self-management – thoracale aorta aneurysma

Als u al gediagnosticeerd met een thoracale aorta-aneurysma, zal uw arts waarschijnlijk adviseren om zwaar tillen en zware lichamelijke inspanning te vermijden, omdat deze de bloeddruk kan verhogen, waardoor extra druk op het aneurysma. Als u wilt deelnemen aan een bepaalde activiteit, vraag dan uw arts of het mogelijk zou zijn om een ​​oefening stress test uit te voeren om te zien hoeveel lichaamsbeweging verhoogt uw bloeddruk. Matige fysieke activiteit is over het algemeen voordelig voor u.

Lifestyle en huismiddeltjes

Coping en ondersteuning

Stress kan uw bloeddruk verhogen, dus probeer conflicten en stressvolle situaties zoveel mogelijk te vermijden. Als je door middel van een bijzonder emotioneel moment in je leven naartoe gaat, uw arts laten weten, omdat uw medicijnen moet mogelijk worden aangepast aan uw bloeddruk niveaus uit te gaan te hoog te houden.

Er zijn geen medicijnen die u kunt nemen om een ​​aneurysma van de aorta te voorkomen, hoewel het nemen van medicijnen om uw bloeddruk en cholesterol kan uw risico op complicaties van een thoracale aorta-aneurysma te verminderen controle.

Nieuws, verbindingen en gesprekken voor uw gezondheid

Voor nu de meest geschikte aanpak om een ​​aorta-aneurysma’s te voorkomen of te houden een aneurysma van verslechtering is om je bloedvaten zo gezond mogelijk te houden. Dit betekent dat het nemen van bepaalde maatregelen, met inbegrip van deze

Als u een aantal risicofactoren voor aorta-aneurysma, overleg dan met uw arts. Als u risico loopt, kan uw arts aanvullende maatregelen aan te bevelen, met inbegrip van medicijnen om uw bloeddruk te verlagen en de stress op de verzwakte slagaders. U kunt ook overwegen screening echocardiograms om de paar jaar.

Leven met een thoracale aorta-aneurysma kan stressvol zijn. Probeer aan stressvolle situaties en sterke emoties zoals woede te vermijden, omdat deze uw bloeddruk kan verhogen.

Als u een genetische aandoening, zoals het syndroom van Marfan, kan je angst, angst of depressie te voelen. Praat met uw arts als u deze emoties te ervaren, kan hij of zij u doorverwijzen naar een arts opgeleid in de geestelijke gezondheid voorwaarden (psycholoog).

U vindt het misschien nuttig om bij een praatgroep met mensen die hebben vergelijkbare omstandigheden. Praat met uw arts over steungroepen in uw omgeving.

Plaid (& undefinedundefinedcommat; bob270) geplaatst in Hart & Blood Health Dinsdag, 21 juni 10:24 View

JudyHooper (& undefinedundefinedcommat; judyhooper) geplaatst in Hart & Blood Health wo, 22 juni 17:15 View

bibi12 (& undefinedundefinedcommat; bibi12) geplaatst in Hart & Blood Health vr, 17 juni 16:00 View