten. Neem niet meer drinken dan 1 liter grapefruitsap.

Als u ook cholestyramine (Prevalite, Questran) of colestipol (Colestid), voorkomen dat ze binnen 4 tot 6 uur voor of na je Simcor nemen.

Vermijd het eten van voedsel dat veel vet of cholesterol. Simcor zal niet zo effectief in het verlagen van uw cholesterol als je niet een cholesterolverlagend dieet volgen.

Vermijd het drinken van alcohol. Het kan triglyceriden te verhogen en kan uw risico op leverbeschadiging verhogen.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op Simcor: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

In zeldzame gevallen kan simvastatine een aandoening die leidt tot de afbraak van spierweefsel, wat leidt tot nierfalen veroorzaken. Bel uw arts meteen als u onverklaarbare spierpijn, gevoeligheid of zwakte vooral als u ook koorts, ongewone vermoeidheid, en donker gekleurde urine.

Stop met het innemen Simcor en bel uw arts onmiddellijk als u

verwarring, problemen met het geheugen

Simcor bijwerkingen

zwelling, gewichtstoename, weinig of geen plassen

leverproblemen – misselijkheid, pijn in de bovenbuik, jeuk, vermoeidheid, verlies van eetlust, donkere urine, klei-gekleurde ontlasting, geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen); of

Welke andere drugs zullen Simcor beïnvloeden?

Simcor (niacine / simvastatine)

hoge bloedsuikerspiegel – verhoogde dorst, vaak plassen, honger, droge mond, fruitige adem geur, slaperigheid, droge huid, wazig zien, gewichtsverlies.

Vaak Simcor bijwerkingen kunnen zijn

hoofdpijn

rugpijn

misselijkheid, diarree

flushing (warmte, roodheid of tintelend gevoel); of

lichte jeuk.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Vertel uw arts over alle geneesmiddelen die u gebruikt, en die u start of stopt met het gebruik tijdens de behandeling met Simcor, in het bijzonder

fenofibrinezuur, fenofibraat; of

een bloedverdunner (warfarine, Coumadin, Jantoven).

Deze lijst is niet compleet en vele andere geneesmiddelen kunnen interageren met niacine en simvastatine. Dit geldt ook voor het voorschrijven en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids.

5.01.2014-01-16, 07:28:20.

Beschikbaarheid assortiment Discontinued

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Hyperlipoproteinemie atorvastatine, simvastatine, Crestor, Lipitor, pravastatine, fenofibraat

Hoog cholesterol atorvastatine, simvastatine, Crestor, Lipitor, Zocor, Zetia

Hyperlipoproteinemie Type IIa, verhoogde LDL atorvastatine, simvastatine, Crestor, Lipitor, pravastatine, fenofibraat

Hyperlipoproteinemie Type IIb, verhoogde LDL VLDL atorvastatine, simvastatine, Crestor, Lipitor, pravastatine, fenofibraat