scopolamine (transdermale route) beschrijving en merknamen

Scopolamine transdermaal wordt gebruikt om misselijkheid en braken te voorkomen na anesthesie en chirurgie. Het wordt ook gebruikt om de misselijkheid en het braken van reisziekte.

Scopolamine behoort tot de groep van geneesmiddelen genaamd anticholinergica. Het werkt op het centrale zenuwstelsel (CNS) van een kalmerend effect op de spieren in de maag en darmen (darm) te creëren.

Canadese Merknaam

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van scopolamine transdermale in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Patch, met verlengde afgifte

Geen informatie beschikbaar over de relatie tussen leeftijd om de effecten van scopolamine transdermaal bij geriatrische patiënten. Echter, oudere patiënten meer kans op lever- of nierproblemen leeftijdsgebonden, die voorzichtigheid bij patiënten die scopolamine transdermale nodig hebben.

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

allergieën

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Pediatric

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

geriatrisch

Zwangerschap

Borstvoeding

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

geneesmiddelinteracties

Gebruik dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Het zal alleen werken als correct toegepast.

andere interacties

Om de patch te gebruiken

Andere medische problemen

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u vergeet om te dragen of wijzigen van een patch, zet een op zo snel als je kunt. Als het bijna tijd is voor uw volgende patch te zetten, wachten tot dan om een ​​nieuwe patch toe te passen en sla de degene die je gemist. Heb extra pleisters niet van toepassing te maken voor een gemiste dosis.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Na het verwijderen van een gebruikte pleister, vouw de pleister dubbel met de kleverige kanten op elkaar. Zorg ervoor dat u gooi het buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Als u dit geneesmiddel te gebruiken voor meerdere dagen, is het belangrijk dat uw arts controleert uw vooruitgang om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven gebruiken.

Dit geneesmiddel kan slaperigheid, moeite met denken, of problemen te veroorzaken met duidelijk te zien. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat autorijden, machines bedienen, of doe andere banen die vereisen dat je alert, goed gecoördineerd, of in staat om na te denken of te zien ook.

Als u ongewone of vreemde gedachten en gedrag te ontwikkelen tijdens het gebruik van scopolamine transdermale, zeker om het te bespreken met uw arts. Sommige veranderingen die zich hebben voorgedaan bij mensen van dit geneesmiddel zijn als die gezien bij mensen die teveel alcohol drinken. Andere wijzigingen zou kunnen zijn verwardheid, wanen, hallucinaties (zien, horen of voelen van dingen die er niet zijn), en ongewone opwinding, nervositeit of prikkelbaarheid.

Vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u gebruik van dit geneesmiddel voordat een magnetic resonance imaging (MRI) scan. Brandwonden kan optreden op de plaats waar de pleister wordt gedragen tijdens deze procedure. Vraag uw arts of de pleister moet worden verwijderd voordat het hebben van een MRI-scan. Mogelijk moet u na de ingreep een nieuwe pleister aan te zetten.

Scopolamine transdermale zal toevoegen aan de effecten van alcohol en andere centrale zenuwstelsel (CNS) depressiva (geneesmiddelen die vertragen het zenuwstelsel, mogelijk veroorzaakt slaperigheid). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor allergieën of verkoudheid, sedativa, tranquillizers, of slapen geneeskunde; recept pijnstillers of verdovende middelen, barbituraten of medicijnen voor epileptische aanvallen, spierverslappers, of anesthetica, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Neem contact op met uw arts voordat u een van de bovenstaande tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Scopolamine transdermale kan een droge mond veroorzaken. Voor tijdelijke verlichting, gebruik maken van suikervrije snoep of kauwgom, smelten stukjes ijs in je mond, of gebruik een speeksel vervanger. Echter, als uw mond blijft droog langer dan 2 weken te voelen, contact op met uw arts of tandarts. Voortzetting van een droge mond kan de kans van tandheelkundige ziekte, met inbegrip van tandbederf, tandvleesontsteking en schimmelinfecties te verhogen.

doseren

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

gemiste Dosis

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

opslagruimte