rosuvastatine (oraal) het juiste gebruik

doseren

gemiste Dosis

Gebruik van dit geneesmiddel alleen zoals voorgeschreven door uw arts. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, of niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Ook dit geneesmiddel werkt het beste als er een constante hoeveelheid in het bloed. Om te voorkomen dat dit bedrag constant, geen enkele dosis missen en neem het geneesmiddel op hetzelfde tijdstip iedere dag.

In aanvulling op dit geneesmiddel, kan uw arts uw dieet te veranderen naar een die is laag in vet, suiker en cholesterol. Volg zorgvuldig uw arts orders over een speciaal dieet.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een patiënt informatie insert. Lees en volg de instructies in het inzetstuk voorzichtig. Praat met uw arts als u vragen hebt.

Slik de tablet in zijn geheel. Geen pauze, pletten, of kauwen. U kunt dit geneesmiddel met of zonder voedsel.

Als u een antacidum dat aluminium en magnesium (bv Maalox®) bevat te nemen, neem de maagzuurremmer minstens 2 uur na rosuvastatine nemen.

Drink geen grote hoeveelheden alcohol tijdens het gebruik van rosuvastatine. Dit kan neveneffecten op de lever.

opslagruimte

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Echter, niet 2 doses van dit geneesmiddel binnen 12 uur.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.