rode klaver

Populaire namen: Rode klaver is ook bekend als koe klaver, weide klaver, rode klaver en klaver.

Werkzaamheid-veiligheid waardering

ÒÒ … Ethno of ander bewijs van werkzaamheid.

veiligheid cijfer

geneeskrachtige waarde van de plant is te vinden in zijn rood en paars geurende bloesems, die worden gedroogd voor gebruik. Het is een vaste plant die bloemen voor een korte duur. Het wordt meestal in lichte zanderige weilanden in Groot-Brittannië en in heel Europa en Azië gevonden, van de Middellandse Zee naar de poolcirkel. Ook is gevonden in de bergen. Rode klaver nu is genaturaliseerd in Noord-Amerika en Australië voor hooi en als een stikstofbindende gewassen.

De bloemen bezitten antispasmodic, oestrogene en slijmoplossend eigenschappen. Chinese geneeskunde heeft rode klaver gebruikt in thee als een slijmoplossend. Russen raden het kruid voor astma. Traditioneel is het kruid gebruikt in de behandeling van borstkanker. Topicaal, wordt het gebruikt om wondgenezing te versnellen en om psoriasis te behandelen.

Onder andere ingrediënten, rode klaver bevat isoflavonen en isoflavonen. Isoflavonen lijken oestrogene effecten in het lichaam. Rode klaver is gebruikt in hormoonvervangingstherapie. De hormonale effecten van de isoflavonen steun arteriële compliantie (elasticiteit van grote slagaders), omdat arteriële compliantie verlaagt bij postmenopauzale vrouwen. Rode klaver kan chemoprotective zijn (beschermt gezond weefsel van de toxische effecten van geneesmiddelen tegen kanker), zoals in dierproeven. Onderzoek is beperkt. Meer studies zijn nodig om volledig te begrijpen van de voordelen van rode klaver.

Vroeger gebruikt als sedativum bij doses van 4 g bloesems, nu rode klaver wordt voornamelijk gebruikt als een bron van oestrogene isoflavonen en antioxidant. Extracten gestandaardiseerd op isoflavonen inhoud (Menoflavon, Rimostil) hebben gekregen om overgangsklachten vrouwen in verschillende klinische studies bij een dagelijkse dosis van isoflavonen 25-90 mg.

Gecontra-indiceerd bij patiënten met een voorgeschiedenis van borstkanker.

Gedocumenteerde nadelige effecten (met inbegrip van oestrogene activiteit). Vermijd het gebruik.

Isoflavonoid eigenschappen kunnen interfereren met hormonale therapieën. Rode klaver mag niet worden ingenomen met orale anticonceptiva, oestrogeen, progesteron verbindingen, antistollingsmiddelen, of aspirine.

Neem niet tijdens de zwangerschap, borstvoeding, of bij patiënten met een voorgeschiedenis van borstkanker. Vermijd grote doses. Cumarine activiteit kan problematisch bij hoge doses. “Ziekte klaver,” met betrekking tot de consumptie van rode klaver door schapen is tot onvruchtbaarheid, abnormale lactatie, dystonie en verzakte baarmoeder.

Geen gegevens.

Referenties