rop behandeling: wat is de nieuwste aanpak?

Een anti-kanker geneesmiddel, bevacizumab (Avastin), is de vormgeving tot een effectief alternatief voor laserchirurgie in premature retinopathie (ROP), een oogziekte die veel te vroeg geboren baby beïnvloedt worden. Er is echter meer onderzoek nodig voordat artsen inzicht in de totale effecten van bevacizumab op de te vroeg geboren baby’s.

Premature retinopathie (ROP) in het algemeen invloed op premature baby’s geboren vóór week 31 van de zwangerschap en een gewicht van 2,75 pond (1250 gram) of minder bij de geboorte. Meestal ROP verdwijnt zonder behandeling, veroorzaken geen schade. Gevorderde ROP, kan echter blijvende problemen met het gezichtsvermogen of blindheid veroorzaken.

In ROP, bloedvaten opzwellen en overgroeien in de lichtgevoelige laag van zenuwen aan de achterkant van het oog (netvlies). Wanneer de conditie wordt voortbewogen, de abnormale retinale vaten tot in de gelei-achtige stof (glasachtig lichaam), dat het centrum van het oog vult. Bloeden van deze schepen kan de retina litteken en benadrukken zijn gehechtheid aan de achterkant van het oog, waardoor een gedeeltelijke of volledige netvliesloslating. Laserchirurgie de standaardbehandeling voor geavanceerde ROP, slaat zicht in het grootste deel van het gezichtsveld, maar ten koste van zijde (perifere) zicht. Laserchirurgie vereist ook algemene anesthesie, die riskant zijn voor premature baby’s kunnen zijn.

Bevacizumab heeft Food and Drug Administration goedkeuring voor de behandeling van darmkanker. Het geneesmiddel blokkeert de groei van bloedvaten die tumoren genereren om overeind te blijven. Bevacizumab wordt ook op grote schaal gebruikt om de overmatige groei van retinale bloedvaten in twee ernstige volwassen oogziekten, natte maculadegeneratie en geavanceerde diabetische retinopathie te beteugelen. De drug heeft enkele belofte in de behandeling van ROP in eerste onderzoek aangetoond en kan een optie bij vroeggeborenen met het hoogste risico van verlies van het gezichtsvermogen zijn.

Meer onderzoek is nodig naar de timing van de medicatie voor een te vroeg geboren kind, de optimale dosis van de medicatie en hoe lang de effecten duren. Artsen weten nog niet de impact van het gebruik van dit geneesmiddel bij te vroeg geboren kinderen op lange termijn. Hoewel bevacizumab lijkt niet te lekken van het netvlies, enige zorg bestaat dat het medicijn de vorming van normale bloedvaten kunnen vertragen in andere delen van het lichaam van een baby.

Met

een bezoek aan uw arts