sex na een acuut coronair syndroom: wat u moet weten

Maakt u zich zorgen over de vraag of seks na een acuut coronair syndroom, zoals een hartaanval of onstabiele angina, is het veilig? Deskundigen het erover eens dat de meeste mensen veilig kunnen terugkeren naar de seksuele activiteit na het herstellen van een hartaanval – zolang uw hart-en vaatziekten wordt gestabiliseerd.

Hartaanvallen en borstpijn veroorzaakt door hartziekten zelden optreden tijdens seksuele activiteit omdat de activiteit vaak een korte tijd.

Wanneer je kunt seksuele activiteit zal afhangen van uw fysiek comfort, psychologische bereidheid en eerdere seksuele activiteit te hervatten. Zorg ervoor dat u uw arts te vragen wanneer het veilig is om seksueel actief te worden. Hij of zij kan een lichamelijk onderzoek doen om het risico op hart-en complicaties te bepalen. Als je niet op een laag risico op hart complicaties, kan uw arts een test waarbij uw hartslag wordt bewaakt raden terwijl u oefening (inspanningstest) om de capaciteit te evalueren om te oefenen en de ontwikkeling van de symptomen, zoals hartslag onregelmatigheden .

Als u een onstabiele hartaandoening, uw symptomen ernstig zijn of je ervaart cardiovasculaire symptomen veroorzaakt door seksuele activiteit, zal uw arts adviseren te wachten om seks te hebben totdat uw conditie is stabiel en beter beheerd.

Als uw arts zegt dat het veilig is om de seksuele activiteit te hervatten, kan hij of zij ook aan het nemen van stappen om uw bereidheid tot seksuele activiteit te verbeteren en het verminderen van de kans op een complicatie tijdens de seks, met inbegrip

Houd er rekening mee dat sommige hart medicatie seksueel functioneren kunnen beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts te vragen of uw medicijnen elke seksuele bijwerkingen kunnen hebben. Als je seksuele activiteit hervat en begint problemen met seksuele disfunctie, zoals erectiestoornissen, overleg dan met uw arts. Seksuele disfunctie kan ook gerelateerd zijn aan hartziekten, angst of depressie. Niet overslaan het nemen van medicijnen voor uw hart, omdat u zich zorgen maakt ze kunnen van invloed op uw libido of functie bent.

een bezoek aan uw arts