samarium sm 153 lexidronam intraveneuze

Therapeutische klasse: radiofarmaceutische, Antineoplastische

Gebruikt Voor samarium sm 153 lexidronam

Samarium Sm 153 lexidronam wordt gebruikt om te helpen verlichten van de pijn in de botten die kunnen optreden bij bepaalde vormen van kanker. De radioactief samarium wordt opgenomen in de botkanker gebied en geeft af straling die helpt de verlichting van de pijn.

Samarium Sm 153 lexidronam wordt alleen gegeven door of onder directe supervisie van een arts met een gespecialiseerde opleiding in de nucleaire geneeskunde en radiotherapie.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor samarium sm 153 -lexidronam, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op samarium sm 153 lexidronam of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Studies over samarium sm 153 lexidronam zijn gedaan bij volwassen patiënten, en er is geen specifieke informatie vergelijken gebruik samarium Sm 153 lexidronam bij kinderen gebruik in andere leeftijdsgroepen.

Samarium Sm 153 lexidronam is gebruikt bij oudere mensen en is niet aangetoond dat verschillende bijwerkingen of problemen veroorzaken bij oudere mensen dan nu het geval bij jongere volwassenen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u samarium sm 153 lexidronam

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van samarium Sm 153 lexidronam beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen.

Uw arts kan speciale instructies hebben voor u te volgen klaar voor uw behandeling te krijgen. Als je ze niet begrijpt of als u geen dergelijke aanwijzingen hebben ontvangen, contact op met uw arts op voorhand.

Dit radiofarmaceutisch kan zich ophopen in uw blaas. Daarom, om de stroom van urine te verhogen en het verminderen van de hoeveelheid straling om uw blaas kan uw arts u instrueren om veel vloeistoffen te drinken voor het ontvangen van samarium Sm 153 lexidronam en plassen vaak achteraf.

Als u een probleem het regelen van uw blaas hebt, raadpleeg dan uw arts vóór de ontvangst van samarium Sm 153 lexidronam. Speciale voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen om straling besmetting van kleding, beddengoed, en het milieu.

De dosis samarium sm 153 lexidronam zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van samarium sm 153 lexidronam. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat samarium sm 153 lexidronam goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten. Mogelijk moet u regelmatig bloedtesten gedaan hebben.

Volg deze richtlijnen voor de 12 uur na ontvangst van samarium Sm 153 lexidronam, om de kans op besmetting van andere personen of de omgeving met straling te verminderen

Samarium Sm 153 -lexidronam kan het aantal witte bloedcellen in het bloed tijdelijk te verlagen, waardoor de kans op het krijgen van een infectie. Ook kan het aantal bloedplaatjes, die noodzakelijk zijn voor een goede bloedstolling zijn verlagen. Als uw bloedbeeld abnormaal laag is, zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om het risico van infectie of bloeden te verminderen, zoals

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Bloedproblemen, zoals een afname van het aantal witte bloedcellen of bloedplaatjes, kan voorkomen bij sommige patiënten die samarium Sm 153 lexidronam.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Correct gebruik van samarium sm 153 lexidronam

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie D Positief bewijs van de risico’s

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

 of gaat u lid worden van de samarium sm 153 lexidronam steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van samarium sm 153 lexidronam

samarium sm 153 lexidronam Side Effects

samarium sm 153 lexidronam