rosiglitazon en glimepiride (orale route) beschrijving en merknamen

Rosiglitazon en glimepiride combinatie wordt gebruikt om een ​​vorm van diabetes mellitus type 2 diabetes genoemd. Het wordt gebruikt in combinatie met een goed dieet en lichaamsbeweging om de controle bloedsuikerspiegel helpen.

Rosiglitazon helpt uw ​​lichaam gebruik van insuline beter. Glimepiride stimuleert de afgifte van insuline door de alvleesklier, die je lichaam beurt voedsel zal helpen in energie.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van rosiglitazon en glimepiride combinatie in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Tablet

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van rosiglitazon en glimepiride combinatie bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nierproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die rosiglitazon en glimepiride combinatie kan eisen.

allergieën

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Pediatric

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

geriatrisch

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

andere interacties

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Andere medische problemen

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, en niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

doseren

Dit geneesmiddel moet komen met een medicatie gids. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Dit geneesmiddel moet worden genomen bij de eerste maaltijd van de dag.

Volg de speciaal dieet uw arts u gaf. Dit is het belangrijkste onderdeel van de controle van uw diabetes en zal het geneesmiddel werk goed te helpen. Ook, regelmatig sporten en test voor suiker in uw bloed of urine zoals aangegeven.

Als u ook het nemen van colesevelam (WelChol®), neem Avandaryl® ten minste 4 uur voordat u colesevelam.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel goed werkt. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Bel uw arts meteen als u pijn op de borst of ongemak, misselijkheid, pijn of ongemak in de armen, kaak, rug of nek, kortademigheid, zweten, of braken. Dit kunnen symptomen van een hartaanval.

Als je snel gewicht toeneemt of het hebben van kortademigheid, pijn op de borst of ongemak, extreme vermoeidheid of zwakte, onregelmatige ademhaling, onregelmatige hartslag, of overmatige zwelling van de handen, polsen, enkels of voeten, contact op met uw arts meteen. Dit kunnen symptomen zijn van een hartprobleem of oedeem (vochtophoping) zijn.

gemiste Dosis

Als je buik- of maagpijn, donkere urine, een verlies van eetlust, misselijkheid of braken, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid, contact op met uw arts meteen. Dit kunnen symptomen zijn van een ernstige leveraandoening probleem.

opslagruimte

Neem contact op met uw arts meteen als wazig zien, moeite met lezen, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt terwijl u dit geneesmiddel gebruikt. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Dit geneesmiddel kan het risico op botbreuken bij vrouwen te verhogen. Vraag uw arts over manieren om uw botten sterk te houden om te voorkomen dat fracturen.

Sommige vrouwen kunnen een verhoogd risico voor de zwangerschap tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Als u problemen eisprong gehad en had onregelmatige periodes in het verleden, kan dit geneesmiddel ertoe leiden dat u ovuleren. Dit kan uw kans om zwanger te verhogen. Als u een vrouw bent in de vruchtbare leeftijd, moet u anticonceptie opties te bespreken met uw arts.

Dit geneesmiddel kan uw huid gevoeliger voor zonlicht maken. Gebruik een zonnebrandcrème wanneer je buiten bent. Vermijd sunlamps en zonnebanken.

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat je het gebruik van dit geneesmiddel. Dit geneesmiddel kan invloed hebben op de resultaten van bepaalde medische tests.

Het is zeer belangrijk om zorgvuldig te volgen instructies van uw arts over

Dit geneesmiddel kan hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) veroorzaken. Lage bloedsuikerspiegel kan ook optreden als je vertraging of een maaltijd of een snack, meer bewegen dan normaal, alcohol drinkt, of niet kan eten als gevolg van misselijkheid of braken. De symptomen van een lage bloedsuikerspiegel moeten worden behandeld voordat ze leiden tot bewusteloosheid (flauwvallen). Verschillende mensen voelen zich verschillende symptomen van een lage bloedsuikerspiegel. Het is belangrijk dat je leert welke symptomen van een lage bloedsuikerspiegel heb je meestal, zodat u deze snel kunnen behandelen.

Hyperglykemie (hoge bloedsuikerspiegel) kan optreden als u niet genoeg te nemen of over te slaan een dosis van uw geneesmiddel, te veel eten of niet uw maaltijd plan niet volgen, koorts of infectie, of niet zo veel als normaal uit te oefenen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.