roodvonk

Roodvonk is een bacteriële ziekte die zich ontwikkelt bij sommige mensen die keelontsteking. Ook bekend als roodvonk, roodvonk beschikt over een heldere rode uitslag die het grootste deel van het lichaam bedekt. Roodvonk wordt bijna altijd gepaard met een zere keel en hoge koorts.

Roodvonk komt het meest voor bij kinderen van 5 tot 15 jaar oud. Hoewel roodvonk ooit werd beschouwd als een ernstige kinderziekte, hebben antibiotica het minder bedreigend gemaakt. Still, indien onbehandeld, roodvonk kan leiden tot meer ernstige aandoeningen die het hart, de nieren en andere delen van het lichaam beïnvloeden.

De tekenen en symptomen die roodvonk zijn naam te geven omvatten

De uitslag en de roodheid in het gezicht en de tong duren meestal ongeveer een week. Na deze tekens en symptomen verdwenen zijn, die getroffen zijn door de uitslag huid pelt vaak. Andere tekenen en symptomen geassocieerd met roodvonk omvatten

Praat met uw arts als uw kind een zere keel

Roodvonk wordt veroorzaakt door hetzelfde type bacterie die keelontsteking veroorzaken. In roodvonk, de bacteriën zetten een toxine dat de uitslag en rode tong produceert.

De infectie verspreidt zich van persoon tot persoon via druppeltjes uitgestoten wanneer een besmet persoon hoest of niest. De incubatietijd – de tijd tussen blootstelling en ziekte – is meestal twee tot vier dagen.

Wanneer een arts te zien

Wat je kunt doen

Kinderen van 5 tot 15 jaar zijn vaker dan andere mensen om roodvonk te krijgen. Roodvonk ziektekiemen verspreid gemakkelijker onder mensen in nauw contact, zoals familieleden of klasgenoten familie.

Als roodvonk onbehandeld gaat, kan de bacterie verspreiden naar de

Wat te verwachten van uw arts

In zeldzame gevallen kan roodvonk leiden tot reumatische koorts, een ernstige aandoening die kan invloed hebben op de

keel wattenstaafje

Je bent waarschijnlijk eerst zien uw huisarts of kinderarts van uw kind. Echter, als u belt om uw afspraak, kunt u worden aangespoord om onmiddellijk medische hulp te zoeken als uw kind ervaart één van de volgende

Voordat uw afspraak, wilt u misschien een lijst van vragen aan de dokter te schrijven

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om vragen te stellen tijdens uw afspraak.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen voorbehouden tijd te gaan over alle punten die u wilt praten over een grondige. Uw arts kan vragen

Tijdens het lichamelijk onderzoek, zal uw arts

Als uw arts vermoedt streptokokken is de oorzaak van de ziekte van uw kind, zal hij of zij ook zwabberen de amandelen en de achterkant van de keel van uw kind naar materiaal dat de streptokokken bacteriën kunnen herbergen verzamelen.

Tests voor de strep bacteriën belangrijk omdat een aantal voorwaarden de symptomen van roodvonk kunnen veroorzaken, en deze ziekten kunnen verschillende behandelingen vereisen. Als er geen strep bacteriën, vervolgens een andere factor veroorzaakt de ziekte.

Als uw kind roodvonk, zal uw arts een antibioticum voorschrijven. Zorg ervoor dat uw kind het volledige verloop van de medicatie is voltooid. Als u de richtlijnen voor behandeling opvolgt, kan niet volledig te elimineren van de infectie en zal uw kind risico op complicaties vergroten.

Uw kind kan terugkeren naar school toen hij antibiotica gedurende ten minste 24 uur genomen en niet langer koorts.

De beste preventiestrategieën voor roodvonk zijn gelijk aan de standaard voorzorgsmaatregelen tegen infecties

Als uw kind roodvonk, wast zijn of haar drinkglazen, bestek en, indien mogelijk, speelgoed in heet zeepwater of in de vaatwasmachine.

U kunt een aantal stappen te nemen om het ongemak en de pijn van uw kind te verminderen.

een bezoek aan uw arts