sikkelcelanemie ziekte

Sikkelcelziekte is een erfelijke vorm van bloedarmoede – een aandoening waarbij er niet genoeg gezonde rode bloedcellen om adequate zuurstof door je hele lichaam.

Normaal gesproken, je rode bloedcellen zijn flexibel en rond, bewegen gemakkelijk door uw bloedvaten. In sikkelcelanemie, de rode bloedcellen stijf en kleverig en hebben de vorm van sikkels of toenemende manen. De onregelmatig gevormde cellen, kunnen vastlopen in kleine bloedvaten, te vertragen of blokkeren bloedstroom en zuurstof naar delen van het lichaam.

symptomen

Er is geen remedie voor de meeste mensen met sikkelcelanemie. Echter, behandelingen pijn en helpen verdere problemen geassocieerd met sikkelcelanemie voorkomen.

Anemie. Sikkel cellen zijn kwetsbaar. Ze breken gemakkelijk uit elkaar en sterven, waardoor je zonder een goed aanbod van rode bloedcellen. Rode bloedcellen leven meestal ongeveer 120 dagen voordat ze sterven en moeten worden vervangen. Maar sikkel cellen sterven na gemiddeld minder dan 20 dagen. Dit leidt tot een blijvende tekort aan rode bloedcellen (anemie). Zonder voldoende rode bloedcellen in omloop zijn, kan je lichaam de zuurstof die het nodig heeft energiek te voelen krijgen. Dat is de reden waarom bloedarmoede veroorzaakt vermoeidheid .; Episodes van pijn. Periodieke episoden van pijn, genaamd crises, zijn een belangrijk symptoom van sikkelcelanemie. Pijn ontstaat wanneer sikkelvormige rode bloedcellen te blokkeren bloedstroom door kleine bloedvaten naar je borst, buik en gewrichten. Pijn kan zich ook voordoen in uw botten. De pijn kan variëren in intensiteit en kan duren voor een paar uur tot een paar weken. Sommige mensen ervaren slechts een paar afleveringen van de pijn. Anderen ervaren een dozijn of meer crises per jaar. Als er een crisis is ernstig genoeg is, moet u naar het ziekenhuis .; Hand-foot syndroom. Gezwollen handen en voeten kunnen de eerste tekenen van sikkelcelanemie in baby’s. De zwelling wordt veroorzaakt door sikkelvormige rode bloedcellen blokkeren bloedstroom uit hun handen en voeten .; Frequente infecties. Sikkel cellen kan je milt, een orgaan dat de infectie bestrijdt beschadigen. Dit kan u meer kwetsbaar voor infecties. Artsen vaak geven zuigelingen en kinderen met sikkelcelanemie vaccinaties en antibiotica om potentieel levensbedreigende infecties, zoals longontsteking voorkomen .; Vertraagde groei. Rode bloedcellen zorgen voor uw lichaam met de zuurstof en voedingsstoffen die u nodig heeft om te groeien. Een tekort aan gezonde rode bloedcellen kunnen vertragen de groei van zuigelingen en kinderen en vertraging puberteit bij tieners .; Vision problemen. Sommige mensen met sikkelcelanemie ervaring problemen met het gezichtsvermogen. Tiny bloedvaten die uw ogen leveren kan verstopt raken met sikkel cellen. het gedeelte van het oog dat visuele beelden verwerkt – dit kan beschadiging van het netvlies.

Normale rode bloedcellen zijn rond. In sikkelcelanemie, een aantal rode bloedcellen worden vervormd, zodat ze eruit zien als een sikkel wordt gebruikt om tarwe te snijden. Deze ongebruikelijk gevormde cellen geven de ziekte zijn naam.

Tekenen en symptomen van sikkelcelanemie vaak niet verschijnen totdat een zuigeling is ten minste 4 maanden oud en kan omvatten

Hoewel sikkelcelanemie meestal gediagnosticeerd in de kinderschoenen, als u of uw kind een van de volgende problemen ontwikkelt, kunt u met uw arts meteen of vragen dringende medische hulp

Onverklaarbare episoden van ernstige pijn, zoals pijn in de buik, borst, botten of gewrichten .; Zwelling in de handen of voeten .; Zwelling van de buik, vooral als het gebied is mals te raken .; Koorts. Mensen met sikkelcelanemie hebben een verhoogd risico op infectie en koorts kan het eerste teken van een infectie .; Bleke huid of spijker bedden .; Gele tint aan de huid of het oogwit .; Tekenen of symptomen van een beroerte. Als u een eenzijdige verlamming of zwakte in het gezicht, armen of benen, verwarring, moeite met lopen of praten, plotselinge visie problemen of onverklaarde gevoelloosheid of hoofdpijn opmerkt, bel 911 of uw lokale alarmnummer meteen.

Sikkelcelanemie wordt veroorzaakt door een mutatie in het gen dat je lichaam vertelt om hemoglobine te maken – de rode, ijzerrijke stof die bloed geeft zijn rode kleur. Hemoglobine zorgt rode bloedcellen om zuurstof uit je longen te dragen naar alle delen van je lichaam. In sikkelcelanemie, het abnormale hemoglobine veroorzaakt rode bloedcellen stijve, plakkerig en vervormen.

Een 25 procent kans op een beïnvloed kind met een normaal hemoglobine; Een 50 procent kans op het hebben van een kind die ook een drager; Een 25 procent kans op een kind met sikkelcelanemie

Oorzaken

De sikkelcelgen wordt doorgegeven van generatie op generatie in een patroon van overerving heet autosomaal recessieve overerving. Dit betekent dat zowel de moeder als de vader moet geven de gebrekkige vorm van het gen voor een kind te worden beïnvloed.

Als slechts één ouder passeert de sikkelcelgen aan het kind, zal dat kind de sikkelcelziekte eigenschap hebben. Met een normale hemoglobinegen en een gebrekkige vorm van het gen, mensen met sikkelcel trait maken zowel normale hemoglobine en sikkelcel hemoglobine. Hun bloed kunnen sommige sikkel cellen bevatten, maar zij over het algemeen geen symptomen ervaren. Echter, ze zijn dragers van de ziekte, wat betekent dat ze kunnen het defecte gen doorgeven aan hun kinderen.

Bij elke zwangerschap, twee mensen met sikkelcelziekte eigenschappen hebben

Het risico van erven sikkelcelanemie komt neer op genetica. Voor een baby geboren met sikkelcelanemie, moeten beide ouders een sikkelcel gen dragen.

Het gen komt vaker voor bij gezinnen die afkomstig zijn uit Afrika, India, mediterrane landen, Saoedi-Arabië, de Caribische eilanden, en Zuid- en Midden-Amerika. In de Verenigde Staten, is het meest van invloed op zwarten.

Risicofactoren

Sikkelcelanemie kan leiden tot een reeks complicaties, waaronder

Beroerte. Een beroerte kan optreden als sikkel cellen blokkeren de bloedtoevoer naar een deel van je hersenen. Symptomen van een beroerte zijn onder andere toevallen, zwakte of gevoelloosheid van je armen en benen, plotselinge spraakproblemen, en het verlies van bewustzijn. Als uw baby of kind een van deze symptomen heeft, onmiddellijk medische behandeling onmiddellijk. Een beroerte kan fataal zijn .; Acute borst syndroom. Deze levensbedreigende complicatie van sikkelcelanemie veroorzaakt pijn op de borst, koorts en ademhalingsproblemen. Acute chest syndroom kan worden veroorzaakt door een longinfectie of sikkel cellen blokkeren bloedvaten in de longen. Het kan dringende medische behandeling met antibiotica en andere behandelingen vereisen .; Pulmonale hypertensie. Mensen met sikkelcelanemie kan ook de ontwikkeling van een hoge bloeddruk in de longen (pulmonale hypertensie). Deze complicatie treft meestal volwassenen in plaats van kinderen. Kortademigheid en vermoeidheid zijn voorkomende symptomen van deze aandoening, die fataal kan zijn .; Orgaanschade. Sikkel cellen kunnen de bloedstroom door de bloedvaten blokkeren, direct ontnemen een orgaan van bloed en zuurstof. In sikkelcelanemie, het bloed is ook chronisch weinig zuurstof. Chronische beroving van zuurstofrijk bloed kunnen zenuwen en organen beschadigen in je lichaam, met inbegrip van uw nieren, lever en milt. Orgaanschade kan fataal zijn .; Blindheid. Kleine bloedvaten die je ogen leveren kan krijgen geblokkeerd door sikkel cellen. Na verloop van tijd kan dit het deel van het oog dat visuele beelden (retina) processen beschadigen en leiden tot blindheid .; Huidzweren. Sikkelcelanemie kan open wondjes, genaamd zweren veroorzaken op je benen .; Galstenen. De afbraak van rode bloedcellen produceert een stof genaamd bilirubine. Een hoog niveau van bilirubine in het lichaam kan leiden tot galstenen .; Priapisme. Mannen met sikkelcelanemie kan pijnlijke, langdurige erecties, een aandoening genaamd priapisme ervaren. Zoals bij andere delen van het lichaam, kan sikkelcellen de bloedvaten in de penis blokkeren. Dit kan de penis beschadigen en uiteindelijk leiden tot impotentie.

complicaties

Sikkelcelanemie wordt meestal gediagnosticeerd door middel van genetische screening gedaan wanneer een baby geboren is. Die testresultaten zullen waarschijnlijk worden gegeven aan uw huisarts of kinderarts. Zodra sikkelcelanemie wordt gediagnosticeerd, zult u waarschijnlijk worden doorverwezen naar een arts die is gespecialiseerd in bloedziekten (hematoloog) of een pediatrische hematoloog.

Noteer alle symptomen die u hebt gemerkt, ook wanneer deze eventueel los van de reden waarom u de afspraak gepland kan lijken .; Breng een familielid of een vriend mee. Soms kan het moeilijk zijn om alle tijdens een afspraak informatie onthouden. Iemand die begeleidt u misschien iets dat je gemist of vergeten .; Schrijf een lijst van vragen aan uw arts te vragen.

Omdat afspraken kunnen kort zijn, en er is vaak veel weg te gaan, is het een goed idee om te worden goed voorbereid. Hier is wat informatie om u te helpen klaar te krijgen, en wat te verwachten van uw arts.

Wat is de meest waarschijnlijke oorzaak van de symptomen van mijn kind ?; Zijn er andere mogelijke oorzaken ?; Welke soorten tests nodig zijn ?; Welke behandelingen zijn beschikbaar en welke raden jullie aan ?; Welke soorten bijwerkingen komen vaak met deze behandelingen ?; Zijn er alternatieven voor de primaire aanpak die jij suggereert ?; Wat is de prognose van mijn kind ?; Zijn er dieet of activiteit beperkingen ?; Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik met me mee kan nemen? Welke websites raden jullie aan?

Voorbereiding voor uw afspraak

Uw tijd met uw arts is beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen kan u helpen het meeste van uw tijd samen. Voor sikkelcelanemie, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

In aanvulling op de vragen die u bereid hebt, aarzel dan niet om bijkomende vragen tijdens uw afspraak vragen.

Wanneer heb je voor het eerst merkt deze symptomen ?; Hebben ze continu of incidenteel geweest ?; Is er iets lijken om deze symptomen te verbeteren ?; Wat er eventueel, lijkt de symptomen verergeren ?; Heeft iemand in uw familie lijdt aan sikkelcelanemie ?; Heb je ooit verteld dat je een eigenschap van sikkelcelanemie?

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen de tijd te gaan over punten die u wilt meer tijd besteden aan te reserveren. Uw arts kan vragen

Antibiotica. Kinderen met sikkelcelanemie kunnen beginnen met het antibioticum penicilline als ze ongeveer 2 maanden oud zijn en blijven nemen totdat ze minstens 5 jaar oud. Dit helpt voorkomen dat infecties, zoals longontsteking, die levensbedreigend kan zijn om een ​​baby of kind met sikkelcelanemie. Antibiotica kunnen ook helpen volwassenen met sikkelcelanemie bestrijden bepaalde infecties .; Pijnstillende medicatie. Om pijn te verlichten tijdens een sikkel crisis, kan uw arts over-the-counter pijnstillers en toepassing van warmte te adviseren aan het getroffen gebied. U kunt ook een sterkere recept pijnstillers nodig .; Hydroxyurea (Droxia, Hydrea). Wanneer genomen dagelijks, hydroxyurea vermindert de frequentie van de pijnlijke crises en kan de behoefte aan bloedtransfusies te verminderen. Hydroxyureum lijkt te werken door het stimuleren van de productie van foetaal hemoglobine – een soort van hemoglobine in pasgeborenen voorkomt de vorming van sikkelcellen. Hydroxyurea verhoogt het risico op infecties, en er is enige bezorgdheid dat langdurig gebruik van deze drug tumoren of leukemie kan veroorzaken bij bepaalde mensen. Echter nog niet waargenomen in studies van het geneesmiddel .; Hydroxyurea werd aanvankelijk gebruikt voor volwassenen met ernstige sikkelcelanemie. Studies over kinderen hebben aangetoond dat het geneesmiddel een aantal van de ernstige complicaties van sikkelcel anemie kan voorkomen. Maar de lange termijn effecten van het geneesmiddel op kinderen zijn nog onbekend. Uw arts kan u helpen te bepalen of deze drug gunstig voor u of uw kind kunnen zijn.

Een bloedonderzoek kan controleren voor hemoglobine S – de gebrekkige vorm van hemoglobine die sikkelcelanemie ten grondslag ligt. In de Verenigde Staten, dit bloed test is onderdeel van de routinematige pasgeboren screening gedaan in het ziekenhuis. Maar oudere kinderen en volwassenen kunnen worden getest, ook.

Bij volwassenen wordt een bloedmonster getrokken uit een ader in de arm. Bij jonge kinderen en baby’s, wordt het bloedmonster meestal verzameld uit een vinger of hiel. Het monster wordt dan naar een laboratorium gestuurd, waar het gescreend hemoglobine S.

Gentherapie. Omdat sikkelcelanemie veroorzaakt door een defect gen, onderzoekers onderzoeken of het invoegen van een normaal gen in het beenmerg van mensen met sikkelcelanemie zal resulteren in de productie van normale hemoglobine. Wetenschappers onderzoeken ook de mogelijkheid uitschakelen van het defecte gen terwijl heractiveren ander gen verantwoordelijk voor de productie van foetaal hemoglobine – een soort van hemoglobine in pasgeborenen sikkel cellen voorkomt vorming. Mogelijke behandelingen met behulp van gentherapie zijn nog een lange weg te gaan, echter. Geen menselijke proeven met behulp van genen die specifiek voor sikkelcelziekte zijn nog niet gedaan .; Stikstofoxide. Mensen met sikkelcelanemie hebben lage niveaus van stikstofmonoxide in hun bloed. Stikstofmonoxide is een gas dat zorgt dat bloedvaten open en vermindert de kleverigheid van rode bloedcellen. De behandeling met stikstofmonoxide kan verhinderen sikkel cellen aan elkaar klonteren. Studies over stikstofmonoxide hebben gemengde resultaten tot nu toe had .; Drugs foetale hemoglobine-productie op te voeren. Onderzoekers bestuderen verschillende geneesmiddelen een manier om de productie van foetaal hemoglobine verhogen bedenken. Dit is een soort hemoglobine sikkelcellen tegenhoudt vormen .; Statines. Deze medicijnen, die gewoonlijk worden gebruikt om cholesterol te verlagen, kan ook helpen verminderen ontstekingen. In sikkelcelanemie, kunnen statines de bloedstroom beter door de bloedvaten te helpen.

Tests en diagnose

Als het onderzoek negatief is, is er geen sikkelcelgen aanwezig. Als de screening test positief is, zal verdere tests worden uitgevoerd om te bepalen of één of twee sikkelcelgenen aanwezig zijn. Mensen die een gen hebben – sikkelcel trait – hebben een vrij klein percentage van hemoglobine S. mensen met twee genen – sikkelcelanemie – hebben een veel groter percentage van de defecte hemoglobine.

Neem foliumzuur per dag, en kiezen voor een gezonde voeding. Beenmerg moet foliumzuur en andere vitaminen om nieuwe rode bloedcellen te maken. Uw arts kan een foliumzuur te bevelen. U kunt het aantal vitamines je eet elke dag te verhogen door te kiezen voor een dieet dat zich richt op een verscheidenheid van kleurrijke groenten en fruit, evenals volkorengranen .; Drink veel water. Uitdroging kan het risico van een sikkelcelcrisis verhogen. Drink water in uw hele dag, met als doel voor ongeveer acht glazen per dag. Verhoog de hoeveelheid water je drinkt als je oefening of tijd doorbrengen in een warme, droge klimaat .; Vermijd extreme temperaturen. Blootstelling aan extreme hitte of kou kan het risico van een sikkelcelcrisis verhogen .; Oefening regelmatig, maar overdrijf het niet. Praat met uw arts over hoe veel oefening voor u geschikt is .; Gebruik over-the-counter medicatie met de nodige voorzichtigheid. Sommige medicijnen, zoals de decongestivum pseudo-efedrine, kan vernauwen de bloedvaten en maken het moeilijker voor de sikkel cellen te verplaatsen door middel van vrij .; Vlieg op vliegtuigen met drukcabines. Unpressurized vliegtuigcabines kan niet genoeg zuurstof. Lage zuurstofgehalte kan een sikkel crisis veroorzaken .; Plan vooruit bij het reizen naar hooggelegen gebieden. Er is minder zuurstof op grotere hoogte, dus je kan extra zuurstof nodig om te voorkomen dat triggering een sikkelcelcrisis. Maak een afspraak met uw arts voordat u uw reis naar de risico’s van het reizen naar een hooggelegen gebied te bespreken.

Om diagnose te bevestigen, wordt een bloedmonster microscopisch onderzocht om te controleren op grote aantallen sikkel cellen – een marker van de ziekte. Als u of uw kind heeft de ziekte, een bloedonderzoek om te controleren op bloedarmoede – een laag aantal rode bloedcellen – zal worden gedaan. En uw arts kan aanvullende tests suggereren om te controleren op mogelijke complicaties van de ziekte.

Als u of uw kind de sikkelcelgen draagt, kunt u worden doorverwezen naar een klinisch geneticus – een expert in genetische ziekten.

Behandelingen en drugs

Sikkelcelziekte kan in een ongeboren baby worden gediagnosticeerd door bemonstering van een deel van de vloeistof rond de baby in de baarmoeder van de moeder (vruchtwater) om te zoeken naar de sikkelcelgen. Als u of uw partner is gediagnosticeerd met sikkelcelanemie of sikkelcelanemie trait, vraag dan uw arts over de vraag of u deze screening zou moeten overwegen. Vraag om een ​​verwijzing naar een klinisch geneticus die u kan helpen het risico voor uw baby te begrijpen.

Beenmergtransplantatie biedt de enige potentiële behandeling voor sikkelcelanemie. Maar het vinden van een donor is moeilijk en de procedure heeft ernstige risico’s die ermee verbonden zijn, met inbegrip van de dood.

Iemand vinden om mee te praten. Sikkelcelanemie centra en klinieken kunnen informatie en advies te verstrekken. Vraag uw arts of het personeel van een sikkel cel centrum als er steungroepen voor gezinnen in uw omgeving. Praten met anderen die worden geconfronteerd met dezelfde uitdagingen je kan nuttig zijn. Gebed, familie en vrienden kunnen ook bronnen van steun .; Ontdek manieren om te gaan met de pijn. Als je in pijn, samen met uw arts om manieren om uw pijn te bestrijden te vinden. Pijnstillers kan niet altijd alle pijn weg. Verschillende technieken werken voor verschillende mensen, maar het kan de moeite waard zijn het proberen verwarming pads, hete baden, massages of fysiotherapie .; Leer genoeg over sikkelcelanemie om beslissingen te nemen over de zorg te maken. Als je een kind met sikkelcelanemie hebben, leren zo veel als je kunt over de ziekte, zodat u weloverwogen keuzes over de zorg van uw kind kan maken. Stel vragen tijdens de afspraken van uw kind. Vraag uw zorgverzekeraar team aan te bevelen goede bronnen van nadere informatie.

Lifestyle en huismiddeltjes

Hierdoor wordt de behandeling van sikkelcelanemie meestal ter vermijding crises, verlichting van symptomen en complicaties te voorkomen. Als u sikkelcelanemie, moet u regelmatig bezoeken aan uw arts om uw rode bloedcellen te controleren en bewaken van uw gezondheid. Behandelingen kunnen medicijnen bevatten om pijn te verminderen en complicaties, bloedtransfusies en extra zuurstof te voorkomen, evenals een beenmergtransplantatie.

Coping en ondersteuning

Medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van sikkelcelanemie omvatten

Hydroxyurea (Droxia, Hydrea). Wanneer genomen dagelijks, hydroxyurea vermindert de frequentie van de pijnlijke crises en kan de behoefte aan bloedtransfusies te verminderen. Hydroxyureum lijkt te werken door het stimuleren van de productie van foetaal hemoglobine – een soort van hemoglobine in pasgeborenen voorkomt de vorming van sikkelcellen. Hydroxyurea verhoogt het risico op infecties, en er is enige bezorgdheid dat langdurig gebruik van deze drug tumoren of leukemie kan veroorzaken bij bepaalde mensen. Echter nog niet waargenomen in studies van het geneesmiddel.

Hydroxyurea werd aanvankelijk gebruikt voor volwassenen met ernstige sikkelcelanemie. Studies over kinderen hebben aangetoond dat het geneesmiddel een aantal van de ernstige complicaties van sikkelcel anemie kan voorkomen. Maar de lange termijn effecten van het geneesmiddel op kinderen zijn nog onbekend. Uw arts kan u helpen te bepalen of deze drug gunstig voor u of uw kind kunnen zijn.

het voorkomen

Met behulp van een speciale ultrasound machine (transcraniële), kunnen de artsen leren welke kinderen een hoger risico op een beroerte te hebben. Deze test kan worden gebruikt voor kinderen van 2 jaar, en degenen die blijken een hoog risico op een beroerte worden vervolgens behandeld met regelmatige bloedtransfusies.

Childhood vaccinaties zijn belangrijk voor het voorkomen van de ziekte in alle kinderen. Maar deze vaccinaties nog belangrijker voor kinderen met sikkelcelanemie, omdat ernstige infecties bij kinderen met sikkelcelanemie zijn. Uw arts zal ervoor zorgen dat uw kind al van de aanbevolen vaccinaties voor kinderen ontvangt. Vaccinaties, zoals het pneumokokkenvaccin en de jaarlijkse griepprik, zijn ook belangrijk voor volwassenen met sikkelcelanemie.

Meer informatie over sikkelcelanemie

Meer over Sikkelcelanemie

In een rode bloedcel transfusies, zijn rode bloedcellen verwijderd uit een aanbod van donorbloed. Gedoneerde cellen worden vervolgens intraveneus toegediend aan een persoon met sikkelcelanemie.

Bloedtransfusies toename van het aantal normale rode bloedcellen in de circulatie, waardoor bloedarmoede verlichten. Bij kinderen met sikkelcelanemie hoog risico op een beroerte, kan regelmatig bloedtransfusies hun risico op een beroerte verminderen.

Bloedtransfusies dragen een aantal risico’s. Bloed bevat ijzer. Regelmatige bloedtransfusies leiden tot een overmatige hoeveelheid ijzer op te bouwen in je lichaam. Omdat teveel aan ijzer je hart, lever en andere organen kunnen worden beschadigd, kunnen mensen die regelmatig bloedtransfusies ondergaan behandeling nodig hebben om ijzer te verlagen. Deferasirox (Exjade) is een orale medicatie die overtollige ijzer niveaus kan verminderen.

Ademhaling extra zuurstof via een beademingsmasker voegt zuurstof aan je bloed en helpt u gemakkelijker te ademen. Het kan nuttig zijn als je acute chest syndroom of een sikkel cel crisis.

Een stamceltransplantatie, ook wel een beenmergtransplantatie, gaat het vervangen van het beenmerg aangetast door sikkelcelanemie met gezonde beenmerg van een donor. Vanwege de risico’s van een stamceltransplantatie, wordt de procedure alleen aanbevolen voor mensen met significante symptomen en problemen van sikkelcelanemie.

Als een donor wordt gevonden, wordt het zieke beenmerg bij de persoon met sikkelcelanemie eerste verarmd met bestraling of chemotherapie. Gezonde stamcellen van de donor worden gefilterd uit het bloed. De gezonde stamcellen worden intraveneus geïnjecteerd in de bloedstroom van de persoon met sikkelcelanemie, waar ze migreren naar het beenmerg holtes en beginnen met het genereren van nieuwe bloedcellen. De procedure vereist een langdurig verblijf in het ziekenhuis. Na de transplantatie, zult u medicijnen krijgt om te helpen bij de afwijzing van de gedoneerde stamcellen te voorkomen.

Een stamceltransplantatie draagt ​​risico’s. Er is een kans dat je lichaam de transplantatie kan afwijzen, wat leidt tot levensbedreigende complicaties. Bovendien, niet iedereen is een kandidaat voor transplantatie of kan een geschikte donor te vinden.

Artsen behandelen de meeste complicaties van sikkelcelanemie als ze zich voordoen. Behandeling kan omvatten antibiotica, vitaminen, bloedtransfusies, pijnstillende middelen, andere geneesmiddelen en mogelijk door een operatie, zoals zichtproblemen corrigeren of beschadigde milt.

Wetenschappers zijn het bestuderen van nieuwe behandelingen voor sikkelcelanemie, met inbegrip

Het nemen van maatregelen om gezond te blijven kan je helpen complicaties van sikkelcelanemie voorkomen. Als u of uw kind sikkelcelanemie, volg deze suggesties om u te helpen gezond te blijven

Als u of iemand in uw familie heeft sikkelcelanemie, kan u helpen met de stress van deze levenslange ziekte willen. Overwegen om te

Als je de sikkel cel trait dragen, wil je misschien een genetische counselor zien voordat het proberen om een ​​kind te verwekken. Een genetisch consulent kan u helpen uw risico op een kind met sikkelcelanemie begrijpen. Hij of zij kan ook verklaren mogelijke behandelingen, preventieve maatregelen en reproductieve opties.

Symptomen en de behandeling van

1

 1

)