Shigella infectie behandelingen en drugs

Shigella infectie loopt meestal zijn koers in vijf tot zeven dagen. Het vervangen van verloren vocht uit diarree kan de behandeling die u nodig heeft, met name als je algemene gezondheid is goed en je Shigella infectie mild zijn.

Vermijd geneesmiddelen die bestemd zijn voor de behandeling van diarree, zoals loperamide (Imodium) of atropine (Lomotil), omdat zij uw toestand nog erger kunnen maken.

Voor ernstige infecties Shigella, kunnen antibiotica de duur van de ziekte verkorten. Er zijn echter enkele Shigella bacteriƫn drug resistent worden. Dus het is beter om niet te antibiotica te nemen, tenzij uw Shigella infectie ernstig is.

Antibiotica kunnen ook nodig voor zuigelingen, ouderen en mensen met een HIV-infectie, en in situaties waarin er een groot risico van verspreiding van de ziekte.

antibiotica

Vocht en zout vervangende

Voor het algemeen gezonde volwassenen, het drinken van water kan genoeg zijn om het ontwateren gevolgen van diarree tegen te gaan.

Kinderen kunnen profiteren van een orale rehydratie oplossing zoals Pedialyte, verkrijgbaar in drogisterijen. Veel apotheken dragen hun eigen merken.

Kinderen en volwassenen die ernstig uitgedroogd behoefte behandeling in een ziekenhuis spoedeisende hulp, waar ze zouten en vloeistoffen kunnen ontvangen via een ader (intraveneus), in plaats van via de mond. Intraveneuze hydratatie voorziet het lichaam van water en essentiƫle voedingsstoffen veel sneller dan orale oplossingen te doen.