schouder problemen

schouder Problemen

Deze publicatie bevat algemene informatie over de schouder problemen. Het beschrijft wat schouder problemen, de oorzaken en behandelingsmogelijkheden. Hoogtepunten van het onderzoek zijn ook inbegrepen. Aan het eind is een lijst van de belangrijkste woorden om u te helpen de termen die in deze publicatie te begrijpen. Als u nog vragen heeft, kunt u om ze te bespreken met uw arts.

De verplaatsbare gewricht in het lichaam, de schouder is een van de meest potentieel instabiele verbindingen. Hierdoor is de plaats van veel voorkomende problemen. Ze zijn voorzien van verstuikingen, verrekkingen, ontwrichtingen, scheidingen, tendinitis, bursitis, gescheurde rotator manchetten, frozen shoulder, breuken, en artritis. Specifieke schouder problemen Verderop in deze publicatie.

Volgens theernment, bijna 1,2 miljoen mensen in de Verenigde Staten bezocht een meldkamer in 2010 voor de schouder problemen. 1

Om een ​​beter begrip schouder problemen en hoe ze voorkomen, helpt het om te beginnen met een uitleg van de structuur van de schouder en de werking.

Het schoudergewricht is samengesteld uit drie botten: het sleutelbeen (sleutelbeen), de scapula (schouderblad) en het opperarmbeen (bovenarm bot) (zie afbeelding). Twee gewrichten zorgen schouder beweging. De acromioclaviculaire (ah-KRO-me-o-klah-VIK-u-Lahr of AC) gewricht bevindt zich tussen het acromion (ah-KRO-me-on, het deel van het schouderblad dat het hoogste punt van de schouder vormt) en het sleutelbeen. Het glenohumerale gewricht, in de volksmond het schoudergewricht, is een bal-en-socket-type gewricht dat helpt bewegen de schouder naar voren en naar achteren en laat de arm om te draaien in een circulaire mode of scharnier uit en op weg van het lichaam. (De “ball” of humerus, is het bovenste afgeronde deel van de bovenarm, de “bus” of glenoïd, een schotelvormige deel van de buitenrand van de scapula waarin de bal past.) De capsule is een zacht weefsel envelop die het glenohumerale gewricht omringt. Het wordt omzoomd door een dunne, gladde synoviale membraan.

In tegenstelling tot het heupgewricht, die beter benadert een echte ball-and-socket joint, kan het schoudergewricht te vergelijken met een golfbal en tee, waarbij de bal gemakkelijk kan glijden de platte stuk. Omdat de botten bieden weinig inherente stabiliteit in het schoudergewricht, is sterk afhankelijk van omringende zachte weefsels zoals gewrichtsbanden capsule en de spieren rond de rotator cuff de bal plaats te houden. Dat het heupgewricht is inherent vrij stabiel vanwege de omringende benige anatomie is ook relatief immobiel. De schouder, daarentegen, is relatief stabiel, maar zeer mobiel, zodat een individu om de kant te plaatsen verschillende posities. Het is in feite één van de meest mobiele gewrichten in het menselijk lichaam.

De botten van de schouder zijn plaats gehouden door spieren, pezen en ligamenten. Pezen zijn taaie koorden van weefsel dat de schouder spieren hechten aan het bot en de spieren te helpen bij het verplaatsen van de schouder. Ligamenten hechten schouderbotten elkaar, die stabiliteit. Zo is de voorzijde van het gewrichtskapsel verankerd door drie glenohumeraal ligamenten. De rotator cuff is een structuur bestaande uit pezen die samen met de bijbehorende spieren de bal te houden aan de bovenkant van de humerus in de glenoid contactdoos en voor bewegingsvrijheid en sterkte aan het schoudergewricht. Twee wazige sac-achtige structuren, genaamd slijmbeurzen toe soepel glijden tussen de botten, spieren en pezen. Ze kussen en de rotator cuff te beschermen tegen de benige boog van de acromion.

De schouder is gemakkelijk gewond omdat de bal van de bovenarm groter is dan de schouder socket die zij houdt. Stabiel blijven, moet de schouder worden verankerd door de spieren, pezen en ligamenten.

Hoewel de schouder gemakkelijk gewond tijdens sportactiviteiten en handenarbeid, de primaire bron van schouder problemen lijkt de natuurlijke leeftijdgebonden degeneratie van de omringende zachte weefsels zoals die gevonden in de rotator cuff zijn. De incidentie van rotator cuff problemen stijgt dramatisch als functie van de leeftijd en wordt algemeen gezien bij mensen die ouder zijn dan 60 jaar oud. Vaak zal de dominante en niet-dominante arm worden beïnvloed in een vergelijkbare mate. Overmatig gebruik van de schouder kan leiden tot een snellere leeftijdsgebonden achteruitgang.

Schouder pijn kan worden gelokaliseerd of kan worden gevoeld in de gebieden rond de schouder of omlaag in de arm. Ziekten in het lichaam (zoals de galblaas, lever en hart en vaatziekten, of ziekte van de wervelkolom van de nek) kan ook pijn die reist langs zenuwen naar de schouder genereren. Echter, deze andere oorzaken van schouderpijn vallen buiten het bestek van deze bekendmaking, die zich richt op de problemen in de schouder zelf.

Zoals bij elke medische kwestie, is een schouder probleem meestal gediagnosticeerd met behulp van een driedelig proces.

Andere diagnostische tests, zoals één die inhoudt dat het inspuiten van een verdovingsmiddel in en rond het schoudergewricht, worden in detail besproken in andere delen van deze publicatie.

De symptomen van schouder problemen, en de diagnose en behandeling, variëren sterk, afhankelijk van het specifieke probleem. Het volgende is belangrijke informatie om te weten over een aantal van de meest voorkomende schouder problemen.

Het schoudergewricht is het meest belangrijke ontwrichte gewricht van het lichaam. In een typisch geval van een ontwrichte schouder, ofwel een sterke kracht trekt de schouder naar buiten (ontvoering) of extreme rotatie van het gewricht knalt de bal van het opperarmbeen van de schouder socket. Dislocatie algemeen treedt op wanneer er een achterwaartse ruk aan de arm dat ofwel vangt de spieren onvoorbereid te weerstaan ​​en overspoelt de spieren. Wanneer een schouder vaak ontwricht, wordt de toestand aangeduid als schouder instabiliteit. Een gedeeltelijke dislocatie waarin de bovenarm bot is gedeeltelijk in en gedeeltelijk uit het stopcontact wordt een subluxatie.

Na behandeling en herstel, kan een eerder ontwrichte schouder gevoeliger voor reinjury blijven, vooral in jonge, actieve mensen. Ligamenten kan zijn uitgerekt of gescheurd, en de schouder kan de neiging om weer te ontwrichten. Een schouder die ernstig of vaak ontwricht, verwonden omliggende weefsels of zenuwen, meestal vereist chirurgische reparatie gestrekte ligamenten te scherpen of bevestig gescheurde degenen.

Soms arts voert chirurgie via een kleine incisie waarin een kleine omvang (arthroscope) ingevoegd aan de binnenzijde van het gewricht te observeren. Na deze ingreep, arthroscopie, wordt de schouder algemeen gestabiliseerd gedurende 6 weken. Volledig herstel duurt enkele maanden. In andere gevallen kan de arts de dislocatie een traditionele open chirurgie benadering repareren.

Een schouder scheiding is sprake wanneer het sleutelbeen (sleutelbeen) voldoet aan het schouderblad (schouderblad). Wanneer ligamenten die het gewricht bij elkaar houden gedeeltelijk of volledig gescheurd, kan de buitenste einde van het sleutelbeen op zijn plaats glijden en zorgt ervoor dat de juiste wijze voldoen aan het schouderblad. Meestal is de schade veroorzaakt door een klap op de schouder of met vallen op een uitgestoken hand.

Deze omstandigheden zijn nauw verwant en kunnen alleen of in combinatie voorkomen.

Tendinitis is een ontsteking (roodheid, pijn en zwelling) van een pees. In tendinitis van de schouder, de rotator cuff en / of biceps pees ontstoken raken, meestal als gevolg van een mogelijk afgekneld door de omliggende structuren. De schade kan variëren van een milde ontsteking betrokkenheid van de meeste van de rotator cuff. Wanneer de rotator cuff pees ontstoken raakt en verdikt, kan het vast komen te zitten onder het acromion. Knijpen van de rotator cuff heet impingement syndroom.

Bursitis, of ontsteking van de slijmbeurs zakken de schouder beschermen, tendinitis en impingement begeleiden. Ontsteking veroorzaakt door een ziekte zoals reumatoïde artritis rotator cuff tendinitis en bursitis veroorzaken. Sporten waarbij overmatig gebruik van de schouder en de beroepen waarvoor een frequente overhead bereiken zijn andere mogelijke oorzaken van irritatie van de rotator cuff of bursa en kan leiden tot ontstekingen en impingement.

Als de rotator cuff en bursa zijn geïrriteerd, ontstoken en gezwollen, kunnen ze raken ingeklemd tussen de kop van het opperarmbeen en het acromion. Herhaalde beweging met betrekking tot de armen, of de gevolgen van de vergrijzing op de schouder beweging gedurende vele jaren, kan ook irriteren en slijtage van de pezen, spieren en de omliggende structuren.

2 Merknamen die in deze publicatie worden als slechts voorbeelden, en hun integratie betekent niet dat deze producten door of otherernment agentschap worden onderschreven. Ook als een bepaald merk niet wordt genoemd, betekent dit niet of impliceren dat het product onbevredigend.

Rotator cuff pezen vaak ontstoken van overmatig gebruik, veroudering, of een val op een uitgestoken hand of een andere traumatische oorzaak geworden. Sport of beroepen waarvoor een herhaalde overhead beweging of zwaar tillen kunt ook een aanzienlijke druk op de rotator cuff spieren en pezen. Tijd, als functie van veroudering, pezen zwakker en degenereren. Uiteindelijk kan dit leiden tot degeneratie tranen van zowel de spieren en pezen te voltooien. Deze tranen zijn verrassend vaak voor. In feite, een scheur van de rotator cuff is niet per se een abnormale situatie bij oudere mensen als er geen aanzienlijke pijn of handicap. Gelukkig hebben deze tranen niet leiden tot pijn of handicap bij de meeste mensen. Echter, sommige mensen zeer aanzienlijke pijn ontwikkelen als gevolg van deze tranen en zij een behandeling vereisen.

Behandeling van een gescheurde rotator cuff hangt meestal af van de ernst van het letsel, de leeftijd en de gezondheidstoestand van de patiënt en de duur van een bepaalde patiënt kan de aandoening hebben. Patiënten met een rotator cuff tendinitis en bursitis die niet een volledige scheur van de pees bevat kan gewoonlijk worden behandeld zonder operatie. Chirurgische behandelingen omvatten het gebruik van anti-inflammatoire geneesmiddelen en matige steroïde injecties in het gebied van de ontstoken rotator cuff, gevolgd door revalidatie rotator cuff versterkende oefeningen. Deze behandelingen kunnen het beste uitgevoerd met de begeleiding van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg, zoals een fysiotherapeut, die werkt in combinatie met de behandelend arts.

Chirurgische reparatie van rotator cuff scheuren is het beste voor de volgende personen.

In het algemeen, kunnen individuen die ouder en schouderpijn hebben langere tijd behandeld worden met operatieve maatregelen zelfs in de aanwezigheid van een volledige rotator cuff ruptuur. Deze mensen zijn vaak op dezelfde manier behandeld worden voor degenen die pijn hebben, maar beschikken niet over een rotator cuff scheur. Nogmaals, anti-inflammatoire geneesmiddelen, gebruik van steroïde injecties en revalidatie oefeningen kan zeer effectief zijn. Wanneer chirurgisch behandeld wordt, kan rotator cuff scheuren worden gerepareerd door een arthroscopische of traditionele open chirurgische technieken.

Zoals de naam impliceert, is beweging van de schouder strenge beperkingen bij mensen met een “stijve schouder”. Deze voorwaarde, die artsen noemen lijm capsulitis, wordt vaak veroorzaakt door verwonding die leidt tot verminderd gebruik als gevolg van pijn. Reumatische progressie van de ziekte en recente schouder chirurgie kan ook frozen shoulder veroorzaken. Intermitterende perioden van gebruik kan een ontsteking veroorzaken. Verklevingen (abnormale banden van weefsel) groeien tussen de gewrichtsoppervlakken, het beperken van de beweging. Er is ook een gebrek aan gewrichtsvloeistof, die normaliter smeert de spleet tussen de arm bot en socket het schoudergewricht kunnen voortbewegen. Het is deze beperkte ruimte tussen de capsule en de bal van het opperarmbeen die lijm capsulitis onderscheidt van een minder ingewikkelde pijnlijke, stijve schouder. Mensen met diabetes, beroertes, longziekten, reumatoïde artritis en hart-en vaatziekten, of degenen die bij een ongeval zijn geweest, zijn op een hoger risico voor de frozen shoulder. Mensen tussen de leeftijden van 40 en 70 zijn het meest waarschijnlijk om het te ervaren.

Een breuk gaat om een ​​gedeeltelijke of volledige scheur door middel van een bot. De breuk in een bot gebeurt gewoonlijk als gevolg van een botsing letsel, zoals een val of klap op de schouder. Een breuk impliceert gewoonlijk het sleutelbeen of de nek (gebied onder de bal) van het opperarmbeen.

Breuk van de hals van de humerus wordt gewoonlijk behandeld met een slinger of schouder stabilisator. Als de botten uit positie, kan een operatie nodig zijn om ze te resetten. Oefeningen zijn ook onderdeel van herstel schouder kracht en beweging.

Artritis is een degeneratieve aandoening veroorzaakt door een slijtage van het kraakbeen (osteoartritis) of een ontsteking (reumatoïde artritis) van één of meer gewrichten. Artritis niet alleen invloed op de gewrichten, maar kan ook van invloed ondersteunende structuren zoals spieren, pezen en ligamenten.

Bij niet-operatieve behandeling van artritis van de schouder niet om pijn te verlichten of functie te verbeteren, of wanneer er ernstige slijtage van het gewricht waardoor onderdelen los te maken en uit te gaan van plaats, schoudergewricht vervanging (artroplastiek) mogelijk een beter resultaat. In deze operatie, een chirurg vervangt het schoudergewricht met een kunstmatige bal voor de top van de humerus en een kap (glenoid) van het schouderblad. Passieve schouder oefeningen (waar iemand anders beweegt de arm in het schoudergewricht roteren) worden begonnen al snel na de operatie. Patiënten beginnen oefenen op hun ongeveer 3 tot 6 weken na de operatie. Uiteindelijk, stretching en spierversterkende oefeningen uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van het revalidatieprogramma. Het succes van de operatie hangt vaak af van de conditie van rotator cuff spieren voor de operatie en de mate waarin de patiënt volgt het oefenprogramma.

Als je een schouder verwonden, probeert u het volgende

Rest. Verminderen of te stoppen met het gebruik van de gewonde gebied gedurende 48 uur.

Ijs. Maakte een ijslaag op de gewonde gebied gedurende 20 minuten per keer, 4-8 keer per dag. Gebruik een cold pack, ijszak of een plastic zak gevuld met crushed ijs die verpakt is in een handdoek.

Compressie. Comprimeer het gebied met pleisters, zoals een elastische band, te helpen stabiliseren de schouder. Dit kan helpen om de zwelling.

Verhoging. Houd de gewonde gebied boven het niveau van het hart verhoogd. Gebruik een kussen om te helpen verheffen het letsel.

Als de pijn en stijfheid aanhouden, een arts raadplegen.

Tal van studies worden ondersteund door het Nationaal Instituut van artritis en spier-en huidziekten (NIAMS) en andere instituten van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services’ernment (theernment) beter te begrijpen schouder problemen en hun behandeling te verbeteren. De specifieke doelstellingen van deze studies omvatten

Meer informatie over het onderzoek is beschikbaar op de volgende websites

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Telefoon: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Fax: 301-718-6366; E-mail: .theernment; niams.theernment

Sportsmed

APTA

ases-Assn

artritis

Acromioclaviculaire (AC) gewricht. De verbinding van de schouder gelegen tussen het acromion (deel van de scapula dat het hoogste punt van de schouder vormt) en de clavicula (sleutelbeen).

Acromion. Het deel van de scapula (schouderblad) het hoogste punt van de schouder vormt.

Arthrogram. Een diagnostische test waarbij contrastvloeistof wordt geïnjecteerd in het schoudergewricht en een röntgenstraal wordt genomen om verspreiding van de vloeistof in het gewricht te bekijken. Lekkende vloeistof in een gebied waar het niet thuishoort kan een scheur of een opening te geven.

Bursae. Filmy sac-achtige structuren die soepel glijden tussen de botten, spieren en pezen mogelijk te maken. Twee slijmbeurzen kussen en de rotator cuff te beschermen tegen de benige boog van de acromion.

Bursitis. Ontsteking van de slijmbeurzen die kussen gewrichten. Bursitis is een veel voorkomende oorzaak van schouderpijn.

Capsule. Een zacht weefsel envelop die het glenohumerale gewricht omringt en is bekleed met een dunne, gladde, synoviale membraan.

Sleutelbeen. Het sleutelbeen.

Corticosteroïden. Krachtige anti-inflammatoire hormonen die van nature in het lichaam of kunstmatige voor toepassing als geneesmiddel. Injecties met corticosteroïden worden soms gebruikt voor de behandeling van ontsteking in de schouder.

Schoudergewricht. De gezamenlijke waar de afgeronde bovenste gedeelte van het opperarmbeen (bovenarm bot) sluit zich aan bij de glenoid (aansluiting in het schouderblad). Dit wordt gewoonlijk aangeduid als het schoudergewricht.

Glenoid Het schijfvormige gedeelte van de buitenrand van de scapula waarin het boveneinde van het opperarmbeen past bij het glenohumerale schoudergewricht vormen.

Opperarmbeen. De bovenarm bot.

Impingement syndroom. Knijpen van de rotator cuff, meestal onder het acromion.

Ligamenten. Tough banden van bindweefsel dat botten aan elkaar te bevestigen, dat stabiliteit.

Magnetic Resonance Imaging (MRI). Een procedure waarbij een sterke magneet wordt gebruikt om een ​​kracht door het lichaam tot een heldere, gedetailleerde afbeelding van een dwarsdoorsnede van het lichaam. De procedure kan worden gebruikt voor de diagnose van bepaalde schouderklachten bevestigen.

Niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s). Een klasse van medicijnen die pijn en ontsteking te verlichten en zijn beschikbaar over de toonbank of met een recept. Vaak gebruikte NSAIDs zijn onder andere ibuprofen (Advil, Motrin), naproxen natrium (Aleve) en ketoprofen (Actron, Orudis KT).

Artrose. De meest voorkomende vorm van artritis. Het wordt gekenmerkt door de afbraak van gewrichtskraakbeen, wat leidt tot pijn, stijfheid en invaliditeit.

Reumatoïde artritis. Een vorm van artritis, waarbij het immuunsysteem de weefsels van de gewrichten, wat leidt tot pijn, ontsteking en uiteindelijk gewrichtsschade.

RIJST. Een acroniem voor rust, ijs, compressie en elevatie. Dit zijn vier stappen vaak aanbevolen voor de behandeling van musculoskeletale letsels.

Rotator cuff. Samengesteld pezen die werken met bijbehorende spieren, deze structuur houdt de bal aan de bovenkant van de humerus in de glenoid contactdoos en levert mobiliteit en kracht om het schoudergewricht.

Schouderblad. Het schouderblad.

Gewrichtsvloeistof. Smeervloeistof uitgescheiden door de synoviale vlies dat een gewricht.

Synovium. Het membraan dat de lijnen van het gewricht en scheidt een smerende vloeistof genaamd gewrichtsvloeistof.

Tendinitis. Peesontsteking. In tendinitis van de schouder, de rotator cuff en / of biceps pees ontstoken raken, meestal als gevolg van een mogelijk afgekneld door de omliggende structuren.

Pezen. Tough snoeren van bindweefsel dat de schouder spieren hechten aan het bot en de spieren te helpen bij het verplaatsen van de schouder.

Transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS). Een techniek die een kleine batterijen werkende eenheid gebruikt om elektrische impulsen naar de zenuwen om pijnsignalen blokkeren naar de hersenen.

De NIAMS dankbaar erkent de hulp van de volgende personen bij de voorbereiding en evaluatie van de originial versie van deze publicatie: James Panagis, M.D., mijl per uur, NIAMS / theernment; Frank A. Pettrone, M.D., Arlington, VA; en Ken Yamaguchi, M.D., Washington University School of Medicine, St. Louis, MO.

De missie van het Nationaal Instituut van artritis en spier-en huidziekten (NIAMS), een onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services’ernment (theernment), is de ondersteuning van onderzoek naar de oorzaken, behandeling en preventie van artritis en bewegingsapparaat en huidziekten; de opleiding van fundamentele en klinische wetenschappers dit onderzoek uit te voeren; en de verspreiding van informatie over onderzoek op deze ziekten. De NIAMS Information Clearinghouse is een openbare dienst gesponsord door het instituut dat informatie over gezondheid en informatiebronnen biedt. Aanvullende informatie is te vinden op de website NIAMS atniams.theernment.

Deze publicatie bevat informatie over medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van de gezondheidstoestand hier besproken. Wanneer deze publicatie werd ontwikkeld, inclusief we de meest up-to-date (correcte) gegevens beschikbaar. Soms wordt nieuwe informatie over medicijnen vrijgegeven.

INFO- (463-6332);

Drugs @ ataccessdata./scripts/cder/drugsat. Drugs @ is een doorzoekbare catalogus van -gekeurd geneesmiddelen.

/ NCHS

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Telefoon: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Fax: 301-718-6366; E-mail: .theernment; niams.theernment

14-4865