Rocky Mountain spotted fever

Rocky Mountain spotted fever is een bacteriële infectie overgebracht door een teek. Zonder snelle behandeling, Rocky Mountain spotted fever kan ernstige schade aan inwendige organen, zoals uw nieren en hart.

Hoewel het voor het eerst in de Rocky Mountains werd geïdentificeerd, Rocky Mountain spotted fever wordt het meest gevonden in het zuidoostelijke deel van de Verenigde Staten. Het komt ook voor in delen van Canada, Mexico, Centraal-Amerika en Zuid-Amerika.

Vroege tekenen en symptomen van Rocky Mountain spotted fever omvatten ernstige hoofdpijn en hoge koorts. Een paar dagen later, verschijnt een uitslag meestal op de polsen en enkels. Rocky Mountain spotted fever reageert goed op de behandeling prompt met antibiotica.

Hoewel veel mensen ziek binnen de eerste week na infectie symptomen mogelijk niet maximaal 14 dagen. Eerste tekenen en symptomen van Rocky Mountain spotted fever zijn vaak niet-specifiek en kan die van andere ziekten na te bootsen

De rode, nonitchy huiduitslag met Rocky Mountain spotted fever verschijnt meestal een paar dagen na de eerste tekenen en symptomen beginnen. De uitslag meestal maakt zijn eerste verschijning op uw polsen en enkels, en kan zich verspreiden in beide richtingen – naar beneden in de handpalmen en de zolen van je voeten, en je armen en benen om je romp.

Een paar mensen die besmet zijn met Rocky Mountain spotted fever niet ooit een uitslag, die de diagnose veel moeilijker maakt te ontwikkelen.

Raadpleeg uw arts als u huiduitslag ontwikkelen of ziek worden na een tekenbeet. Rocky Mountain spotted fever en andere besmettelijke ziekten door teken uitgevoerd kan snel vooruitgang te boeken en kunnen levensbedreigend zijn. Indien mogelijk, neem de teek met u mee naar het kantoor van uw arts voor laboratoriumonderzoek.

Uitslag is kenmerkend

Wanneer een arts te zien

Rocky Mountain spotted fever wordt veroorzaakt door infectie met het organisme Rickettsia rickettsii. Teken dragen R. rickettsii zijn de meest voorkomende bron van infectie. Als een besmette teek zich hecht aan uw huid en voedt zich met uw bloed zes tot 10 uur, kan je pick-up van de infectie. Maar, kan je nooit de teek te zien op je.

Rocky Mountain spotted fever voornamelijk optreedt als teken zijn het meest actief en tijdens warm weer, wanneer mensen de neiging om meer tijd buitenshuis door te brengen. Rocky Mountain spotted fever kan niet worden verspreid van persoon tot persoon.

Wat je kunt doen

Factoren die het risico kunnen verhogen van aanbestedende Rocky Mountain spotted fever omvatten

Wat te verwachten van uw arts

U kunt uw risico op infectie te verminderen door het nemen van maatregelen om de blootstelling aan teken voorkomen.

Rocky Mountain spotted fever beschadigt de bekleding van uw kleinste bloedvaten, waardoor de vaten gaan lekken of vorm stolsels. Dit kan leiden tot

Je zult waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts. In sommige gevallen kan u worden doorverwezen naar een arts die gespecialiseerd is in infectieziekten.

Het voorbereiden van een lijst van vragen kan u helpen het meeste uit uw tijd te maken met uw arts. Voor Rocky Mountain spotted fever, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Uw arts kan een aantal van de volgende vragen

Rocky Mountain spotted fever kan moeilijk te diagnostiseren omdat de vroege symptomen zijn vergelijkbaar met die veroorzaakt door vele andere ziekten.

Laboratoriumtests kan een bloedmonster, huiduitslag monster of de teek zelf voor het bewijs van het organisme dat de infectie veroorzaakt te controleren. Omdat vroegtijdige behandeling met antibiotica is zo belangrijk, de artsen niet wachten op deze testresultaten vóór het begin van de behandeling als Rocky Mountain koorts sterk wordt vermoed.

Mensen die de ontwikkeling van Rocky Mountain spotted fever zijn veel meer kans op complicaties te vermijden als ze behandeld worden binnen vijf dagen na het ontwikkelen van symptomen. Dat is de reden waarom uw arts zal waarschijnlijk heb je antibiotica beginnen vóór de ontvangst van afdoende testresultaten.

Doxycycline (Monodox, Vibramycin, anderen) is de meest effectieve behandeling voor Rocky Mountain spotted fever, maar het is niet een goede keuze als je zwanger bent. In dat geval kan uw arts chlooramfenicol voorschrijven als een alternatief.

U kunt uw kansen van aanbestedende Rocky Mountain spotted fever verminderen door het nemen van een aantal eenvoudige voorzorgsmaatregelen

Verwijder een teek met een pincet. Voorzichtig pakt u de teek in de buurt van zijn hoofd of mond. Niet knijpen of plet de teek, maar trekt voorzichtig en gestaag. Zodra u de hele teek verwijderd, gelden antiseptische op de beet gebied.

Hoewel er vele ogenschijnlijk effectieve methoden voor het helpen om een ​​teek te verwijderen, zoals vaseline, alcohol of zelfs het aanbrengen van een hete wedstrijd om het lichaam van de teek, geen enkele is een goede methode om teken te verwijderen.

een bezoek aan uw arts