Shigella infectie

Shigella infectie (shigellosis) is een darmziekte veroorzaakt door een familie van bacteriën bekend als Shigella. Het belangrijkste teken van Shigella infectie is diarree, die vaak is bloederig.

Shigella kan worden doorgegeven via direct contact met de bacteriën in de ontlasting. Bijvoorbeeld, kan dit gebeuren in een kinderopvang instelling wanneer medewerkers hun handen niet goed genoeg weet te wassen na het verschonen van luiers of het helpen van peuters met zindelijkheidstraining. Shigella bacteriën kunnen ook worden doorgegeven in besmet voedsel of drinken of zwemmen in besmet water.

Kinderen in de leeftijd tussen 2 en 4 zijn het meest waarschijnlijk Shigella infectie. Een mild geval meestal wist op zijn eigen binnen een week. Wanneer behandeling nodig, artsen algemeen antibiotica voorschrijven.

Tekenen en symptomen van Shigella infectie beginnen meestal een of twee dagen na contact met Shigella, maar kan tot een week te ontwikkelen. Tekenen en symptomen kunnen omvatten

Hoewel sommige mensen hebben geen symptomen nadat ze zijn geïnfecteerd met Shigella, kunnen hun uitwerpselen nog besmettelijk tot een paar weken.

Neem contact op met uw arts of zoek spoedeisende zorg als u of uw kind heeft bloederige diarree of diarree ernstig genoeg om gewichtsverlies en uitdroging veroorzaken. Ook contact op met uw arts als u of uw kind diarree en koorts van 101 F (38 C) of hoger heeft.

Besmetting treedt op wanneer u per ongeluk inslikken Shigella bacteriën. Dit kan gebeuren wanneer u

Wanneer een arts te zien

Wat je kunt doen

Shigella infectie verdwijnt meestal zonder complicaties, hoewel het weken of maanden kan duren voordat uw ontlastingspatroon weer normaal.

Complicaties kunnen omvatten

Wat te verwachten van uw arts

De meeste mensen die Shigella infectie goed op hun eigen en niet nodig om een ​​arts te raadplegen. Als u of uw kind ernstige symptomen of een hoge koorts, kunt u behandeling nodig hebben.

antibiotica

Vooraleer te praten met uw arts, kunt u een lijst met antwoorden op de volgende vragen te schrijven

Vocht en zout vervangende

Tijdens het lichamelijk onderzoek, kan uw arts druk op verschillende delen van je buik om te controleren op pijn of tederheid. Hij of zij kan ook een wattenstaafje gebruiken om een ​​kruk cultuur krijgen of naar huis te sturen met u op voor het verzamelen en transporteren van een monster van uw ontlasting zodat het kan worden getest op tekenen van infectie.

Diarree en bloederige diarree kan het gevolg zijn van een aantal ziekten. Bevestiging van shigellosis impliceert het nemen van een monster van uw ontlasting te testen in een laboratorium op de aanwezigheid van Shigella bacteriën of hun toxinen.

Shigella infectie loopt meestal zijn koers in vijf tot zeven dagen. Het vervangen van verloren vocht uit diarree kan de behandeling die u nodig heeft, met name als je algemene gezondheid is goed en je Shigella infectie mild zijn.

Vermijd geneesmiddelen die bestemd zijn voor de behandeling van diarree, zoals loperamide (Imodium) of atropine (Lomotil), omdat zij uw toestand nog erger kunnen maken.

Voor ernstige infecties Shigella, kunnen antibiotica de duur van de ziekte verkorten. Er zijn echter enkele Shigella bacteriën drug resistent worden. Dus het is beter om niet te antibiotica te nemen, tenzij uw Shigella infectie ernstig is.

Antibiotica kunnen ook nodig voor zuigelingen, ouderen en mensen met een HIV-infectie, en in situaties waarin er een groot risico van verspreiding van de ziekte.

Voor het algemeen gezonde volwassenen, het drinken van water kan genoeg zijn om het ontwateren gevolgen van diarree tegen te gaan.

Kinderen kunnen profiteren van een orale rehydratie oplossing zoals Pedialyte, verkrijgbaar in drogisterijen. Veel apotheken dragen hun eigen merken.

Kinderen en volwassenen die ernstig uitgedroogd behoefte behandeling in een ziekenhuis spoedeisende hulp, waar ze zouten en vloeistoffen kunnen ontvangen via een ader (intraveneus), in plaats van via de mond. Intraveneuze hydratatie voorziet het lichaam van water en essentiële voedingsstoffen veel sneller dan orale oplossingen te doen.

Hoewel de World Health Organization heeft gewerkt aan een Shigella vaccin, niets is nog niet beschikbaar. Om de verspreiding van Shigella voorkomen

een bezoek aan uw arts