self-management – virale hemorragische koorts

Het voorkomen van virale hemorragische koorts, vooral in ontwikkelingslanden, presenteert enorme uitdagingen. Veel van de sociale, economische en ecologische factoren die bijdragen aan de plotselinge verschijning en verspreiding van besmettelijke ziekten – oorlog, verplaatsing, vernietiging van habitat, het gebrek aan sanitaire voorzieningen en goede medische verzorging – zijn problemen die geen gemakkelijke oplossingen.

het voorkomen

Als u woont in, werken in of reizen naar gebieden waar virale hemorragische koorts komen vaak voor, voorzorgsmaatregelen nemen om jezelf te beschermen tegen besmetting. Dit kan onder meer met behulp van de juiste beschermende barrières zoals handschoenen, ogen en gezicht schilden, en jassen bij contact met bloed of lichaamsvloeistoffen wordt verwacht. Voorzorgsmaatregelen kan ook een zorgvuldige behandeling, desinfectie en verwijdering van het laboratorium exemplaren en afval bevatten.

De gele koorts vaccin wordt algemeen beschouwd als veilig en effectief, maar in zeldzame gevallen kan leiden tot ernstige bijwerkingen optreden. Neem contact op met de Centers for Disease Control and Prevention over de status van de landen die u bezoekt – sommige vereisen certificaten van de vaccinatie voor binnenkomst. De gele koorts vaccin wordt niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 9 maanden of voor zwangere vrouwen, vooral tijdens het eerste trimester. Vaccins voor diverse minder gangbare vormen van virale hemorragische koorts zijn momenteel in ontwikkeling.

Doe je best om muggen en teken voorkomen, vooral wanneer ze reizen in gebieden waar er uitbraken van virale hemorragische koorts. Draag lichtgekleurde lange broek en lange mouwen shirts of, beter nog, permethrine-gecoate kleding. Do permethrine niet rechtstreeks van toepassing op de huid. Vermijd onnodige activiteiten op zonsondergang en zonsopgang wanneer muggen het meest actief en breng insectenwerend middel met een 20 tot 25 procent concentratie van DEET op uw huid en kleding. Als je verblijft in tentenkampen of lokale hotels, gebruiken bednetten en mosquito coils.

Als u in een gebied wonen waar er uitbraken van virale hemorragische koorts, nemen deze stappen om knaagdieren besmettingen te voorkomen dat in uw huis