savaysa: toepassingen, dosering, bijwerkingen en waarschuwingen

Wat is Savaysa?

Savaysa wordt gebruikt om het risico op beroerte veroorzaakt door een bloedstolsel bij mensen met een hartritmestoornis noemde atriale fibrillatie verlagen. Dit geneesmiddel wordt gebruikt als de atriale fibrillatie niet wordt veroorzaakt door een hartklep probleem.

Savaysa wordt ook gebruikt om een ​​soort bloedstolsel zogenaamde diepe veneuze trombose (DVT), wat kan leiden tot bloedstolsels in de longen (longembolie). Een DVT kan soms optreden na een persoon behandeld met een injecteerbare bloedverdunner gedurende 5 tot 10 dagen.

Je moet Savaysa niet gebruiken als u een kunstmatige hartklep, of als u een actieve of ongecontroleerde bloeden. Je mag niet in staat zijn om Savaysa gebruiken als u een normale nierfunctie (uw arts zal uw nieren te controleren voordat u begint met het innemen van dit geneesmiddel).

Belangrijke gegevens

Savaysa kan een zeer ernstige bloedstolsel veroorzaken rondom uw ruggenmerg als je een lumbaalpunctie ondergaan of ontvangen spinale anesthesie (ruggenprik), vooral als je een genetische spinale defect, als je een spinale catheter op zijn plaats, als u een geschiedenis van spinale chirurgie of herhaalde spinale kranen, of als u ook gebruik van andere geneesmiddelen die invloed kan hebben op de bloedstolling. Dit type van bloedstolsel kan leiden tot langdurige of permanente verlamming.

Get dringende medische hulp als u symptomen van een ruggenmerg bloedstolsel zoals rugpijn, gevoelloosheid of spierzwakte in uw onderlichaam, of het verlies van de blaas of darmen controle.

Stop niet met Savaysa zonder eerst met uw arts. Het stoppen plotseling kan uw risico op bloedstolsels of een beroerte verhogen.

Je moet niet gebruiken Savaysa als u allergisch bent EDOXABAN zijn, of als u

Voordat u dit geneesmiddel

een kunstmatige hartklep; of

actieve of ongecontroleerde bloeden.

Je mag niet in staat zijn om Savaysa gebruiken als u een normale nierfunctie (uw arts zal uw nieren te controleren voordat u start met EDOXABAN).

Savaysa kan een zeer ernstige bloedprop rond uw ruggenmerg veroorzaken als u een lumbaalpunctie ondergaan of ontvangen spinale anesthesie (ruggenprik). Dit type van bloedstolsel kunnen veroorzaken op lange termijn verlamming, en kunnen vaker optreden als zijn

je hebt een genetisch defect spinale

je hebt een spinale catheter op zijn plaats

je hebt een geschiedenis van spinale chirurgie of herhaalde spinale kranen

u onlangs had een lumbaalpunctie of epidurale anesthesie

u een bloedverdunner te nemen – heparine, warfarine, Coumadin, Jantoven

u aspirine of geneesmiddelen die aspirine (waaronder hoest of koude geneeskunde) bevatten nemen

je een NSAID nemen – aspirine, Advil, Aleve, Motrin, Celebrex, en anderen; of

u andere geneesmiddelen voor de behandeling of voorkoming van bloedstolsels.

Savaysa kan ertoe leiden dat u meer bloedt gemakkelijk, vooral als je

een bloedziekte die wordt overgeërfd of veroorzaakt door ziekte

hemorragische beroerte

ongecontroleerde hoge bloeddruk

maag of intestinale bloeden of zweer; of

als u bepaalde medicijnen zoals aspirine, heparine, warfarine (Coumadin, Jantoven) of clopidogrel (Plavix).

Om ervoor te zorgen dat u veilig kunt nemen Savaysa, vertel uw arts als u een nier- of leverziekte.

Hoe moet ik Savaysa nemen?

Het is niet bekend of dit geneesmiddel een ongeboren baby zal schaden. Echter, dit medicijn kan leiden tot bloedingen complicaties tijdens de bevalling. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden.

Het is niet bekend of EDOXABAN overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. U mag geen borstvoeding geven terwijl u Savaysa.

Neem Savaysa precies zoals het was voor jou. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Uw arts kan incidenteel uw dosis veranderen om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten te krijgen. Neem dit geneesmiddel niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

U kunt Savaysa met of zonder voedsel.

Savaysa verhoogt het risico op bloeden, die ernstig of levensbedreigend kan zijn. Bel uw arts of vragen dringende medische hulp als u bloeden dat niet zal stoppen, als je zwart of bloederige ontlasting, of als u het ophoesten van bloed of braaksel dat eruit ziet als koffiedik.

Vertel elke arts die u behandelt dat u Savaysa. Als u een operatie of tandheelkundige ingreep nodig hebt, vertel de chirurg of tandarts van tevoren dat u neemt EDOXABAN. Als u narcose voor een medische ingreep of een operatie nodig heeft, kan het nodig zijn om te stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel voor een korte tijd.

Heeft uw dosis niet wijzigen of stoppen met het innemen Savaysa zonder eerst met uw arts. Het stoppen plotseling kan uw risico op bloedstolsels of een beroerte verhogen.

Gebruik Savaysa regelmatig naar het meest profiteren. Haal je recept bijgevuld voordat je uitgeput van de geneeskunde volledig uit te voeren.

Bewaren bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van Savaysa voor atriumfibrilleren

60 mg oraal eenmaal daags; Gebruik: Preventie van CVA en systemische embolie bij nonvalvular atriumfibrilleren

Gebruikelijke dosis voor volwassenen voor diepe veneuze trombose

60 mg oraal eenmaal daags na 5 tot 10 dagen na de eerste behandeling met een parenteraal anticoagulans; Toepassingen: Behandeling van diepe veneuze trombose en longembolie na 5-10 dagen na de eerste parenterale antistollingsbehandeling

Savaysa doseren informatie

Gebruikelijke dosis voor volwassenen van Savaysa voor longembolie

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

60 mg oraal eenmaal daags na 5 tot 10 dagen na de eerste behandeling met een parenteraal anticoagulans; Toepassingen: Behandeling van diepe veneuze trombose en longembolie na 5-10 dagen na de eerste parenterale antistollingsbehandeling

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Neem de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

Overdosering kan overmatig bloeden veroorzaken.

Wat moet ik vermijden, waarbij rekening Savaysa?

Vermijd activiteiten die het risico op bloeden of letsel kan verhogen. Wees extra voorzichtig om te voorkomen dat bloeden tijdens het scheren of het tandenpoetsen.

Get dringende medische hulp als u symptomen van een allergische reactie op Savaysa hebben: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Ook vragen dringende medische hulp als u symptomen van een spinale bloedstolsel hebben: rugpijn, gevoelloosheid of spierzwakte in uw onderlichaam, of het verlies van de blaas of darmen controle.

Bel meteen als u uw arts

gemakkelijk blauwe plekken of bloedingen (neusbloedingen, bloedend tandvlees, zware menstruatie bloeden)

pijn, blauwe plekken of bloedingen waarbij een naald werd geïnjecteerd in je huid

eventuele bloeden die niet zal stoppen

hoofdpijn, duizeligheid, zwakte, gevoel alsof u misschien flauwvalt

urine dat rood, roze of bruin ziet er

bloederige of teerachtige ontlasting, ophoesten van bloed of braaksel dat eruit ziet als koffiedik; of

laag aantal rode bloedcellen (anemie) – bleke huid, licht gevoel in het hoofd of kortademig, snelle hartslag, moeite met concentreren.

Vaak Savaysa bijwerkingen kunnen zijn

bloeden

lage rode bloedcellen

uitslag; of

abnormale leverfunctietesten.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Andere geneesmiddelen kunnen interageren met EDOXABAN, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

1.01.2015-03-09, 06:11:36

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

Savaysa bijwerkingen

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Welke andere drugs zullen Savaysa beïnvloeden?

Savaysa (EDOXABAN)

Atriale fibrillatie Xarelto, digoxine, diltiazem, propranolol, Cardizem, sotalol

Diepe veneuze trombose Xarelto, Eliquis, Pradaxa, Lovenox, enoxaparine, heparine

Preventie van trombo-embolie bij boezemfibrilleren aspirine, warfarine, Xarelto, Eliquis, Coumadin, Pradaxa

Longembolie Xarelto, Eliquis, Pradaxa, heparine, apixaban, rivaroxaban