saxagliptine en metformine (oraal) het juiste gebruik

doseren

gemiste Dosis

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan zodat de kans op ongewenste effecten verhogen.

Dit geneesmiddel komt meestal met een medicatie gids. Lees de informatie aandachtig en zorg dat je het begrijpt voordat u dit geneesmiddel. Als u vragen hebt, raadpleeg dan uw arts.

Volg de speciale maaltijd plan uw arts u gaf. Dit is een zeer belangrijk onderdeel van de controle van uw conditie en is nodig als het geneesmiddel niet goed. Ook, regelmatig sporten en test voor suiker in uw bloed of urine zoals aangegeven.

Neem het geneesmiddel met de avondmaaltijd te helpen ongewenste maag effecten die kunnen optreden tijdens de eerste paar weken van de behandeling te verminderen.

Slik de verlengde afgifte tablet in zijn geheel. Do not crush, breken of kauwen.

Terwijl het nemen van de verlengde afgifte tablet, kan een deel van de tablet overgaan in uw ontlasting. Dit is normaal en is niets aan de hand.

opslagruimte

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiƫnten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.