rubella symptomen

Lichte koorts van 102 F (38,9 C) of lager, hoofdpijn, verstopte neus of loopneus, Ontstoken, rode ogen; Vergrote, gevoelige lymfeklieren aan de basis van de schedel, de achterkant van de nek en achter de oren; Een fijne, roze uitslag die begint op het gezicht en snel verspreidt naar de stam en de armen en benen, voordat ze verdwijnen in dezelfde volgorde, pijnlijke gewrichten, vooral bij jonge vrouwen

Wanneer een arts te zien

De symptomen van rodehond zijn vaak zo mild dat ze moeilijk te zien, vooral bij kinderen. Indien verschijnselen voordoen, algemeen verschijnen ze twee tot drie weken na blootstelling aan het virus. Ze gaan typisch ongeveer twee tot drie dagen en kunnen

Neem contact op met uw arts als u denkt dat u of uw kind zijn blootgesteld aan rubella of als u de symptomen hierboven vermeld.

Als je overweegt om zwanger te raken, controleer je inentingsboekje om ervoor te zorgen dat u uw MMR inentingen ontvangen. Als een zwangere vrouw contracten rubella, vooral tijdens haar eerste trimester, kan het virus de dood of ernstige aangeboren afwijkingen in haar ontwikkeling van de foetus veroorzaken. Rubella tijdens de zwangerschap is de meest voorkomende oorzaak van aangeboren doofheid. Het is het beste voor vrouwen om te worden beschermd tegen rubella vóór de zwangerschap.

Als je zwanger bent, zult u waarschijnlijk worden onderworpen aan een routine screening op immuniteit voor rubella. Maar als je nooit het vaccin hebben ontvangen en denkt dat u zijn blootgesteld aan rubella, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts. Een bloedonderzoek kan bevestigen dat je al immuun.