saxagliptine

Therapeutische klasse: Antidiabetica

Gebruikt voor saxagliptine

Farmacologische klasse: dipeptidylpeptidase IV Inhibitor

Een goede voeding is de eerste stap in het beheer van Type 2 diabetes, maar geneesmiddelen kunnen nodig zijn om het lichaam te slaan overtollige suiker helpen. Saxagliptine helpt om de bloedsuikerspiegel te controleren door het maken van de alvleesklier meer insuline vrij te geven. Het duidt ook de lever om te stoppen met de productie van suiker als er te veel suiker in het bloed.

Saxagliptine niet helpt patiënten die insuline-afhankelijke of type 1 diabetes. Patiënten met type 1 diabetes produceren geen insuline uit de alvleesklier klier. De bloedsuikerspiegel wordt met insuline-injecties.

saxagliptine is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor saxagliptine, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op saxagliptine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van saxagliptine in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Voordat u saxagliptine

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van saxagliptine bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nierproblemen, die een aanpassing van de dosering voor patiënten die saxagliptine nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van saxagliptine, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik saxagliptine met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van saxagliptine met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van saxagliptine beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Volg zorgvuldig de speciale maaltijd plan uw arts u gaf. Dit is het belangrijkste onderdeel van de controle van uw conditie en is nodig als het geneesmiddel niet goed. Ook, regelmatig sporten en test voor suiker in uw bloed of urine zoals aangegeven.

saxagliptine wordt geleverd met een Medication Guide. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

U kunt saxagliptine met of zonder voedsel.

Slik de tablet in zijn geheel. Geen pauze, knippen of splitsen.

De dosis saxagliptine zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van saxagliptine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van saxagliptine mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Correct gebruik van saxagliptine

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat saxagliptine goed werkt. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Het is zeer belangrijk om zorgvuldig instructies van uw zorgteam over de te volgen

Pancreatitis (zwelling en ontsteking van de alvleesklier) kunnen optreden tijdens het gebruik van saxagliptine. Stop het gebruik van saxagliptine en raadpleeg uw arts meteen als u een plotselinge en ernstige maagpijn, koude rillingen, constipatie, misselijkheid, braken, koorts, of duizeligheid.

saxagliptine kan ernstige vormen van allergische reacties, waaronder anafylaxie, angio-oedeem, en ernstige huidreacties veroorzaken. Deze voorwaarden kunnen levensbedreigend zijn en vereisen directe medische aandacht. Stop het gebruik van saxagliptine en raadpleeg uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, een groot, bijenkorf-achtige zwelling in het gezicht, oogleden, lippen, tong, keel, handen, benen, voeten, of geslachtsorganen, huid schilferen of peeling, ademhalingsproblemen, of pijn op de borst tijdens het gebruik van saxagliptine.

Saxagliptine kan hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) veroorzaken. Dit kan echter ook optreden als je vertraging of een maaltijd of snack, alcohol drinken, meer bewegen dan normaal, kan niet eten vanwege misselijkheid of braken, bepaalde geneesmiddelen, of neem saxagliptine met een ander type diabetes geneeskunde. Symptomen van een lage bloedsuikerspiegel moeten worden behandeld voordat ze ertoe leiden dat u flauwvalt (bewusteloosheid). Mensen voelen zich verschillende symptomen met een lage bloedsuikerspiegel. Het is belangrijk dat je leert welke symptomen van een lage bloedsuikerspiegel heb je meestal, zodat u kan het snel behandelen.

Symptomen van hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) omvatten angst, gedrag te veranderen lijkt op dronkenschap, wazig zien, koud zweet, verwardheid, koele, bleke huid, moeite met denken, slaperigheid, extreme honger, snelle hartslag, hoofdpijn (voortgezette), misselijkheid, nervositeit, nachtmerries, onrustig slapen, trillen, onduidelijke spraak, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Als de symptomen van een lage bloedsuikerspiegel ontstaan, eet glucose tabletten of gel, glucosestroop, honing, of suikerklontjes, of drinken vruchtensap, non-dieet frisdrank of suiker opgelost in water. Controleer ook uw bloed te lage bloedsuikerspiegel. Glucagon wordt gebruikt in noodgevallen als ernstige symptomen, zoals epileptische aanvallen (convulsies) of bewusteloosheid optreden. Heeft u een glucagon kit beschikbaar, samen met een spuit of naald, en weet hoe het te gebruiken. Leden van uw gezin moet ook weten hoe het te gebruiken.

Symptomen van hyperglykemie (hoge bloedsuikerspiegel) zijn: wazig zien, slaperigheid, droge mond, een rode droge huid, fruit-achtige adem geur, vaak plassen (frequentie en volume), ketonen in de urine, verlies van eetlust, slaperigheid, buikpijn, misselijkheid of braken, vermoeidheid, onrustige ademhaling (snel en diep), bewusteloosheid, of ongewone dorst.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van saxagliptine

Hoge bloedsuikerspiegel kan optreden als je niet zo veel als normaal uit te oefenen, koorts of infectie, niet genoeg te nemen of over te slaan een dosering van uw diabetes geneeskunde, of te veel eten of niet uw maaltijd plan niet volgen.

Als de symptomen van een hoge bloedsuikerspiegel optreden, controleer dan uw bloedsuikerspiegel en neem contact op met uw arts voor instructies.

Voordat u een medische test, vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u neemt saxagliptine. De resultaten van een aantal tests kan worden beïnvloed door saxagliptine.

saxagliptine is slechts een deel van een compleet programma voor het regelen van diabetes. Het is belangrijk dat u altijd eet een gezond dieet, let op uw gewicht en krijgen regelmatige lichaamsbeweging.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

saxagliptine Side Effects

saxagliptine

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Diabetes type 2 metformine, insuline aspart, glipizide, Januvia, glimepiride, Victoza, Lantus, glyburide, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet, Actos, Levemir, Novolog, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyza, Welchol, Glucotrol, Trulicity sitagliptine, Bydureon