rodehond

Rubella, ook wel de Duitse mazelen of drie-daagse mazelen, is een besmettelijke virale infectie het meest bekend door zijn karakteristieke rode uitslag.

Rubella is niet hetzelfde als mazelen (rubeola), hoewel de twee ziekten doen delen bepaalde kenmerken, zoals de rode uitslag. Echter, rubella veroorzaakt door een ander virus dan mazelen, en dat het geen infectieuze of gewoonlijk zo ernstig als mazelen.

De mazelen-bof-rubella (MMR) vaccin, meestal gegeven aan kinderen in de Verenigde Staten twee keer voordat zij de schoolgaande leeftijd bereiken, is zeer effectief in het voorkomen van rodehond.

Vanwege de wijdverbreide gebruik van het vaccin, de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) heeft verklaard rubella geëlimineerd in de Verenigde Staten, maar waarschuwt ouders om ervoor te zorgen dat hun kinderen worden gevaccineerd zijn reemergence voorkomen.

De symptomen van rodehond zijn vaak zo mild dat ze moeilijk te zien, vooral bij kinderen. Indien verschijnselen voordoen, algemeen verschijnen ze twee tot drie weken na blootstelling aan het virus. Ze gaan typisch ongeveer twee tot drie dagen en kunnen

Neem contact op met uw arts als u denkt dat u of uw kind zijn blootgesteld aan rubella of als u de symptomen hierboven vermeld.

Als je overweegt om zwanger te raken, controleer je inentingsboekje om ervoor te zorgen dat u uw MMR inentingen ontvangen. Als een zwangere vrouw contracten rubella, vooral tijdens haar eerste trimester, kan het virus de dood of ernstige aangeboren afwijkingen in haar ontwikkeling van de foetus veroorzaken. Rubella tijdens de zwangerschap is de meest voorkomende oorzaak van aangeboren doofheid. Het is het beste voor vrouwen om te worden beschermd tegen rubella vóór de zwangerschap.

Wanneer een arts te zien

Heeft u het BMR-vaccin nodig?

Als je zwanger bent, zult u waarschijnlijk worden onderworpen aan een routine screening op immuniteit voor rubella. Maar als je nooit het vaccin hebben ontvangen en denkt dat u zijn blootgesteld aan rubella, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts. Een bloedonderzoek kan bevestigen dat je al immuun.

De oorzaak van rubella is een virus dat van persoon tot persoon wordt doorgegeven. Het kan verspreid wanneer een besmette persoon hoest of niest of kan verspreid door direct contact met ademhalingsafscheidingen een besmet persoon, zoals slijm. Het kan ook worden doorgegeven van een zwangere vrouw haar ongeboren kind via de bloedbaan.

Bijwerkingen van het vaccin

Iemand met rubella is besmettelijk van 10 dagen voor het begin van de uitslag tot ongeveer een of twee weken na de uitslag verdwijnt. Een besmette persoon kan de ziekte verspreiden voordat de persoon hij zich realiseert of zij het heeft.

Rubella is zeldzaam in de Verenigde Staten, omdat de meeste kinderen een vaccinatie tegen de infectie krijgen op jonge leeftijd. Echter, gevallen van rubella optreden, meestal in niet-gevaccineerde buitenland geboren volwassenen.

De ziekte blijft in veel delen van de wereld. De prevalentie van rubella in andere landen is iets om te overwegen alvorens naar het buitenland, vooral als je zwanger bent.

Rubella is een milde infectie. Zodra je de ziekte hebt gehad, ben je meestal permanent immuun. Sommige vrouwen met ervaring rubella artritis in de vingers, polsen en knieën, die over het algemeen duurt ongeveer een maand. In zeldzame gevallen kan rubella een oorontsteking (otitis media) of ontsteking van de hersenen (encefalitis) veroorzaken.

Echter, als je zwanger bent als je rubella contract, de gevolgen voor uw ongeboren kind ernstig kunnen zijn. Tot 90 procent van de baby’s van moeders die rode hond had tijdens de eerste 12 weken van de zwangerschap de ontwikkeling van congenitale rubella-syndroom. Dit syndroom kan een of meer problemen veroorzaken, zoals

Het hoogste risico voor de foetus is tijdens het eerste trimester, maar blootstelling later in de zwangerschap ook gevaarlijk.

Als je voor te bereiden op uw afspraak, het is een goed idee om te schrijven vragen die je hebt. Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen ook. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen voorbehouden tijd te gaan over alle punten die u wilt meer tijd door te brengen. Uw arts kan vragen

Bij het inchecken voor de benoeming, moet u de check-in balie waarvan u vermoedt dat een besmettelijke ziekte te vertellen. Zij kunnen ervoor kiezen om u een gezichtsmasker te geven of te laten zien u meteen naar uw kamer.

De rubella uitslag kan kijken net als veel andere virale huiduitslag. Dus artsen meestal bevestigen rubella met behulp van laboratoriumtests. Misschien een viruskweek of een bloedtest, die de aanwezigheid van verschillende soorten rubella antistoffen in het bloed kan detecteren. Deze antilichamen aangeven of u een recent of in het verleden infectie of een rubella-vaccin hebben gehad.

Geen behandeling tijdens rubellainfectie verkorten en symptomen zo mild dat behandeling meestal niet nodig. Echter, artsen adviseren vaak isolatie van anderen – vooral zwangere vrouwen – tijdens de besmettelijke periode.

Als u rubella contract terwijl je zwanger bent, bespreek de risico’s voor uw baby met uw arts. Wilt u uw zwangerschap voort te zetten, kan je gegeven worden antilichamen genoemd hyperimmunoglobuline die kunnen vechten tegen de infectie. Dit kan uw klachten te verminderen, maar heeft niet de mogelijkheid om uw baby te ontwikkelen aangeboren rubella syndroom te elimineren.

Ondersteuning van een zuigeling geboren met congenitale rubella syndroom varieert afhankelijk van de omvang van de problemen van het kind. Kinderen met meerdere complicaties vroege behandeling van een team van specialisten nodig.

In zeldzame gevallen wanneer een kind of volwassene is besmet met rodehond, zijn eenvoudige zelfzorg maatregelen noodzakelijk

De rubella-vaccin wordt meestal gegeven als een gecombineerde mazelen-bof-rubella inenting, die de veiligste en meest effectieve vorm van elk vaccin bevat. Artsen raden aan dat kinderen krijgen de BMR-vaccin tussen de 12 en 15 maanden oud, en opnieuw tussen de 4 en 6 jaar – voordat school. Het is vooral belangrijk dat meisjes krijgen het vaccin rubella te voorkomen bij toekomstige zwangerschappen.

Meestal baby’s worden beschermd tegen rubella zes tot acht maanden na de geboorte door de immuniteit doorgegeven van hun moeder. Als een kind beschermen tegen rubella voor 12 maanden nodig – bijvoorbeeld voor bepaalde buitenlandse reizen – het vaccin kan worden vanaf 6 maanden gegeven. Maar kinderen die vroeg nog worden gevaccineerd moet later bij de aanbevolen leeftijd te vaccineren.

U hoeft niet een vaccin als je nodig hebt

Je moet een vaccin te krijgen als je niet passen bij de bovenstaande en u vermelde criteria

Het vaccin wordt niet aanbevolen voor

Als je kanker, een bloedziekte of een andere ziekte, of neem medicatie die uw immuunsysteem aantast, overleg dan met uw arts voordat het krijgen van een BMR-vaccin.

De meeste mensen ervaren geen bijwerkingen van het vaccin. Ongeveer 15 procent van de mensen het ontwikkelen van een koorts tussen de zeven en 12 dagen na de vaccinatie, en ongeveer 5 procent van de mensen het ontwikkelen van een lichte huiduitslag. Sommige tieners en volwassen vrouwen ervaren tijdelijke gewrichtspijn of stijfheid na ontvangst van het vaccin. Minder dan één op een miljoen doses veroorzaakt een ernstige allergische reactie.

In de afgelopen jaren, als het aantal kinderen met de diagnose autisme is gestegen – zonder een duidelijke uitleg – wijdverspreide bezorgdheid geuit over een mogelijk verband tussen de BMR-vaccin en autisme. Echter, uitgebreide verslagen van de American Academy of Pediatrics, het Institute of Medicine en de CDC de conclusie dat er geen wetenschappelijk bewezen verband tussen de BMR-vaccin en autisme. Bovendien is er geen wetenschappelijk voordeel voor het scheiden van de vaccins.

Deze organisaties mee dat autisme vaak wordt geïdentificeerd bij peuters in de leeftijd tussen 18 en 30 maanden, wat gebeurt te zijn over de tijd die kinderen krijgen hun eerste BMR-vaccin. Maar dit toeval in timing moet niet worden verward met een oorzaak-en-gevolg relatie.

een bezoek aan uw arts