Sabril

Vigabatrine is een anti-epileptisch geneesmiddel, ook wel een anticonvulsieve.

Vigabatrine wordt gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen voor complexe partiële aanvallen bij volwassenen en kinderen die minstens 10 jaar te behandelen. De poedervorm van vigabatrine wordt gebruikt om infantiele spasmen bij baby’s en kinderen in de leeftijd van 1 maand en 2 jaar behandelen.

Vigabatrine kan ernstige bijwerkingen veroorzaken en mag alleen worden gebruikt door mensen die niet in staat om hun aanvallen onder controle met een aantal andere medicijnen zijn geweest.

Vigabatrine kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Inname van vigabatrine kan permanent verlies van het gezichtsvermogen veroorzaken. Vertel uw arts over eventuele wijzigingen in uw visie. U moet regelmatig oogonderzoek hebben tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Iedereen die vigabatrine kunnen visie problemen die erger kon ontwikkelen, zelfs nadat u stopt met het gebruik van dit geneesmiddel. Hoe meer je vigabatrine nemen, hoe meer kans je hebt om ernstige problemen met het gezichtsvermogen te ontwikkelen.

Sommige mensen hebben gedachten over zelfmoord, terwijl het nemen van epilepsie medicijnen. Blijf alert op veranderingen in uw stemming of symptomen. Meld eventuele nieuwe of verergerende symptomen met uw arts.

Vigabatrine is alleen beschikbaar van een gecertificeerde apotheek in het kader van een speciaal programma genaamd SHARE. Je moet in het programma worden geregistreerd en ga akkoord met de visie examens hebben om de 3 maanden tijdens het gebruik van vigabatrine. Zorg ervoor dat u de risico’s en voordelen van het gebruik van dit geneesmiddel te begrijpen.

Sommige mensen die vigabatrine hebben problemen met het gezichtsvermogen binnen enkele weken ontwikkeld tot jaren na het starten van de behandeling. Verlies van het gezichtsvermogen als gevolg van vigabatrine kan permanent zijn, en je mag slechts milde symptomen opmerkt op het eerste. Praat met uw arts over deze mogelijkheid.

Je moet geen gebruik maken van vigabatrine als je allergisch bent.

Om ervoor te zorgen vigabatrine veilig is voor u, vertel uw arts als u

problemen met het gezichtsvermogen

nierziekte

anemie (laag aantal rode bloedcellen); of

een geschiedenis van depressie, stemmingsstoornis, geestesziekte, of suïcidale gedachten of handelingen.

Sommige mensen hebben gedachten over zelfmoord, terwijl het nemen van epilepsie medicijnen. Uw arts moet je vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Uw familie of andere zorgverleners moeten ook alert op veranderingen in uw stemming of symptomen.

Volg de instructies van uw arts over het nemen van epilepsie medicijnen als u zwanger bent. Controle van de aanvallen is zeer belangrijk tijdens de zwangerschap, en het hebben van een aanval kan zowel moeder als kind schaden. Niet starten of stoppen met het innemen van dit geneesmiddel zonder advies van uw arts, en vertel uw arts meteen als u zwanger wordt.

Als je zwanger bent, kan uw naam worden vermeld op een zwangerschap register. Dit is het resultaat van de zwangerschap volgen en eventuele werking vigabatrine op de baby te evalueren.

Vigabatrine kan overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. U mag geen borstvoeding geven terwijl u gebruik maakt van vigabatrine.

Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Uw arts kan incidenteel uw dosis veranderen om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten te krijgen. Gebruik dit geneesmiddel in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

U kunt vigabatrine met of zonder voedsel.

Vigabatrine poeder mag alleen met water worden gemengd. Volg zorgvuldig uw arts de dosering instructies als u het geven van vigabatrine bij een kind of baby.

Lees alle patiënteninformatie, medicatie gidsen, en instructie lakens aan u verstrekt. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

Iedereen die vigabatrine kunnen visie problemen die erger kon ontwikkelen, zelfs nadat u stopt met het gebruik van dit geneesmiddel. Hoe meer je vigabatrine nemen, hoe meer kans je hebt om ernstige problemen met het gezichtsvermogen te ontwikkelen.

U krijgt een grondige oogonderzoek nodig hebt wanneer je start met vigabatrine en vervolgens elke 3 maanden tijdens de behandeling. examens oog kan niet volledig voorkomen visie schade, maar zij zullen u helpen uw arts beslissen of u uw behandelplan te veranderen. Blijf alert op eventuele wijzigingen in uw visie en meldt deze aan uw arts meteen. Als je ooit stopt met het innemen vigabatrine, kunt u nog steeds voortdurende oogonderzoek.

Bel uw arts als uw complexe partiële aanvallen niet verbeteren na 3 maanden van de behandeling, of als infantiele spasmen van uw baby niet verbeteren na 2 tot 4 weken van de behandeling.

Stop niet met het gebruik van vigabatrine plotseling, zelfs als je goed voelt. Het stoppen plotseling kan verhoogde epileptische aanvallen veroorzaken. Volg de instructies van uw arts over taps toelopend uw dosis.

Store vigabatrine in de originele verpakking bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte.

Neem de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

Bel uw arts voor instructies als uw baby is het nemen van vigabatrine en mist een dosis, neemt slechts een deel van een dosis of spuugt omhoog of braakt na het innemen van het geneesmiddel.

Seek dringende medische aandacht of bellen met de Poison Hulplijn op 1-800-222-1222.

Overdosering symptomen kunnen ernstige slaperigheid of duizeligheid, verwarring, moeite met spreken, zich geagiteerd voelen of prikkelbaar, ongewone gedachten of gedrag, verhoogde inbeslagnames, trage hartslag, zwak of oppervlakkige ademhaling, of flauwvallen bevatten.

Dit geneesmiddel kan uw denken of reacties aantasten. Wees voorzichtig als u rijdt of iets dat vereist dat u alert te doen.

Get dringende medische hulp als u tekenen van een allergische reactie: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Inname van vigabatrine kan permanent verlies van het gezichtsvermogen veroorzaken. Vertel uw arts over eventuele wijzigingen in uw visie. Als een kind is het nemen van vigabatrine: Vertel de arts meteen als het kind tekenen van visie veranderingen, zoals stoten in dingen of wordt gemakkelijk geschrokken of verrast.

Meld eventuele nieuwe of verergerende symptomen met uw arts, zoals: stemming of gedrag, angst, paniekaanvallen, moeite met slapen, of als je het gevoel impulsief, prikkelbaar, geagiteerd, vijandig, agressief, rusteloos, hyperactief (geestelijk of lichamelijk), depressief , of gedachten over zelfmoord of jezelf pijn te doen.

Bel meteen als u uw arts

elke verandering in uw visie, maakt niet uit hoe mild

heen en weer oogbewegingen je niet kan controleren

ernstige slaperigheid, fussiness of voedingsproblemen (in een baby die vigabatrine)

gevoelloosheid, tintelingen, of brandende pijn in uw handen of voeten

gewichtstoename, met of zonder zwelling

tekenen van een oorontsteking – koorts, oorpijn of vol gevoel, gehoor problemen, drainage van het oor, fussiness bij een kind; of

laag aantal rode bloedcellen (anemie) – bleke huid, licht gevoel in het hoofd of kortademig, snelle hartslag, moeite met concentreren.

Sommige baby’s behandeld met vigabatrine hebben abnormale veranderingen hersenen waargenomen op magnetische resonantie beeldvorming (MRI) had. Het is niet bekend of deze veranderingen worden veroorzaakt door vigabatrine of ze schadelijk. Vertel elke arts die uw baby dat het kind is het nemen van vigabatrine behandelt.

Vaak voorkomende bijwerkingen kunnen zijn

slaperigheid, duizeligheid, vermoeidheid

problemen met lopen of coördinatie

tremoren of het schudden

agressief gedrag

problemen met het denken of het geheugen

gewrichtspijn; of

koude symptomen zoals verstopte neus, niezen, keelpijn.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de FDA op 1-800-FDA-1088.

Andere geneesmiddelen kunnen interageren met vigabatrine, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

 Cerner Multum, Inc. Versie: 5.01. Herzien: 2015/11/16, 08:17:34.