sarsparilla

Populaire namen: Sarsaparilla is ook bekend als smilax, Smilace, Sarsa en khao yen.

Werkzaamheid-veiligheid waardering

ÒÒ … Ethno of ander bewijs van werkzaamheid.

veiligheid cijfer

Sarsaparilla is een bosrijke, slepende wijnstok, die wordt geteeld in de Mexico, Honduras, Jamaica, en Ecuador. Veel Smilax soorten zijn zeer gelijkaardig in verschijning, ongeacht de herkomst. De wortel van de plant wordt gebruikt voor medicinale doeleinden. Deze wortel heeft een aangename geur en kruidige zoete smaak, en is gebruikt als een natuurlijke smaakstof in geneesmiddelen, voedingsmiddelen en alcoholvrije dranken. Het moet niet worden verward met de sassafras boom, die de kenmerkende aroma van de Amerikaanse wortel bier heeft zijn.

De Franse arts Nicholas Monardes beschreven middels sarsaparilla syfilis in 1574. In 1812 behandelt, Portugese soldaten lijden aan syphilis herstelde sneller als sarsaparilla werd naar behandeling van de ziekte in plaats van kwik, de standaardbehandeling destijds. Sarsaparilla is gebruikt door vele culturen van andere kwalen, zoals huidproblemen, artritis, koorts, spijsverteringsstoornissen, lepra en kanker. Late 15de eeuw rekeningen uitleg over de identificatie en de eerste beschrijvingen van de Amerikaanse drugs omvatten sarsaparilla. rol Sarsaparilla’s als medicinale plant in de Amerikaanse en Europese rechtsmiddelen in de 16e eeuw is ook duidelijk.

Sarsaparilla is gebruikt voor de behandeling van syfilis en andere seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) hele wereld voor 40 jaar. Het is gebruikt voor psoriasis, en is gedocumenteerd als adjuvans lepra behandeling bij 1959.

Het vermogen van sarsaparilla te binden aan endotoxinen een mogelijke werkingsmechanisme hoe de plant veroorzaakt effecten ervan. Problemen geassocieerd met hoge niveaus endotoxine circuleren in de bloedstroom zoals lever ziekte, psoriasis, koorts en ontstekingsprocessen, lijken allemaal verbeteren sarsaparilla. Onderzoek blijkt geen klinische gegevens over het gebruik van sarsaparilla voor anti-inflammatoire effecten. Een recente beoordeling adressen smilax verbindingen aanwezig in bodybuilding supplementen gezegd dat “verbetering van de prestaties.” De resultaten van de studie van meer dan 600 commercieel verkrijgbare supplementen bepaald dat er geen onderzoek naar deze beweringen te valideren.

Typische doses sarsaparilla voor verschillende toepassingen variëren 0,3-2 g / dag van de gemalen wortel.

Contra zijn nog niet geïdentificeerd.

Informatie met betrekking tot veiligheid en werkzaamheid bij zwangerschap en borstvoeding ontbreekt.

Geen goed gedocumenteerd.

Geen grote contra-indicaties, waarschuwingen, of bijwerkingen zijn gedocumenteerd. Vermijd overmatige inname. In ongewoon hoge doses, kan de plant schadelijk zijn, met inbegrip van GI irritatie.

Onderzoek blijkt weinig of geen informatie over toxicologie, met gebruik van sarsaparilla.

Referenties