ruxolitinib (oraal) voorzorgsmaatregelen

Als u gaat met dit geneesmiddel voor een lange tijd, is het zeer belangrijk dat uw arts controleert u op regelmatige bezoeken voor eventuele problemen die kunnen worden veroorzaakt door dit geneesmiddel. Bloedonderzoeken nodig om te controleren op ongewenste effecten.

Als uw conditie niet binnen 6 maanden niet verbetert, of als het erger wordt, contact op met uw arts.

Ruxolitinib kan het aantal witte bloedcellen in het bloed tijdelijk te verlagen, waardoor de kans op het krijgen van een infectie. Ook kan het aantal bloedplaatjes, die noodzakelijk zijn voor een goede bloedstolling zijn verlagen. Als dit gebeurt, zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen, vooral wanneer uw bloedcellen laag is, om het risico van infectie of bloeden te verminderen

Dit geneesmiddel kan uw risico op het ontwikkelen van infecties verhogen. Voorkomen dat in de buurt van mensen die ziek zijn of infecties tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Was uw handen vaak. Vertel uw arts als u enige vorm van infectie voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Vertel uw arts als u ooit een infectie die niet weg zou gaan of een infectie die bleef terugkomen hebben gehad.

U moet een huidtest voor tuberculose voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Vertel uw arts als u of iemand in uw huis ooit een positieve reactie op een tuberculose huidtest heeft gehad.

Dit geneesmiddel kan uw risico op een ernstige hersenen infectie genaamd progressieve multifocale leuko-encefalopathie (PML) te verhogen. Bel uw arts meteen als u een zwakte hebt aan de ene kant van uw lichaam, verlies van co├Ârdinatie, onhandigheid, problemen met het geheugen, moeite met helder denken, of verlies van interesse in dingen.

Neem contact op met uw arts meteen als u pijnlijke blaren op de romp van het lichaam. Dit kunnen symptomen van herpes zoster (gordelroos) zijn.

Dit geneesmiddel kan non-melanoma huidkanker veroorzaken. Vertel uw arts als u een nieuwe of veranderende huidletsels.

Stop niet met het gebruik van dit geneesmiddel plotseling zonder te vragen uw arts. Het kan nodig zijn om langzaam de dosis te verlagen alvorens helemaal te stoppen. Dit kan helpen voorkomen dat een mogelijke verslechtering van uw conditie en vermindering van de kans op ontwenningsverschijnselen, zoals koorts, pijn op de borst, moeite met ademhalen, duizeligheid, duizeligheid, of flauwvallen.

Als u te veel van dit geneesmiddel contact op met uw arts of ga naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis afdeling spoedeisende hulp meteen. Neem de fles van dit geneesmiddel mee.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.