Senna: toepassingen, dosering & bijwerkingen informatie

Wat is Senna?

Senna is gebruikt in alternatieve geneeskunde als laxeermiddel en een hulpmiddel voor de behandeling van constipatie.

Niet alle toepassingen van senna zijn goedgekeurd door de overheid. Het mag niet worden gebruikt in plaats van medicatie voorgeschreven door uw arts voor u voorgeschreven.

Senna wordt vaak verkocht als een herbal supplement. Er zijn geen gereguleerde productie normen voor vele kruiden verbindingen en sommige handel supplementen bleek te zijn verontreinigd met toxische metalen of andere drugs. Kruiden / voedingssupplementen worden gekocht van een betrouwbare bron om het risico op verontreiniging te minimaliseren.

Belangrijke gegevens

Niet alle toepassingen van senna zijn goedgekeurd door de overheid. Senna mag niet worden gebruikt in plaats van medicatie voorgeschreven door uw arts voor u voorgeschreven.

Senna wordt vaak verkocht als een herbal supplement. Er zijn geen gereguleerde productie normen voor vele kruiden verbindingen en sommige handel supplementen bleek te zijn verontreinigd met toxische metalen of andere drugs. Kruiden / voedingssupplementen worden gekocht van een betrouwbare bron om het risico op verontreiniging te minimaliseren.

Gebruik senna zoals aangegeven op het etiket, of als uw zorgverlener heeft voorgeschreven. Gebruik dit product niet in grotere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Bel uw zorgverlener als uw symptomen niet verbeteren of als ze erger worden tijdens het gebruik van senna. Gebruik dit product niet te gebruiken voor langer dan 1 week zonder het advies van een zorgverlener.

Voordat u dit geneesmiddel

Vraag een arts, apotheker, drogist, of een andere zorgverlener of het veilig is voor u om te senna gebruiken als u

een darmaandoening zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa

hartziekte; of

maagpijn, misselijkheid of braken.

Het is niet bekend of senna een ongeboren baby zal schaden. Gebruik dit product niet te gebruiken zonder medisch advies als u zwanger bent.

Het is niet bekend of senna overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. Gebruik dit product niet te gebruiken zonder medisch advies als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Sommige vormen van senna zijn gemaakt voor gebruik door kinderen. Gebruik geen kruiden / aanvulling op de gezondheid van een kind niet opgeven zonder het advies van een arts.

Bij het overwegen van het gebruik van kruiden-supplementen, het advies inwinnen van uw arts. U kunt ook overwegen het raadplegen van een arts die is opgeleid in het gebruik van kruiden / voedingssupplementen.

Als u kiest voor senna gebruiken, gebruik het volgens de aanwijzingen op de verpakking of zoals voorgeschreven door uw arts, apotheker of andere zorgverlener. Niet meer van dit product dan wordt op het etiket.

Senna wordt meestal voor het slapen gaan om een ​​stoelgang te produceren 6 tot 12 uur later als je wakker wordt.

Meet vloeistof senna met een speciale dosis maatlepel of medicijnen beker, niet met een gewone eetlepel. Als u niet beschikt over een dosis-meetapparaat, vraag dan uw apotheker om een.

Heeft verschillende formuleringen van senna (zoals tabletten en vloeistof) op hetzelfde moment geen gebruik zonder medisch advies. Met verschillende formuleringen tezamen verhoogt het risico van een overdosis senna.

Bel uw zorgverlener als uw symptomen niet verbeteren of als ze erger worden tijdens het gebruik van senna. Gebruik dit product niet te gebruiken voor langer dan 1 week zonder het advies van een zorgverlener.

Store senna bij kamertemperatuur weg van vocht, warmte en licht.

Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

Volg de instructies van uw zorgverlener over eventuele beperkingen op voedsel, dranken, of activiteit.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op senna: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Hoe moet ik Senna?

Bel uw zorgverlener onmiddellijk als u een ernstige bijwerking zoals hebben

ernstige maagpijn, ernstige diarree, waterige diarree

gewichtsverlies

verslechterende constipatie na het stoppen met senna

uitbreiding van je vingers en tenen

laag kaliumgehalte (verwardheid, onregelmatige hartslag, extreme dorst, vaak plassen, been ongemak, spierzwakte of slap gevoel); of

misselijkheid, pijn in de bovenbuik, jeuk, verlies van eetlust, donkere urine, klei-gekleurde ontlasting, geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen).

Minder ernstige senna bijwerkingen kunnen zijn

buikkrampen, opgeblazen gevoel, gas, milde diarree

gevoelloosheid of tintelend gevoel

gewrichtspijn; of

verkleurde urine.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Vertel uw arts, apotheker, drogist, of andere zorgverlener over alle ongebruikelijke of lastige bijwerking. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Do senna niet nemen zonder het advies van een zorgverlener als u een van de volgende geneesmiddelen

digoxine (Lanoxin)

Wat moet ik vermijden?

een diureticum (water pil); of

een bloedverdunner zoals warfarine (Coumadin, Jantoven).

Deze lijst is niet compleet en andere geneesmiddelen kunnen interageren met senna. Vertel uw zorgverlener over alle medicijnen die u gebruikt. Dit is inclusief recept, over-the-counter, vitamine en kruidenproducten. Heeft een nieuw medicijn niet beginnen zonder uw arts te vertellen.

Senna bijwerkingen

1.08.2012-06-12, 02:07:14

Beschikbaarheid Rx / OTC Rx en / of OTC

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Constipatie Miralax, Colace, docusate, Linzess, magnesiumoxide, polyethyleenglycol 3350, Amitiza, Metamucil, bisacodyl, Dulcolax, Senokot

Darmvoorbereiding erythromycine, bisacodyl, Dulcolax, Senokot, neomycine, Fleet Enema, MOVIPREP, Golytely, Senna Lax, Suprep, Prepopik, Suprep Bowel Prep Kit

Welke andere drugs zullen Senna beïnvloeden?

senebladeren