schizofrenie tests en diagnose

Toen de artsen vermoedt dat iemand heeft schizofrenie, ze meestal vragen voor medische en psychiatrische geschiedenis, voeren een lichamelijk onderzoek, en uit te voeren medische en psychologische tests, met inbegrip

Te worden gediagnosticeerd met schizofrenie, moet een persoon voldoen aan de criteria van de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM). Dit handboek, gepubliceerd door de American Psychiatric Association, wordt gebruikt door de geestelijke gezondheid providers om psychische aandoeningen te diagnosticeren.

De diagnose van schizofrenie betreft het uitsluiten van andere psychische stoornissen en het bepalen dat de symptomen zijn niet het gevolg van drugsgebruik, medicatie of een medische aandoening. Bovendien moet een persoon ten minste twee van de volgende symptomen meestal gedurende een periode van een maand, met een zekere mate van storing aanwezig dan zes maanden

Diagnostische criteria voor schizofrenie

Ten minste één van de symptomen moeten wanen, hallucinaties of gedesorganiseerde spraak.

De persoon toont een significante daling van het vermogen om te werken, naar school of het uitvoeren van de normale dagelijkse taken het grootste deel van de tijd.

De American Psychiatric Association elimineerde de vorige subtypes van schizofrenie – paranoïde, ongeorganiseerd, catatonische, ongedifferentieerde en residuele – vanwege de slechte betrouwbaarheid. Deze subtypes werden niet geldig te zijn en niet helpen bij het bepalen welke behandeling zou het beste zijn voor een specifiek subtype.